Reklama

Reklama

John Williams - filmová hudba

(koncert)
  • USA A John Williams Celebration
Hudební / Dokumentární
USA, 2015, 90 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Filmy jako Star Wars, Schindlerův seznam, Šumař na střeše nebo Chyť mě, když to dokážeš spojuje hudba Johna Williamse. Velkolepé znělky jako Imperial March se stormtroopery na jevišti, ale také znělka letních olympijských her v Los Angeles 1984 a mnohem víc. To vše zaznělo na galavečeru u příležitosti zahájení letošní sezóny ve Walt Disney Music Hall v Los Angeles. Hudbu Mozarta či Tchaikovského by poznal na první poslech málokdo, když ale pustíte komukoli na ulici znělku Jurského parku, bude s velkou pravděpodobností tušit. Je málo skladatelů klasické hudby, které zná celý svět. John Williams mezi ně ale rozhodně patří. Zopakujte si znělku Star Wars v bezchybném šestikanálovém zvuku ještě předtím, než se v kinech začně probouzet síla. Zážitek to bude o to lepší, že sám John Williams koncert zčásti dirigoval. (Pannonia Ent.)

(více)

Recenze (3)

castor 

všechny recenze uživatele

Velký orchestr, geniální skladatel, úzká spolupráce se Spielbergem. Slavné melodie z pera Johna Williamse zná každý. Desítky zásadních filmů, nespočet kouzelných hudebních motivů. Chlapík, který má na kontě neuvěřitelných 44 nominací na Oscara, je velkým gentlemanem a totální legendou. Jen škoda, že nezaznělo „úplně“ všechno stěžejní. ()

higuain 

všechny recenze uživatele

Já chápu, že uctít celoživotní dílo Johna Williamse se dost dobře nedá během devadesáti minut, přesto mi však nezbývá než kroutit hlavou nad tím, co všechno byli tvůrci téhle adorace schopni vynechat. Superman, Indiana Jones, Sám doma, Jurský park, Harry Potter - to jest základní výčet těch Williamsových prací, které měly rozhodně zaznít, ale jakousi záhadou zůstaly opomenuty. Na místo toho se hraje hned několik skladeb ze Schindlerova seznamu a ke slovu se dostanou i ty méně zajímavé soundtracky (tím neříkám, že špatné!) jako Catch Me If You Can. Je to nepochybně zajímavý poslech a ke konci i zábavná podívaná, když se na pódium postaví sám Williams a za příchodu Stormtrooperů a Vadera diriguje Imperial March. Od galavečeru, který vzdává hold největší legendě filmové hudby, bych ale čekal víc. 70%. ()

Reklama

Galerie (12)

Reklama

Reklama