Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ústřední postavou romantické komedie Casting na lásku je neúspěšná herečka Stela Nebeská, která s blížící se čtyřicítkou zjišťuje, že velkou díru do světa už asi neudělá. Ztrácí angažmá v divadle, kde stejně hrála jen nevýznamné role. Po kariérním neúspěchu přichází i osobní – manžel jí začne podvádět a ani se to nijak moc nesnaží skrývat. S porážkou od života se ale Stela nemíní smířit a rozhodně se nevzdá bez boje. Zapřisáhne se, že si stůj co stůj najde někoho, před kým její manžel zbledne závistí. Zahájí tedy velkolepý konkurz na novou lásku. Začne se seznamovat, ale co schůzka, to výstřední a nepoužitelný nápadník a každé rande končí fiaskem. Najde nakonec Stela toho pravého? Nebo všichni pořádní muži už vymřeli? (Bontonfilm)

(více)

Recenze (96)

Djoker odpad!

všechny recenze uživatele

Žánr romantických komedií býval pro tvůrce sázkou na jistotu. Stačilo sehnat sympatickou dvojici, vložit je do snesitelné dávky klišé a vše okořenit špetkou vlastní invence. Toulová se samozřejmě nezmohla na nic z toho, takže přichází s další tragickou patlaninou. Do hlavní role, jenž má táhnout celý film, chytře obsadila osobu, která vypadá jako její lesbická přítelkyně. Záda jí pak klasicky kryjí největší zoufalci z Ulice a Ordinace. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Princ na bílém koni se silně namáhaným hřbetem je všudypřítomný, ale to nebrání ústřední hrdince, aby nevěděla, co chce a nedala pokoj, dokud to nedostane.. Komedie vskutku božská, neboť jsem se při ní ocitl mezi Limbem a druhým pekelným okružím. Působilo to, jako kdyby zastavili náhodnou kolemjdoucí na ulici, že si může natočit film svého oblíbeného žánru. Jedinou podmínkou je napsat scénář za dvacet minut (můžete zavolat dvěma kamarádkám o radu) a do něj vložit nenuceně působící reklamu na prodejce pánského oblečení.. Zajímalo by mě, jestli v rámci castingu proběhl telefonát: „Pane Langmajere, chcete si zahrát v nové romantické komedii?“ - „Proboha, už ne, zavolejte bratrovi..“ ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Lidé, co nadávají na libovolnou českou romantickou komedii by asi měli vědět, že vychází zábavné blbosti (Po čem muži touží) a na druhé straně šílenosti k nepřežití (Casting), viděno den po sobě. Nebudu zapírat, že i tento film má několik hezkých momentů, které mně přišly upřímně fajn a přítelkyni dojaly, ale co se týče toho ostatního, počínaje kamerou, dramaturgií, scénáře a konče nuznou režií, je prostě nudné až ubíjející. Snad jen ta výprava je obstojná, protože když sáhnete jako vždy po Praze, nelze to moc zvorat. I na Netflixu lze v tomto žánru vybírat moudřeji. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Mám teorii, že ženským ke čtyřicítce hrábne. A nejsem sám. Samozřejmě jsou vyjímky. Snad je to hormony, snad něčím jiným souvisejícím s chemií, každopádně kolem té čtyřicítky se začnou dít věci... Žena, často matka už nechce být pečovatelkou o rodinný krb, domácí pohodu... Najednou zjišťuje, že celá ta léta dělala rodině ,,služku'' a tak nastává čas na nezávislost a kupu bláznivých nápadů z nichž jde jednomu a nakonec i té ženě samotné hlava kolem... Toulová touto katarzí asi prošla krapet dříve. Stela Nebeská (to je pekelné jméno) má sice manžela co jí zahýbá, ale věc se rozhodne řešit velmi originálně. Začne taky zahýbat... A tak tu máme kupu veselých historek kterak dopadají či nedopadají jednotlivé schůzky ... Romantických snímků znalý divák odhadne hned v úvodu, kdo bude ten co nakonec získá její srdce, takže žádná velká překvapení fakt nečekejte. Film vám svěže koření všudypřítomný PP a jediné co oceňuji jsou česky zpívané písničky. Bývá zvykem je zpívat v českých filmech anglicky s typickým přízvukem Aničky Dajdou... Dávám za jeden casting. * ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Přemíra klitorisů v tvůrčím zázemí není na škodu. Každý divák ihned po chvilce pozná, že půjde o ryze ženský film a že na režijní sesli trůnila žena. Námět se víceméně zrodil v lůně Terezy Němcové-Petráškové, která dostala důvěru v titulní roli. Skutečnost, že je méně známou herečkou, se do jisté míry promítá i do role, jakou se prezentuje ve filmu. Coby málo úspěšná herečka Stela Nebeská obchází herecké castingy a doufá, že uloví dobrou roli. O kloudnou roli téměř nezavadí, navíc v soukromí se schyluje k rozvodu, ovšem každá herečka přece jen zažila malý dotek slávy, tudíž z korespondence svých příznivců začne vybírat své potenciální nápadníky, se kterými začne randit. A setkání s nimi se neobejde bez humorných humorů. Eskapády s nápadníky zabírají ve filmu poměrně větší prostor, a jelikož hlavní hrdinka používá cosi něco ve smyslu vnitřního monologu, tak film začne pozvolna aspirovat na jakousi inteligentní skoro komedii o nezávislé ženě. To ale autorkám tak úplně nestačí. Té své jízlivé důvtipnosti dají záhy vale, načež zbytek filmu obstará romantické jiskření mezi metrákovým buldozerem jménem Jan Řezníček a hlavní hrdinkou. Těžko říct, zda tohle Eva Toulová a spol. myslel úplně smrtelně vážně, důležité je, že romantická linie postrádá zajímavost a veškerý humor opadl. Víc se mně líbil nadhled, s jakým se neotřele pracovalo v epizodních konturách s nápadníky, potažmo s různorodými castingy. Okatě nastrčený product placement samozřejmě byl nutností. Film má své vtipné chvilky, neotřelý námět, sympatickou hrdinku, nelze však přejít slabou realizaci, potažmo neucelenou dramaturgii, a málo výrazné režijní vedení. 5/10 ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Casting Na Lásku" je ako film skutočne mizerné dielo. Eva Toulová rozhodne nie je dobrou režisérkou ani scenáristkou. Tentokrát to asi nedopadlo tak katastrofálne ako v jej poslednom filme, no o dobrom filme by som pomlčal. Keď máme hlavnú hrdinku menom Stela Nebeská, tak mi to pripomenulo meno inej postavy, ktoré znie rovnako falošne ako toto. Ale to je len začiatok. Eva Toulová totiž vykresľuje chlapov ako ťažké stereotypy. Je tu pár dobrých hlášok, ktoré ma pobavili a celkovo som mal pocit, Tereza Němcová sa snažila do toho niečo dať ale film pochovávajú zbytočné vnútorné monológy, ktoré často hovoria o ničom, soundtrack, ktorý opakuje asi 2 alebo 3 skladby dokola aby reflektovali náladu a atmoféru, často tupé herecké výkony niektorých hercov a dialógy, ktoré akosi nepôsobia skutočne. Navyše veľa postáv sú len lacné stereotypy spracované ako jednodimenzionálne postavy. Ja som športový trenér, takže sa vyjadrujem len športovo a podnikám len športové akcie. Ja mám 19, tak sa chcem hrať na X-boxe a všetko vešať na instagram a podobne. Manželov sarkazmus občas pobaví a ako som povedal, niektoré hlášky pobavili, takže film istým spôsobom splnil svoj účel. Ale je to dobré? Určite nie. Tentokrát mi ale pri sledovaní nebolo zle ako pri poslednom projekte od Toulovej. Hodnotenie: C- ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Ten prúser, keď neherečka hrá vo filme herečku. Totálne zúfalstvo. Navyše ide o feministickú kravinu, kde sa neúspech jednej chudery môže kto iný ako manžel. Samozrejme ten je žobrák, nič nerobí, ale podvádza a pije. Klasické klišé. Vlastne pomaly každý muž, ktorý sa v tomto filme objaví, je hovädo alebo hlupák. Toto je horšie ako Evitine romány a to je už čo povedať, lebo to je dno, ktoré ťažko preraziť. A celé to je odrozprávané pomaly ako román a kde len mohli, tam pridali vulgarizmus, pretože asi v tom sa prejavuje ženská sila. A scénka s Latinákom bola asi najtrápnejšia filmová pasáž za posledných 10 rokov. No ešte trápnejšie je, že na tento portál nabehli samotní tvorcovia filmu, aby dostali film aspoň do modrých čísel. Ale dlho tam nevydrží. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Ceske romanticke komedie jiz spadly na zem a ryji drzkami v zemi. Tato je sbirka banalit. Ale par napadu zde je, jako ten se snubnim prstynkem, ovesenim odpadky, nebo hlasky "Nechutne mlada s vecnym usmeven" , "Smel bych si cichnout k vasim vlasum?" ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem půlku. Tady je seznam míst, kde jsem se zasmal: // update 2022: dokoukal jsem to s trochou soustředění a jsem laskavejsi. Místo nuly dávám dvě. Je to pořád slabý, ale třeba ta hlavní herečka působí sympaticky a pár věcí tu vtipných je. Jinak scénář a režie tragická. A možná by stálo se zamyslet nad trochu lepším product plejsmentem. "No, chtěl Bandi, dostal Bandi." ()

Necrotongue odpad!

všechny recenze uživatele

Týýýý jóóóó! Musím před Evou Toulovou smeknout; pokud dokázala napsat a zrežírovat něco takového, zaslouží si jedině hluboký obdiv. Ale teď vážně; Eva Toulová dokázala s tímto snímkem podlézt nejednu velmi nízko posazenou laťku, takže mi dala vzpomenout například na mé "oblíbené" Revizory. Stačilo úvodních deset minut a měl jsem jasno, jakým směrem se bude snímek a mé hodnocení ubírat. K filmu se už dále vyjadřovat nemusím, jen bych ještě rád dodal, že si u mě firma Bandi vydobyla první pozici v boji o nejzoufalejší snahu vnutit divákovi své jméno. Fuj, to byl zase zážitek. P. S. Dodatečně jsem zjistil, že Eva Toulová má na svědomí i ty Revizory, to ovšem všechno vysvětluje... ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Prima oddychovka, bavila jsem se. Celý film provázela moc příjemná hudba. Svěží, neotřelý film, celkem příjemné, neokoukané tváře. Hlavní představitelka moc hezká, milá a šikovná. Já jsem si to užila. 👍🥰 Eva Toulová mě baví, jen tak dál! ❤️👍 Nenechte se odradit hulváty, hrubiány, sexisty a šovinisty. 😉😎 Odpad může dát pouze ten, kdo absolutně nerozumí ženám a ženskému principu, případně v sobě potlačuje ženskou stránku osobnosti. U režisérky oceňuji především lidský rozměr a solidní vyzrálost filmového rukopisu. 👍 PS Až na fakt, že  pán neměl jen "pár kilo navíc". To je dost nebezpečné, nevhodné a nemístné tvrzení v době rapidně narůstající extrémní obezity! ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Protože jsem loni přežila Toulové Revizory, měla jsem dojem, že nic horšího už tahle paní natočit nemůže. Objektivně je její zatím poslední film skutečně lepší, dosáhl totiž alespoň standardních technických parametrů a najde se v něm pár světlých momentů (Tereza Petrášková je navíc docela sympaťačka, takže doufám, že spolupráce s Toulovou ji nezabrzdí v rozletu). Žádný zázrak se ale rozhodně nekoná. ()

M.i.k.e odpad!

všechny recenze uživatele

až do dneška sem nevěděl že má Magnusek sestru...každopádně,po skoro hodině a půl utrpení sem chtěl napsat něco třeskutě vtipného,ale nakonec mě vůbec nic nenapadá,protože tohle je prostě jen smutné.Chápu,že doba je jaká je,nicméně i tak budu stále doufat,že někdy uvidím (nejen) český film od ženy pro ženy (velmi pravděpodobně),který nebude působit tak že ho psala a točila zapšklá stará panna,která ale krom toho že všechny chlapy vyobrazuje jako naprostá hovada neumí pořádně napsat ani dobrou a sympatickou ženskou postavu.Tohle je zoufalé i na televizní poměry,natož aby na to někdo šel dobrovolně do kina...0% ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Mnohokrát v průběhu filmu mě napadla hříšná myšlenka, že postava Stely nemá úspěch u castingu, protože nemá moc co nabídnout. Nemyslím to zle, ale když se podívám do filmografie její představitelky, tak moje domněnka se potvrdila. Ani celý film nemá příliš co nabídnout a scénky mi připadaly více trapné, než vtipné. Navíc závěr byl zcela neoriginální a PP strašidelný. ()

honajz2 odpad!

všechny recenze uživatele

Sice jsem se zařekl, že už se nikdy na žádnou českou romantickou komedii nepodívám, ale Evě Toulové, českému Edu Woodovi prostě jako milovník těch nejhorších existujících filmů prostě odolat nemohu. A bylo to přesně takové, jak jsem čekal - strašné. Tak to rozeberu: PŘÍBĚH: Ten sice v jakési podobě, jaká romantická komedie nabízí, existuje, ale nebaví, nezaujme a spíš nudí. Pokusy o humor tu sice jsou a poprvé bych některý z filmů tak označil jako "komedii" (protože Šťastná je romantické "drama" bez prvků komedie a Jak se moří revizoři sice prvky "komedie" v sobě má, ale i tak je to spíš "drama"), ale zoufale to nefunguje, působí to trapně a může za to hlavně příšerné přehrávání herců (ke kterému se dostanu později) a vlastně snad úplně všechno, protože to prostě nefunguje a vypadá to strašně. K žádným překvapivým zvratům nedojde, vše je jasné z prvních pár minut a hlavní zápletka navíc skončí v 50. minutě (!!) a aby z toho Toulová mohla udělat celovečerák, protáhne to o ještě zbytečnou a k smrti nudnou půl hodinou o tom, jak Stella Nebeská dostane roli a pak se jí kvůli veliké lásce vzdá. A btw pobavilo mě (jako jediné z celého filmu), že je tu okopírovaná scéna z LOVEní. Evidentně Toulová hledá nové dno... HERECKÉ VÝKONY: Katastrofa. Když v nějakém filmu podá nejuvěřitelnější výkon Václav Vydra nejml. (!!!!!), tak už je něco sakra špatně. Skoro všichni herci tu strašně přehrávají včetně hlavní hrdinky, nikomu se zde nedá věřit ani nos mezi očima a celé to vypadá jak nějaké představení ochotnického divadla. Jediné, co mě překvapilo je to, že si zde miniroli střihla i při své velikosti a talentu sama Eva Toulová. A herecky je talentovaná stejně jak ten zbytek dřev, co tu hraje. Fakt, jediný, kdo tu něco hraje, je ten Vydra a občas ten tlusťoch, jinak nikdo. FILMAŘSKÁ STRÁNKA: Katastrofa snad největší. Toulová sice sehnala kameramana, který by se dal označit jako kamerman (byť teda maximálně na úrovni pořadů TV Barrandov), ale ani ten není schopný vytvořit zajímavý záběr, aby to příšernost zachránil. Nějaký cit pro tempo scén Toulová vůbec nemá, proč tam je asi šestkrát ta sama scéna, kdy Stela Nebeská leží v posteli s lístky růží a sypají se na ni dopisy nechápu (teda jo, chápu, ale proč ta samá scéna???) nebo proč tam asi desetkrát hraje jedna a ta samá písnička, která se mi zprotivila už po třetím poslechu, taky nechápu. Je tady hromada postav, z nichž některé tu jsou naprosto zbytečně a některé tu prostě jen existují aniž bychom o nich něco věděli. A i přes jejich obrovský počet žádná nemá charakter. Navíc Stela se prý živí jako herečka, ale vidíme ji jen neúspěšně chodit po castinzích - ale kde pracuje? Z čeho teda vydělává? A ten její manžel, ten vydělává kde? Kde pracuje ten tlusťoch? A takových otázek si tu můžete během filmu položit ještě mnohem víc. Střih je zmatený, někdy se nedá pochopit, co se kdy děje a proč se to děje (třeba když se najednou Stela zjeví ve vlaku a jede kamsi a pak se tam stejně záhadně objeví i ten tlusťoch, který ji asi stalkuje, jinak pro to nemám vysvětlení). Kulisy jsou taky otřesné, třeba proč Stela má doma na stěně přilepenou značku ze silnice jsem taky nepochopil. Pro někoho by mohl být klad, že nebydlí ve vile, ale v činžáku, ale k čemu mi to je, když to jinak nefunguje? Nakonec se stejně s novým manželem přestěhuje do krásného velkého rodinného domu a narodí se jim dceruška, kterou houpou na houpačce. Prostě musel tam být cukerínový konec, bez toho se neobejdeme, že? Hlavně že celý film je laděn strašně feministicky, všichni chlapi tu jsou banda úchylů a idiotů a jediný tlusťoch je výjimka, zatímco všechny ženy tu jsou sebevědomé, inteligentní a téměř bez špatných vlastností, včetně té herečky, co se zpočátku Stele vysmívá. A hlavně nesmí chybět všudypřítomný product placement, který je ještě víc do uší a očí bijící, než jakýkoli díl Ulice nebo Oridnace. Hlavně že nechybí Bandi, stály podporovatel shitových českých filmů! Jen tak mimochodem, ta scéna, kde se tu objeví, je snad ta nejblbější product placemantová scéna všech dob... CELKOVÉ HODNOCENÍ: Zahrajte si s přáteli chlastací hru! Je to jednoduché, když ve filmu bude jakákoli filmařská chyba, špatný herecký výkon nebo product placement, napijete se. Zaručuji vám, že když na to použijete třeba rum, do 3 minut jste v záchytce. A pokud si to chcete užít, tak použijte pivo, do půl hodiny to s vámi sekne stejně. Vřele doporučuji! A víc asi říkat nemusím, jasné to je asi každému. Objektivně je to teda maličko lepší než Revizoři a Šťastná, ale subjektivně je to horší, protože u těch dvou filmů jsem se nad jejich příšerností bavil. Tady jsem jen a pouze trpěl. odpad! () (méně) (více)

Reklama

Reklama