Reklama

Reklama

VOD (1)

Chamtivost farmaceutické firmy ho připravila o životní lásku. Jeho dcera je teď bez matky a on marně čeká na spravedlnost. Prozatím. (Netflix)

Recenze (132)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jestli Netflix pojede stejným krokem, jak doposud, tak ze všech nařachanejch herců Hollywoodu současnosti udělá béčkaře nejtěžšího kalibru. I když možná lepší béčkaře než bečkaře. To by se na Jason Momou pak nekoukalo tak hezky. Přitom je to jedna z deviz filmu. Sweet Girl je ale i tak docela solidní hámotina, největší když se do akce dostane i ta holka. Tři hvězdy jsou hranice a začínám mít pocit, že na Netflixu je podobných akčňáků s blbou akcí čím dál tím víc. ()

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Na to, že devadesát procent vlastní produkce Netflusu tvoří místo oduševnělých chytrých filmů slaboduché přitroublé pičoviny, jsem si sice už jakž takž zvykl, nicméně i tak mě ty pícniny pro hovada pokaždé urazí a přinutí mě hloubat, je-li ta parodie na scénáristu blízkým příbuzným některého z vrcholových nenažerů, nebo jen solidně kouří čuráky. Povedlo se to i tomuto sqostu, filmově teoretickou vědou jednoznačně odborně definovaném jako „bezradná patetická plagiátorská lobotomie“, jehož ten tolik nečekaný, vymakaný a fickaný zvrat pro milovníky okusování nehtů u strhujících filmů se nakonec ukázal jako od cca třicáté minuty očekávaný, zcela idiotský a inteligenci urážející zvratek pro milovníky okusování pryžových hadic u seriálů Prímy Hnooj. Momouš sice není žádný adept na Hamleta, ovšem poměrně charizmatický sympaťák, tudíž se dost divím, do jaké hnědé díry směřuje po Onanovi, Drogovém khalu a Aquagejovi svou kariéru. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Standardní akční drama 90´s střihu, které neurazí ani nenadchne.Jason Momoa se mstí farmaceutické společnosti, kteří zčásti můžou za smrt jeho ženy a pomáhat mu bude jeho 18 letá šikovná dcera. Oceňuji, že je to trochu něco jiného než vymlácení Ruské mafie v centru města, ale zároveň v žádné lince film nezazáří.Akce je spíš průměrná, Rko moc využité není a zajímavých chvatů se divák taky nedočká, trošku to zachraňuje chemie mezi Momoou a jeho dcerou, která je podána věrohodně.Mohlo to mít o půl hodiny méně, finále mohlo být nabušenější, dějově to mohlo přinést nějaký zvrat a akce mohla být nekompromisnější, ale Sweet Girl chtěla být a je jen akčním béčkem bez vyšších ambicí, což trochu zamrzí, ale na zabití pátečního odpoledne hádám dostačující.Příběh 3/5, Akce 3/5, Humor 0/5, Násilí 2/5, Zábavnost 3/5 Hudba 2/5, Vizuál 3/5, Atmosféra 3/5, Napětí 2/5, Emoce 2/5. 6/10. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Vstávaj. Nevzdávaj to.“ Sweetgirl nie je žiadne veľdielo svetovej kinematografie, ale nečudoval by som sa, ak by si ho niekto pozrel dva razy a dal mu 4*. Pred pozretím som vedel, že film obsahuje šokujúci finálny twist, takže som bol nachystaný a asi to nebolo dobre, alebo možno aj svojím spôsobom bolo, ale odhalil som ho v podstate dalo by sa povedať „hneď“, akonáhle k nemu došlo. A následne som si užíval rôzne drobné chuťovečky a indície naznačujúce, že sa nemýlim. A napokon sa mi potvrdilo, že som sa fakt nemýlil. Osobne tento druh zvratov považujem za veľké klišé, ale skoro vždy na mňa paradoxne napriek tomu funguje... a inak tomu nebolo ani teraz. Najviac za to mohli silné výkony Jasona Momoau (ktorý to aj produkoval) a Isabela Merced a silný, citlivý príbeh o mŕtvej mame/manželke. Ten tomu dodal novú dimenziu a ak sa to niekoho nedotklo, asi nie je človek, ale prázdny netvor. Ťažko povedať, či sa twist dá až tak dobre odhadnúť, ale osobne si myslím, že asi aj áno, lebo ak niekto, koho herecký predstaviteľ na spoločnej fotke so svojimi bodyguardami vyzerá tak, že nie oni sú jeho bodyguardami, ale on ich, a napriek tomu vo filme skoro nikoho neprebije (resp. prebije, ale strašne ťažko), tak asi je to vcelku odhadnuteľné. Ale ako vravím – mne to nevadilo a užil som si to. Užil som si i ponurú jesenno-zimnú výpravu (trochu ako Utečenec) a viacero zaujímavých momentov (pokec so zabijakom nad tanierom večere, mimikom hrá ho „diabolský Mexičan“ z posledných Siedmich statočných). ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

JaMovi tyhle role vcelku sednou, je to takovej vazoun a tahoun s nasazenou jednou grimasou, ale zase pěstní souboje by mu šly, jenže to by jich muselo být vícero a být trochu víc propracovanější. Merced zvládla svoji úlohu poměrně slušně. S odřenýma ušima, suchýma očima, ucpaným nosem, zablokovaným krkem a ztvrdlou kůží na loktech se tomu dá dát 50 - 55% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Solidní devadesátkový akčňák s docela nečekaným twistem. Začínal jsem klimbat a tohle mě docela probralo, takže palec nahoru. Téma farmaceutických čachrů je docela aktuální, Pfizer, AstraZeneca, Moderna, ti by mohly vyprávět, stejně jako někteří naši politici. Momoa naštvaného tátu dává bez problémů, Merced docela příjemně překvapila. Akce průměrná, ale krvavá. Nevím proč od Netflixu všichni čekají s každou další premiérou bombu, tyhle televizárny vždycky byly... budou oscilovat okolo průměru. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Bohužel další veskrze průměrná netflixovina, sice s dvěma celkem zajímavými zvraty, ale jinak je vidět, jak je námět postaven přesně tak, aby varioval všemožné thrillery z devadesátek a ničím extra nevyčníval. Snad jen hlavní dvojkou, která je fajn a vlastně jsem si kvůli nim film pouštěl. Komu vadí Jason Momoa, ruce pryč. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Není těžké odhalit předem podobný zvrat ve filmu, u kterého si můžete v každém druhém komentáři přečíst, že je v něm tak šíleně překvapivý TWIST, no páni! Takže mně se to povedlo už po čtvrt hodině, a schválně jsem si všímal, jestli logika tvůrcům někdy ujede: a ano, ujela, protože během výslechu zbitých obětí po první velké rvačce jeden z mužů jasně říká něco, co na konci vůbec nesedí. Pitomý, levný a nudný thriller s pár celkem fajn akčníma bitkama. [Netflix] ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Momoa je Momoa. Ten chlapík má skrátka toľko charizmy, že dokáže ľavou zadnou pretaviť na slušný film aj podpriemernú záležitosť. Ale záver svojim twistíkom príjemne prekvapil. Čo sa týka obsahu, mohlo to byť premyslenejšie a hlavne viac akčných scén. A nebál by som sa aj pritvrdiť. Priemer. 60/100 ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[80%] SWEET GIRL, další nový film od netflixu, který zde má jen průměrné hodnocení, mě velmi mile překvapil. Z úvodu to působí jako smutné drama, kdy umírá žena na rakovinu, poté to vypadá na téma pomsty, poté útěk a ve finále pro mě nečekaná, trochu šílená, ale dost zajímavá pointa, která mě vytrhla ze sedačky. Tak bych film mohl shrnout. Od začátku do konce mě to bavilo. Ten konečný zvrat sice nedává ve všem smysl, je to takové přehnané, aby 18cti letá holka tohle vše zvládala, ale natočeno je to ještě v rozumné míře. Akční scény jsou takové na ohledy béčkové produkce standartní, ale neurazí. Jason Momoa mě zde bavil, stejně tak jako jeho filmová dcera. Kdyby závěr nebyl tak rychle ukončen a trochu přehnaný tím, co ta holka dokázala, něco víc by se vylepšilo, tak bych dal plný počet hvězd, ale takto je to i tak zdařilé. Prostě zde nebylo primární nějaký světoborný příběh, stoprocentní logika nebo akce, šlo o to, že to bylo napínavé a poutavé. Víc k tomu není třeba dodávat. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Osemnástka so silou býka? Ani omylom! Ale tých blbostí je tam viac. Záverečných dvadsať minút napríklad. Totálny úlet. Ale ten twist bol super a ako jednohubka sa mi to lúbilo. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Film ako stvorený pre zotretie kritikou. Aj publikom. Ale môže potešiť fanúšikov The Fugitive, pretože si skrátka na svoj obľúbený film viackrát spomenú. Len škoda, že sa neskákalo z priehrady. Farmaceutická firma a večierok, ukradnuté autá prenasledované helikoptérou, bitka v metre. Len v trochu inom poradí ako v o tri triedy lepšom, spomínanom filme. Ale prečo nie, Sweet Girl rýchlo ubieha, svojou blbosťou dokáže pobaviť a twist možno prekvapí tých, čo nevideli ešte žiaden triler s twistom. Čiže tento film by mohol skvele fungovať v deväťdesiatkách, dnes slušne funguje ako guilty pleasure, čo sa dá brať istým spôsobom ako odporúčanie. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Sweet Girl" je pre mňa celkom zaujímavý Netflix projekt. Spočiatku to pôsobilo ako jednoduché akčné béčko s trošku dramatickými momentkami, no postupne sa karty vyložili na stôl a vo výsledku film má niekoľko zaujímavejších prekvapení, ktoré ma dostali. Nebudem spoilovať, no keď príde ten veľký zvrat, dalo to filmu celkom nový rozmer a spätne som zhodnotil, že to aj celkom dávalo zmysel. Možno by som si to musel pozrieť ešte raz, aby som to vedel naisto, no vo výsledku to beriem. Čo je tu ale jednoznačne viditeľné je, že scénky, kde je bojovníkom Jason Momoa vyzerajú o niečo lepšie ako keď máme akčné scénky s Isabelou Merced. Myslím si, že dievča ešte nemá s akciou a bojom veľké množstvo skúseností a na tom strihu je to veľmi vidno. Plus sú tu aj také detaily, že úplne jej záverečné vynorenie z vody neverím, alebo fakt, že ťažké stroje sú nezabezpečené a kľúče sú hneď po ruke a ktokoľvek si môže zobrať tabule s nápisom "ROAD CLOSED" a podobne. To sú veci, ktoré úplne nevyšli. Na druhú stranu som v prvej polovici filmu čakal, že toho dostanem menej. Ale je tu niekoľko dobrých momentov. Ako som povedal, zvrat je super, odhalenie osoby, ktorá za všetkým stojí je super a scénka medzi Momoom a hitmanom v "Dineri" je takisto vynikajúca. Takže za jedno pozretie hovorím, že film je celkom dobrý. Je cítiť, že je to akčné béčko, ale pozerateľné. Hodnotenie: B- ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film so šokujúcim odhalením, ktoré ale nikoho nešokovalo, šok sa udial maximálne v režisérovej fantázii. Zároveň film, ktorý potvrdzuje novodobý trend prezentovania silných žien a dievčat, ktoré majú síce 17 rokov a možno aj 17 kíl, ale bez problémov zmlátia nabúchaných svalnáčov a zabijú sebalepšie ozbrojených gangsterov. To je tak cool feministické. Kedysi sme obdivovali jemnosť a nevinnosť skutočných dám, dnes obdivujeme karate Seagalov s vagínou pohŕdajúcich mužmi. Jeden prínos by som ale vo filme videl. Poukazuje sa tu na nenažranosť farma firiem. Aké trefné, veď sa to najviac ukazuje práve dnes, že páni z fajzra. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Momoa je mimo DC odkázán na samá druhořadá béčka a za roli Aquamana může být opravdu vděčný. Sweet Girl je neskutečně tupé béčko ze kterého jde ale úžasný feel 90.let, kdy se takovéhle akční thrillery točily jak na běžícím páse. Celou dobu jsem měl pocit, jako bych sledoval podobný film jako Štvanec, Šerifové nebo Řetězovou reakci. Momoa je sympaťák, smrt jeho ženy Vás nasere a téma farmaceutických nenažraných sviní Vás nutí mu prostě fandit. Chyb ve scénáři a dementních scén je tam neskutečná mrda. Např. při bitce v metru najednou zmizí ve vteřině celý vagón lidí a souprava se po bitce normálně v pohodě rozjede do další stanice. Celostátně hledaní si cestujou v klidu po státech nebo na konci si borka odletí jako by se nechumelilo. Prostě debilit jak po kokot, ale akce je skvělá, téma dobré a celé to uteče jako voda. Ujetá pointa a debilní zvrat který nebyl vůbec nutný přecházím s dobrou náladou. Je to tupý béčko, ale asi mám nějak dobrou náladu, bavilo mě to hodně.65%. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Cynicke a nasilne cviceni, kteremu se nepodarilo vyjadrit co chtelo rict. Zvrat po 2/3 nefunguje. Dialogy i zpusob vypraveni jsou hrozne. Filmova remesla dobra. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Kdyby neexistovala Hra o Trůny a Aquaman, byl by Momoa na úrovni Stevena Seagala a svůj herecký um a čich na projekty ukazuje i zde. Utahaný akčňák, který je béčkem jak z devadesátek ale snaží se být něčím zásadnějším. Bohužel akce je naprosté minimum, nevypadá moc dobře a zápletka i její vyvrcholení je směšná. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Více než polovinu filmu mě příběh bavil, líbil se mi děj i akce. Pak přišel obrovský zvrat, který dle mého nebyl moc dobrý a pak jsem jen koukal, jak ten zabiják Rachel škrtil pod vodou, ta byla kaput a najednou vstala z mrtvých. To bylo totálně nereálné a zkazilo to dojem z filmu. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Bez ohledu na hlavněrolní účast mého oblíbeného havajského kanibala Momoy, přes několik pěkných soubojových scén i přes překvapivý zvrat v poslední třetině, je tohle "jen" klasické spotřební béčko na tři hvězdy, muselo by mě o dost víc oslovit, abych přihodil. Namísto toho jsem se dočkal nenápaditého, banálního až klišoidního rozuzlení (diktafon) a nepravděpodobného závěru (bezproblémový odlet). A holčinu měli vybrat nějakou výrazně vzrostlejší a hmotnější, takhle byly ty její fighty s udělanejma vazounama tak trochu proti fyzikálním zákonům. ()

Reklama

Reklama