Reklama

Reklama

Tichý společník

Trailer

Obsahy(1)

Lenka se vrací z Prahy do své rodné vesnice kdesi na Slovácku. Život i čas tady plynou trochu jinak a Lenka si po rozvodu potřebuje oddychnout a dobít baterky. Trefí se do doby, kdy se její otec rozhodne potopit na dno přehrady, aby na zahradě zatopeného domu našel zakopanou bednu se slivovicí. Na místním hřbitově navíc právě došlo místo. Rozšíření není možné, zpopelnění zcela nemyslitelné! Božský klid tak naruší debaty o nápadu místního pobudy začít pohřbívat na stojáka. Každý k tomu má co říct a takhle živo tu dlouho nebylo. A Lenčino cvičení tai-chi na zahradě taky působí hodně nepatřičně. Co nakonec čeká příštího nebožtíka? A hlavně – kdy a kdo to bude? (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (70)

jungewolf 

všechny recenze uživatele

Velmi povedená komedie / 4 * a 68 % /, plná vtipných hlášek : "A s nama celý zdegenerovaný a korektně vykastrovaný Západ, co." "Sleduj,jak trénuje adrenalín profesionálně vypitý terorista." "Mazánek byl zostuzený,pomsta bude Alláhova." "Ani porvat sa pořádně neumíte, sa tu kočkujete jak parta teplých tučňáků. Zdar." Moc pěkný je fórek se zapalováním sirek o vodu. Vynikající byl psík Jonatán(asi pejsek Bernie, zmiňovaný v titulcích u cateringu. Hlavním postavám/Míra Malina: výborně namaskovaný O.Malý), Lenka: K.Issová, její otec: B.Polívka/ zdatně sekundují P.Řezníček(ex-manžel Lenky,zprávař z Předpovědi počasí na ČT) a H.Vagnerová(jeho 2.,těhotná žena,jinak též moderátorka Zpravodajství na ČT) a slovenský herec Jozef Polievka(Karel Vymětal,lesník), amatérský herec Jiří Vymětal(s J.Polievkou si zahráli taky ve filmu Ještě žiju s věšákem,plácačkou a čepicí). Jednoho z místních obyvatel si zahrál Vratislav Brabenec,klarinetista+saxofonista z Plastic People of the Universe,též básník a textař z evangelické části disentu. V l.1964-69 studoval na tehdejší Komenského evangelické bohoslovec.fakultě/dnešní Evangelic.teologic.fakulta UK v Praze/. 15-letého Míru Malinu hrál(dnes 18-letý) Matěj Havelka, faráře Eduard Švehlík a Macháčka Tomáš Šulaj. ***Vynikající masky : Hana Šímová,Zdeněk Nedorost a Kateřina Tišnovská. Hudbu nahráli ve Studiu ČT Brno : Tomáš Bělohradský a Pavel Gobl. Ústřední motiv: Píseň pohřební od Jiřího Pavlici. Housle: Barbara Tolarová+Karel Mitáš, viola: Miloš Šmerda, violoncello: Josef Klíč, kontrabas: Michal Reich, tuba: David Křížek a cimbál: Eduard Tomaštík. Motiv Aprílové počasí od P.Gobla a motiv Pohádky z pařezové chaloupky od Jaroslava Celby(to je jeden z večerníčků ČST). ***Natáčelo se mj.na přehradách Hracholusky a Slezská Harta, v obcích Zlínského kraje: Lidečko(okr.Vsetín), Vápenice+Bystřice p/Lopeníkem(okr.Uherské Hradiště). Dále v obci Březová,blízko Uher.Brodu včetně místního novogotického kostela sv.Cyrila a Metoděje/postavený v l.1865-1870,vysvěcený 5.července 1871,na jejich svátek,od r.1987 je to kulturní památka/. Také se natáčelo v obci Mezina(okr.Bruntál v Moravskoslez.kraji)na historic.území Českého Slezska. Dále na lesních pozemcích Lesů ČR a LPF Forest. Sanitku poskytla Zdravotnic.záchranná služba Zlín.kraje. Na natáčení se podílel i Divadelní spolek Pod Lampú z Bánova, ovčí farma Žítková, odpočívadlo U Hajtmanů(rodina Miškaříkova), řeznic.a uzenář.Kadleček z Dolního Němčí,pekárna Ospek Uherský Ostroh a cukrárna U Hamplů v Uher.Brodě. Obrazy použité ve filmu zapůjčila režisérova máma Pavla. CHYBA v podtitulku: film má 96 minut . Dále - VIZ : Zajímavost č.7. Film je pořád k vidění na webu Č.televize : ČT 1, neděle 28.5.2023, 20.10 . ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Zasloužilý umělec a vesnický intelektuál Göbl musí být noční můrou všech producentů. Pokud by na diváky jen zvysoka sral, tak by ho možná šlo i respektovat, jenže on o jejich existenci ani neví. Točí pouze pro sebe a podle toho to také vypadá. Z kina může divák alespoň demonstrativně odejít, ale na VOD musí jeho blábol dokoukat, jinak ho bude ještě dlouho strašit na hlavní straně. ()

Reklama

juliekrocova 

všechny recenze uživatele

Na "besedě" k filmu Tichý společník v Uherském Hradišti paní poznala svoje zesnulé rodiče na filmovém plátně (scény, kdy si mezi sebou povídají náhrobky). O tom, že by se v tomto filmu měli objevit, dopředu nic nevěděla a režisér to potom zakecal a vtipkoval o tom. No nevím, lidé se tomu smáli, ale mně přijde dost nevhodné a zvláštní, že pozůstalé nikdo nekontaktoval s prosbou o svolení použití jejich fotografií. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Slovácko sa fakt nesudí, ale rovnou odsuzuje. Klára Issová se vrací na vesnici, kde mají problém s nedostatkem míst na hřbitově. Pokud čekáte podle traileru rozvernou komedii s Ondřejem Malým s vizáží jihomoravského talibance, narazíte, protože v týhle depresivní nudný věci není humoru ani Ň. Já jsem příznivec domácí tvorby , ale tohle je moje pátá novinka( po  Muž se zaječíma ušima, (2020), Gump - pes, který naučil lidi žít (2021), Večírek (2021)) roku 2021 a musím dát pátou hvězdu, jako teda pátou jednu hvězdu. Začínám se bát o osud té naší kinematografie... a to jsem optimista normálně. ()

pafka 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je neskutecny prusvih. Proc takovi herci jako Issova, Polivka, Maly hraji ve spatnem filmu, ktery je prospikovan natursciky, kteri to strasne neumi. To ma bejt umeni, nebo neco neobvykleho? Vzdyt se na to neda koukat. Po hodine vlastne nevite, o co jde. Cekate na nejaky dej, neco zajimaveho, pritom kazda dalsi scena je zase spatna. Kdo to napsal? A proc se nekdo rozhodl to natocit? Skoda 90ti minut. Nekoukat. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Vodní část se natáčela v okrese Bruntál na vodní nádrži Slezská Harta. (smachj)
  • Nakrúcanie prebehlo v magickej oblasti Bielych Karpát v Zlínskom kraji, v okolí Uherského Brodu a v malebných dedinách pod Lopeníkom. (classic)
  • Klára Issová musela pre svoju rolu podstúpiť niekoľko lekcií tai-chi, najnáročnejšie prípravy ale čakali každý natáčací deň na Ondreja Malého. Jeho postavou je dedinský podivín a trochu tulák s dlhou, zanedbanou bradou, Ondrej Malý preto pred každým nakrúcaním trávil dlhý čas v maskérni. (classic)

Související novinky

Finále Plzeň je! Od 25. do 30. září

Finále Plzeň je! Od 25. do 30. září

15.09.2020

Ačkoli je podzim, Finále Plzeň je! I přes složité jarní období se organizátoři rozhodli největší plzeňský filmový festival nezrušit, ale pouze přesunout. Během šesti dnů včetně prodlouženého víkendu… (více)

Reklama

Reklama