Reklama

Reklama

Ty, já a apokalypsa

(seriál)
  • USA You, Me and the Apocalypse (více)
Trailer
USA / Velká Británie, 2015, 7 h 9 min (Minutáž: 42–43 min)

Tvůrci:

Iain Hollands

Hrají:

Mathew Baynton, Jenna Fischer, Joel Fry, Gaia Scodellaro, Paterson Joseph, Anna Jones, Kyle Soller, Rob Lowe, Fabian McCallum, Bronagh Gallagher (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Se světem se má během pár dní střetnout 13 km dlouhá kometa. Blíží se nevyhnutelná apokalypsa, která dost určitě změní svět jednou provždy. V těchto podmínkách se odehrává příběh několika odlišných lidí, z různých koutů světa. Příběh plný chaosu, strachu o život a jiných mezních situací. Ať se týkají sociálního zařazení, víry či způsobu vypořádávání se s nastolenou skutečností. (geklon)

(více)

Recenze uživatele rikitiki k tomuto seriálu (1)

Ty, já a apokalypsa (2015) 

Seriál důkladně vykresluje, jak by mohly vypadat poslední dnové lidstva. Jak se začnou chovat lidi, když zjistí, že jim i Zemi už zbývá jen jeden jediný měsíc? Odpověď na tuhle otázku podává autenticky Daniel Defoe (jo, ten co napsal Robinsona Crusoe) ve své už skoro tři sta let staré knize Deník morového roku, kde shrnuje vzpomínky přeživších na morovou epidemii v Londýně 1665 (doporučuji k přečtení). A vychází mu to stejně, jako v tomhle seriálu. Lidé se rozdělili do tří skupin. Jedni se neustále modlili (v seriálu - hledáme řešení, jakkoliv je naděje na úspěch nepatrná), jiní se vykašlali na všechna pravidla (rabování, svoboda bez následků, kašlem na morálku a zákony) a ti třetí se starali o druhé. ___ Tak tohle všechno seriál ukazuje na příběhu několika lidí, které ze začátku zdánlivě nespojuje vůbec nic. Kupodivu, všechny ty příběhy jsou zajímavé, takže jsem se nepřistihla, jak se mi jindy u podobných skládaček stává, že bych měla své oblíbence a své otravy, jejichž osud mě vůbec nezajímá a nejradši bych to přetočila. ___ Seriál je dramatický, napínavý a místy i vtipný. Finále znamená lehký poraz na diváka, který vzhledem k tomu, že série už nebude mít pokračování, zanechá příjemně drásající otevřený konec, kdy se ptáme: a jak to, sakra, bude dál? A odpovědět si musíme leda sami. ____ Co mi jediné fakt překáželo, byla dvojrole hlavního hrdiny, kdy Mathewovi Bayntonovi věřím smutného uťápnutého chlapíka, který dokáže zmužnět až drsnými okolnostmi, ale jeho démonicky zlé alter-ego jsem mu nespolkla ani na chvíli. Kruťase bez výčitek prostě zahrát nedokáže. ()

Reklama

Reklama