Reklama

Reklama

Domnělý únos

(TV film)
  • Kanada Gone (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Před třemi dny byla unesena mladá Elle Whitlandová. Elle se naštěstí podařilo svému únosci utéct z auta a vyhledat pomoc. V nemocnici Elle navštíví detektivové Flores a Wellsová. Ti se snaží Elle vyslechnout, aby mohli zahájit pátrání po neznámém pachateli. Do nemocnice také přichází Elleina sestra Jen a Ellein přítel Billy. Billy je úspěšným žurnalistou ve známých novinách a díky jeho článkům o své zmizelé přítelkyni, znala Ellein případ i široká veřejnost.  Vzhledem k tomu, že je Elle ve stabilizovanému stavu, je možné ji, Jen i Billyho převést na policejní stanici a pokračovat ve výslechu tam. Jejich výpovědi se ale od sebe značně odlišují. Zatímco Billy jejich společné ráno popisuje jako idylické a plné lásky, Elle si vzpomíná, že Billy po její zamítavé odpovědi na žádost o ruku, odcházel z domu značně naštvaný. Stejné je to i u výslechů sestry Jen a Billyho spolupracovníka Ryana. Všechny výpovědi naznačují, že Billy nemluví pravdu a něco tají. Elle pokračuje dál v popisu onoho dne. Poté, co Billy po ránu odešel naštvaný z domu, se sešla se svojí sestrou a svěřila se jí, že odmítla Billyho žádost o ruku. Večer pak Elle čekala na Billyho doma s omluvou a večeří, Billy však nedorazil. Když už chtěla jít Elle do ložnice, přepadl ji v domě cizí maskovaný muž a pomocí injekce ji uspal a odvezl na neznámé místo. Zde strávila Elle další tři dny. Její únosce ji pravidelně aplikoval vysoké dávky ketaminu, proto má Elle problém vybavit si, co se všechno stalo. Detektivové také zjistí, že Elle několik let docházela na terapii k psychiatrovi doktoru Kilmeadovi. Před časem ukončila léčbu, protože se svým psychickým problémům z dětství chtěla postavit sama. V tomto rozhodnutí ji velmi podporoval také Billy, kterému se nelíbily doktorovy vyšetřovací metody pomocí hypnózy. Doktor Kilmeade však nevyvrací možnost, že si Elle mohla celý svůj únos vymyslet a pevně mu věřit. Proto nabídne Elle znovu možnost terapie. I přesto, že detektivové Flores a Wellsová podezírají z únosu Billyho, musí případ odložit pro nedostatek důkazů. Billy, Jen a Elle jsou připraveni pátrat na vlastní pěst... (TV Prima)

(více)

Recenze (5)

mira007 

všechny recenze uživatele

Klasické tv drama z Kanady na odpoledne pro které má tv Prima tolik slabosti. Únos neúnos krásné mírně schizofrenní Michelle Mylett měl skoro až Lynchovský potenciál, ale vypadla z toho taková nažehlená blbina. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtový thriller s minimalistickými kúskami, jednohubka s klasickými prvkami, ako napríklad ploché herecké výkony. Za normálnych okolností, také úsilie by som hodnotil maximálne jednou hviezdičkou. Teraz však dávam dva, pretože aspoň s príbehom trochu zavariovali (hlavne z hľadiska osoby vinníka). Osobné hodnotenie: 60% (**) ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Jedná se o kanadský televizní film a jak Max McGuire tak Andrea Canning jsou především televizní tvůrci, takže nelze čekat nic závratného. Herci zkrátka hrají, co jim scénář káže. Samotný děj je stavěn do podoby anglické detektivky, kdy si divák sám může do úplného konce na tipovat, kdo je únoscem. Dramatičnost se hlavně opírá o vzpomínky Elle, protože jinak jde hlavně o stojící vyšetřování, které po výpovědích všech vlastně nikam nepokračuje. Detektivové to raději vzdají než aby se snažili něco vymyslet. Mírně dramatický je pak až závěr. Úplný prů..r to není, ale hodně průměrná, ne-li podprůměrná záležitost ano. ()

Jimmy73 odpad!

všechny recenze uživatele

Už se na tento a podobné filmy dívat nebudu, protože je to ztráta času. Scénář nedokonalý, některé pochody úplně mimo a herecké výkony také žádná hitparáda. ()

Reklama

Reklama