Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Paul Thomas Anderson cestuje spolu se svým spolupracovníkem a autorem několika soundtracků k jeho filmům Jonnym Greenwoodem, kytaristou skupiny Radiohead, do Rádžasthánu v severozápadní Indii, kde britští rockerové chtějí nahrát album s řadou mezinárodních umělců. I když jde prvoplánově po stopách Beatles, kteří se proslavili svými zkušebními nahrávkami v ašramu Maharishi Mahesh Yogi v roce 1968, Greenwood zachází během své cesty mnohem více zpět a dokument tak podává intenzivní portrét harmonického dialogu mezi Východem a Západem, mezi člověkem a přírodou i mezi minulostí a současností. (mac000)

(více)

Recenze (3)

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Tento Junun rozhodně není dokumentem, spíše takovou pozvánkou na natáčení stejnojmenného alba Jonnyho Greenwooda v Indii s tamními hudebníky. Fakt, že za kamerou pobíhá sám Paul Thomas Anderson je vskutku nepodstatný a pokud jste zde kvůli němu, můžete vklidu odejít. Tady je hudba až na první místě a opravdu jenom v omezené minutáži někdo i třeba povídá na kameru či dělá něco jiného než hraje na svůj hudební nástroj. Že Greenwood je génius ví všichni hudby znalí, že PTA je geniální režisér ví všichni fanoušci filmu, ale že Junun je výborným albem zjistíte raději z jeho poslechu než této vizuální ochutnávky (i když jednozáběrový úvod má říz). 70 % ()

farfalla 

všechny recenze uživatele

Samá hudba. Indické spevy. Nie je to zlá hudba. Po pár dňoch mám z tohto dokumentu jeden pocit - Angličan učí Indov hrať balkánsku hudbu. ()

Reklama

Galerie (2)

Reklama

Reklama