Reklama

Reklama

The Rescue

  • Čína Ťin ťi ťiou jüan (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Příběh se nesoustředí jen na pracovní nasazení, ale nabízí též náhled na trénink a do soukromí skupinky záchranářů, kteří riskují své životy, aby zachránili přeživší z havarovaného letadla, rozbouřené řeky či hořící lodě. Nebezpečná práce si vybírá svou daň, někteří odcházejí a na jejich místa nastupují noví kolegové. Skupinu vede Gao Qian (Eddie Peng), který se kromě pracovních povinností ještě musí starat o malého synka, na jehož výchovu je po smrti manželky sám. (LangiJ)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (24)

Fr 

všechny recenze uživatele

„ŽIVOT JE PLNÝ NÁHLÝCH KATASTROF, FRUSTRACÍ A VÝZEV. JEDNA NÁSLEDUJE DRUHOU. POKUD TO NECHCETE VZDÁT, JEDINOU MOŽNOSTÍ JE VZDOROVAT. KDYŽ BOJUJEME O ŽIVOT DO POSLEDNÍHO DECHU, JE DECH ODVAHOU SÁM O SOBĚ…“ /// Úvod mě vylekal. Ne proto, že se nikdo s ničím nesere a hned nás vrhnou (spolu se záchranným týmem) na hořící ropnou plošinu. Spíš proto, že triky se mi zdály poněkud divný a skutečnost poněkud neskutečná. Pak se chvíli nezachraňuje a prostor dostává příběh, kterýmu vévodí romantická vložka a trocha humoru. Ovšem záchran (tedy katastrof) je dost a jsou dost různorodý. Co všechno je reálný, nedokážu posoudit (páč takovýhle situace prostě ve šroubárně nezažiješ…), každopádně je to dramatický. Zajímavý jsou i ukázky z výcviku. Nakonec jsou všechny ty chybičky jen malicherný píčoviny, páč ten příběh je fajn. Lidskej, akční a dramatickej. S nutnou dávkou heroismu. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Vždycky všechny zachráním (mám přezdívku Bruce Willis). 2.) Malej má v těle příšeru. 3.) Thx za titule „langi“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ ** ()

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Něco jako Kobra 11, ale čínské a s propracovanou grafikou, která však spíše evokuje jen nějakou počítačovou hru. Výsledkem je nestoudně nesmyslná superheroická a zmatená šaškárna jako v ostatních podobných případech. V podstatě celou dobu sledujete, jak pár nezajímavých postav létá v nakresleném vrtulníku ala Simir. (12%) ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

5*, 100%, proste jednotku s hviezdičkou si zaslúžia titulky od Langi, čo nie je prekvapenie, keďže to je v titulkárskej komunite známa firma. ;-) A film samotný sa mi hodnotí ťažko, lebo štýlom to ide úplne mimo môjho vkusu. V akčných scénach to je digibordel úplne odtrhnutý od reality. Digi panďuláci skáču z CGI helikoptér do počítačom animovaného ohňa vo virtuálnych lokáciách. A najhoršie na tom je, že ak tam náhodou niečo bolo naozaj skutočne natočené, tak to pôsobí tak umelo, že to nerozoznať od CGI. Ja mám radšej praktické afekty a CGI ma nudí. Hlavne v tomto prevedení, keď postavy stvárajú tak absurdné kúsky, že sa to nijak nelíši od komixov. Len namiesto zloduchov tu bojujú s ohňom. No a mimo akcie to bola pre mňa rovnako neznesiteľná nuda v ktorej postavy viedli nekonečnejšie dialógy jak v 300 dielnej telenovele a nakoniec mi bolo jedno kto si koho zobral a kto zhorel na popol. Ale pre koho je kvantita CGI dôležitejšia ako jej kvalita a zmysluplné použitie, tak zažije extázu a užije si úchvatnú hasičskú agitku. Ja si radšej znova pustím Sklenené peklo. 1/10. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Po prvom zhliadnutí silné štyri hviezdy, možno časom zvýšim. Z Číny s prehľadom najlepší katastrofický snímok, napriek tomu, že to nie je doslovný "katastrofický", ale pojednáva o práci pobrežnej vrtulníkovej záchrannej jednotky. Pokiaľ sa iné filmy ledva natlačia do dvoch väčších scén, tak tu ich máme rovno celé štyri, z ktorých je jedna lepšia ako druhá. Technicky je to lahôdka, hudobne to tiež ušlo a Eddie Peng je neskutočný sympaťák. Tá dramatická vložka do toho ako rodičovi, ktorý si to vie krásne predstaviť, tá mi to veru sťažila, ale to tým správnym smerom. Na toto sú ostatné americké počiny príliš priamočiare. Čína zvláda nielen klasickú americkú heroickosť, zvláda to po technickej stránke tak, ako to amíci už roky nerobia, lebo pre nich sa tento žáner asi vyčerpal, napriek tomu, že jediné dva filmy stojace za zhliadnutie v tomto smere, sú Oheň, Okrsok 49 a samozrejme neprekonateľný Only the Brave, kvôli ktorému som nemohol dať plný počet, lebo to je predsa len emocionálne doslova iná liga. Na druhú stranu je toto taký multifilm, pretože v sebe skĺbil to najlepšie jednak z Ohňa (Backdraft), jednak zo Záchranárov (Guardians) a jednak z Only the Brave. Výborná akcia, krásna výprava, scenérie, na ktoré radosť pohľadieť, primeraná dĺžka (s takýmto záberom nemôže byť film kratší) a k tomu tá dramatická rodinná vložka, ktorá možno pre niekoho vyznie nasilu, ale svoje opodstatnenie aj logiku má. Ďaleko lepšie ako Bravest a pritom to bol tiež skvelý film. Toto malo grády, efekty, efektné spomalovačky, drajv, fakt sympatické obsadenie, jednoducho všetko. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Film kterej se mi dostal "do rukou" úplnou náhodou. Chtěl jsem dokument The Rescue(2011)-ten už jsem teda viděl a místo toho jsem dostal tenhle čínskej film o záchranářích. Ale říkal jsem si, že když už ho mám tak, že mu zkusím dát šanci. Po první akci na ropné plošině jsem chtěl film ale vypnout. Připadalo mi to jak kdybych sledoval nějakou PC hru a né reálnej film(CGI efekty byly do očí bijící a já nejsem zrovna z těch kterej by jim holdoval). Nakonec jsem i tak vydržel. Přichází další a další záchranný mise(samozřejmě i zde je použito CGI ale už to není takový peklo jako na začátku) a přichází i dramatická linka. Hlavní záchranářskej Hero vychovává sám syna, hledání nové mámy(sem tam humor) a pak zjištění, že má rakovinu. No prostě produkt made in China. Komu nebude vadit, že je při akci používáno nadmíru CGI efektů a že je akce proložena dramatickou linkou půjde nejspíš s hodnocením výš. Za mě 3hvězdy. ()

Galerie (100)

Reklama

Reklama