Reklama

Reklama

Ty, já a apokalypsa

(seriál)
  • USA You, Me and the Apocalypse (více)
Trailer
USA / Velká Británie, 2015, 7 h 9 min (Minutáž: 42–43 min)

Tvůrci:

Iain Hollands

Hrají:

Mathew Baynton, Jenna Fischer, Joel Fry, Gaia Scodellaro, Paterson Joseph, Anna Jones, Kyle Soller, Rob Lowe, Fabian McCallum, Bronagh Gallagher (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Se světem se má během pár dní střetnout 13 km dlouhá kometa. Blíží se nevyhnutelná apokalypsa, která dost určitě změní svět jednou provždy. V těchto podmínkách se odehrává příběh několika odlišných lidí, z různých koutů světa. Příběh plný chaosu, strachu o život a jiných mezních situací. Ať se týkají sociálního zařazení, víry či způsobu vypořádávání se s nastolenou skutečností. (geklon)

(více)

Recenze (27)

Davies182 

všechny recenze uživatele

PILOT: Nehorázný překvápko! Napůl cáklej sitcom a napůl špičkový drama plný úžasnejch postav, legračních záhad a nenudícího děje. Veliká televizní rarita na pomezí hned několika žánrů. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Na zkázonosné kometě a konci světa není nic příjemného. Přesto mne tento seriál milé překvapil humorem, scénářem, námětem, pestrostí, zajímavými nápady a postavami. Na druhou stranu konec, i když je originální, tak mě skutečně trochu nepříjemně překvapil. Bez další řady to je to trochu hluché. Další série mohla být klidně postapokalyptická. Škoda, že asi vůbec nebude. Mám dojem, že britský humor nad americkým trochu převažuje a vítězí. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ľahká paródia na koniec sveta bez konca, po prvej sérii zrušené a ten záver neuspokojí, takže zbytočné začať vôbec pozerať, hoci niektorí tvrdia, že druhá sezóna už nutná nebola, no tá prvá zanecháva na konci otázky. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Seriál důkladně vykresluje, jak by mohly vypadat poslední dnové lidstva. Jak se začnou chovat lidi, když zjistí, že jim i Zemi už zbývá jen jeden jediný měsíc? Odpověď na tuhle otázku podává autenticky Daniel Defoe (jo, ten co napsal Robinsona Crusoe) ve své už skoro tři sta let staré knize Deník morového roku, kde shrnuje vzpomínky přeživších na morovou epidemii v Londýně 1665 (doporučuji k přečtení). A vychází mu to stejně, jako v tomhle seriálu. Lidé se rozdělili do tří skupin. Jedni se neustále modlili (v seriálu - hledáme řešení, jakkoliv je naděje na úspěch nepatrná), jiní se vykašlali na všechna pravidla (rabování, svoboda bez následků, kašlem na morálku a zákony) a ti třetí se starali o druhé. ___ Tak tohle všechno seriál ukazuje na příběhu několika lidí, které ze začátku zdánlivě nespojuje vůbec nic. Kupodivu, všechny ty příběhy jsou zajímavé, takže jsem se nepřistihla, jak se mi jindy u podobných skládaček stává, že bych měla své oblíbence a své otravy, jejichž osud mě vůbec nezajímá a nejradši bych to přetočila. ___ Seriál je dramatický, napínavý a místy i vtipný. Finále znamená lehký poraz na diváka, který vzhledem k tomu, že série už nebude mít pokračování, zanechá příjemně drásající otevřený konec, kdy se ptáme: a jak to, sakra, bude dál? A odpovědět si musíme leda sami. ____ Co mi jediné fakt překáželo, byla dvojrole hlavního hrdiny, kdy Mathewovi Bayntonovi věřím smutného uťápnutého chlapíka, který dokáže zmužnět až drsnými okolnostmi, ale jeho démonicky zlé alter-ego jsem mu nespolkla ani na chvíli. Kruťase bez výčitek prostě zahrát nedokáže. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Takto nejako som si vždy predstavoval excentrickú britskú zábavu. A až tento britsko-americký seriál moje predstavy zhmotnil. Je to absolútne šialený, divný, zábavný, mierne úchylný, napínavý a prekvapivo funkčný mix všetkých žánrov aj subžánrov aké si len dokážete predstaviť. A herecké obsadenie je absolútne kráľovské, pričom Baynton tu dokazuje svoju nespochybniteľnú hereckú genialitu. A ešte aj chuťovka v podobe Gaie Scodellaro... Nebyť toho otvoreného záveru (som zvedavý či sa niekedy dočkáme SEASON 2) išiel by som na plných päť apokalyptických asteroidov. (20.2.2017) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Mix laciného amerického a suchého britského humoru s prvky apokalyptického dramatu. Tak trochu nekonzistentní směsice, která ovšem výborně fungovala. Do toho trocha biblické mytologie, obyvklý koncosvětový motiv s meteority a spousta dobře i hůře využitých nápadů i postav, které jsou ovšem bez výjimky výborně zahrané. Větší výhrady mám až k samotnému závěru, který sice nechal otevřený prostor pro další řadu a stejně tak celý seriál uzavíral, ale představoval jsem si to jinak a lépe. 75% ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Ledva som sa vyrovnal s odchodom jednej z najsympatickejších postáv a chystal sa to vo finále oceniť, tak prišiel záver, ktorý už inak, než ako podraz na diváka, označiť nejde. Vážení, ísť proti očakávaniam a šokovať je kumšt, nie prostriedok na vyriešenie autorskej bezradnosti. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

(žádné spoilery) Coby ateista musím u této televizní minisérie pochválit její zcela upřímný vztah k náboženským reáliím, což se v dnešní době už tak často nevidí. Měl jsem však tušit, že to neskončí jen u toho, že se příběh malinko zvrhne stejně jako tomu bylo v dnes již starší počítačové hře Fahrenheit: Indigo Prophecy, která také začínala "při zemi", ale už tak nekončila. Zpátky však k YMatA - omluvou zůstává fakt, že vše bylo pečlivě dopředu naplánováno a vše bylo symbolicky propojeno od první minuty až po tu závěrečnou. Sympatický mix dramatu, bláznivého amerického a suchého britského humoru s neotřelou zápletkou (většina médií se soustředí na post-apo, tady máme pre-apo), kvalitním hereckým obsazením a duálním smutným koncem (apokalypsa + 2. řada v nedohlednu). P.S. S počtem rozhodnutí, které scénáristi na hlavní postavy navalili, by z toho byl docela zajímavý přírůstek do rodiny her od studia Telltale Games, budiž mu země lehká. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

You, Me and the Apocalypse je něco opravdu nevídaného a originálního. Směsice břitkého britského humoru a apokalyptického dramatu se vážně nevidí každý den a tak rozhodně má potenciál zaujmout. Do mého hledáčku se to dostalo díky dvojici Jenna Fischer (The Office) a Rob Lowe (Parks and Recreation), ale i zbytek byl fajnově obsazený. Celkově jsou postavy velkým kladem tohohle kousku, protože jsou tak ujeté a odlišné, že si ji prostě musíte užit. Začátek série byl skvělý a hrozně mě překvapil, většinu scén jsem si užíval a dost jsem se bavil. Třeba Nick Offerman a jeho Buddy neměl chybu. Nejlepší postavou je však naprosto bezkonkurenčně otec Jude, který si krade každou scénu pro sebe. Jenže postupem času se vtip trochu vypařoval a začalo se řešit jedno opravdu zamotané rodinné drama, které odhalovalo jedno překvapení za druhým až to dospělo do fáze, kdy to nikoho nezajímalo. Vcelku mě překvapilo docela drastické (britsky) zacházení s postavami. Navíc mě trošku zklamal i samotný závěr, který jakoby se nemohl rozhodnout jestli to teda končí nebo jestli bude druhá série. Představoval jsem si to trochu jinak, i tak ale myslím, že to za podívání stojí. Už je pro ten nevídaný mix žánrů... ()

Splasher 

všechny recenze uživatele

Překombinované, naštěstí ne "nekoukatelné", jako tomu pro mě bylo například u Sense8. Navíc má Baynton dvojroli, která ho očividně baví. ()

geklon 

všechny recenze uživatele

V první řadě výborně napsaný a zahraný postavy, obzvlášť ta Roba Lowa, Patersona Josepha a Megan Mullally, její Leanne je kurevsky zábavná a výborně jetá. Za druhé se mi líbí ten něžný existencionální odkaz, s decentními narážkami na nenapravitelnost lidských povah, v kulisách posledních dní světa. Za třetí spád prvních pěti dílů, je strhující, avšak předvídá brzkou zkázu nekonečnosti čekání na schválení druhé řady. A ta bude. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

"Necítíš to, Rhondo? To jiskření? Takovéhle to určitě bylo, když Lennon potkal McCartneyho. Dva nejlepší hackeři naší generace. Tváří v tvář. Rád tě poznávám, Kozožužlale2000." Seriál budí dojem, že ho psala sladěná skupinka nadšenců a každý měl na starosti jen zlomek z epizody. Žánr a styl humoru se střídají v takové kadenci, že je nálada příští minuty absolutně neodhadnutelná. Zvrat střídá zvrat a děj křižuje nazdařbůh napříč komedií, dramatem, depresí, existencialismem a melodramatem. Svět který přestává dávat smysl, asi lépe vystihnout nešlo. ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Seriál, který nejde nemilovat. Tragikomedie o blížící se apokalypse a lidech, jež vyšší moc svádí do bunkru na britském předměstí bez toho, aby biblické prvky byly jako pěst na oko. Vynikající obsazení, jemuž vévodí Mathew Baynton v dvojroli, a scénář, který vás zasáhne na tolika frontách, že nebudete vědět, kdy se smát a kdy brečet. Jenom škoda, že pokleslý kněz Roba Lowa není ve všech dílech. ()

pilarius 

všechny recenze uživatele

Píšou to tu všichni, ale je to prostě pravda: je to krásně vyvážený mix britského a amerického humoru. Zasazením do apokalypsy se jen stupňuje ta příjemná absurdita. Lituji jen dvou věcí - smrti té nejlepší postavy a hlavně neschválení druhé řady, která měla potenciál realizovat v podstatě jakýkoliv žánrový posun při zachování všech kvalit. ()

Pekisan 

všechny recenze uživatele

Priznam sa, ze serialy velmi nepozeram, ale zaujali ma uputavky, tak som si ulozil serial link, nech sa mi to nahrava. Videl som 3 diely a 4. som vypol v polovici. Je to taka polotelenovela reznuta s akcnou komediou na americky sposob. Dej sa viac menej nikam neposuva a posledne tri casti sa tahali v zauzivanej scheme ten hlada tu, ona jeho a henti Jezisa. Mozno sa to rozbehne neskor a urcite coolovo pospaja v grande finale, ale u mna uz teraz prevlada pocit straty casu a k laptopu si radsej pustim muziku. Ako vsak hovorim, serialy velmi nemusim j ()

Charlie84 

všechny recenze uživatele

Tohle mě úplně, ale úplně minulo. Z postav mě zaujali asi...jedna..a nesmál jsem se. Já chápu, že se občas divácké nároky na humor minou s představou o tom, co je vtipné (Wet hot american summer), ale většinou alespoň poznáte, aha, tady jsem se měl smát. YMAA až na výjimky NEOBSAHUJE žádný humor. A představa autorů, že se budu upřímně zajímat, kdo je čí syn, kdo matka a kdo Ježíš...to by na to asi museli jít trochu jinak. Po třetím dílu YMAA jsem se cítil jako když se probudíte a říkáte si, to se mi zdála fakt hrozná blbost, ale bylo to hezky barevný. Inu, sny mají fakticky pět vteřin, takže se to dá přežít. A ještě si přitom pospíte. YMAA má celou sérii a prospat se u něj můžete taky. Těžko to brát jako pozitivum. PS: Představu, že splácáte 6 žánrů dohromady a jen proto to bude zábava, tak tu nesdílím... ()

fincik 

všechny recenze uživatele

Po několika úvodních dílech jsem zvažoval vyšší hodnocení. Ovšem postupně humoru ubývalo a i samotný děj se celkem vlekl. No a po odchodu vynikajícího Roba Lowea se úroveň značně snížila. ()

wopi 

všechny recenze uživatele

Chápu, že normálnímu seriálovému divákovi to drhne. Ale to zřejmě proto, že jde o zcela geniální záležitost. Jsou tam slabší momenty, ale za mě 95 %. ()

CaptNemo 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mi neskutečně sedlo. Britský humor dotovaný americkým rozpočtem vyšel na jedničku. Postavy praštěné, ale uvěřitelné, zápletka divoká, ale nápaditá. Megan Mullally alias Karen ze seriálu Will a Grace k nepoznání - a opět skvělá. Jediné, co mrzí, je absence druhé řady, na kterou bylo našlápnuto. Na rozdíl od bezzubých megasérií na Netflixu, jejichž počty řad stoupají úměrně jejich nudě, se pánové ze Sky1 a NBC rozhodli dále neinvestovat do projektu, který baví a světe div se - má i hloubku. ()

Reklama

Reklama