Reklama

Reklama

Florencie a galerie Uffizi

  • Itálie Florence and the Uffizi (více)
Trailer

Obsahy(1)

Velkolepá dokumentární výprava vás zavede do Florencie, kolébky renesance, která se stala uměleckým domovem velikánů jako Michelangelo, Leonardo, Raffael, Brunelleschi nebo Botticelli. Čeká vás úchvatná prohlídka města, v rámci které stihnete navštívit 10 muzeí a prohlédnout si přes 150 uměleckých děl. Uvidíte takové dominanty, jakými jsou kaple Brancacci, Národní muzeum Bargello, Medicejský palác, či slavná katedrála Santa Maria del Fiore s monumentální kopulí, která se stala symbolem města. Jádrem prohlídky je pak samotná Galleria degli Uffizi se svou úchvatnou sbírkou mistrovských uměleckých děl světových velikánů. (Pannonia Ent.)

(více)

Recenze (4)

Orbeek 

všechny recenze uživatele

3D a herecké vstupy to brzdí....Jinak se snad, pokud jsou tvůrci při smyslech, na Florencii ani nedá nic "pokazit". Zobrazovaná díla a architektura podtrženy skvělou hudbou působí ve snímku velmi impozantně a emotivně. Znát je, je základem každého "kulturního" Evropana....i naplaveného ;) ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Výborný art-dokument, luxusně nasnímaná prohlídka jedinečné renesanční Florencie s detaily vybraných památek a uměleckých děl, nechybí historický kontext ani "účast" Medicejských patronů. Chce to sledovat v co nejvyšší kvalitě, ideální projekce krátce po návštěvě města. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Orgasmus pro milovníky Florencie. Lepší orgasmus, co se týče Florencie, by byl už jen v samotné Florencii. Mají pravdu zdejší komentující, že filmu jakoby polovina chybí, jenomže... Člověk může městem nad řekou Arno pobíhat týden vkuse a nestihne ani zbla toho, co tam vidět může. Krásný dokument, nádherné záběry na město, katedrálu, vitráže, obrazy i sochy. Kdo má Florencii v srdci, toho film určitě potěší. Renesanční duše by se tam vydala hned, snad i pěšky... ()

TwoFace 

všechny recenze uživatele

Nemůžu se ubránit pocitu, že půlka filmu prostě chybí. Jakoby se někdo při prohlídce Florencie dostal na břeh řeky Arno a řekl si, že na druhou stranu po Ponte Vecchio prostě nepřejde. Protože o Ponte Vecchio (a nejen o něm, ale i o většině ostatních florentských architektonických skvostech) nezazní ve filmu ani jedna věta. Chápu, že se tvůrci chtěli zaměřit zejména na Uffizi, ale ani tahle část není obsahově zrovna moc nabitá. Rozhodně bych to tedy ani v nejmenším nepopsal jako „umělecký nájezd na město, který bere vše“, jak stojí v obsahu filmu… Takových 45 minut navíc by to určitě chtělo. Ale 3D bylo celkem povedené, 4K obraz skvělý, Lorenzo Medicejský byl sympatickým průvodcem, a rozhodně bylo pěkné se do Florencie znovu vrátit alespoň takto. Jenom film naplno nevyužil neuvěřitelný potenciál jednoho z nejkrásnějších měst světa. ()

Reklama

Reklama