Reklama

Reklama

Ty, já a apokalypsa

(seriál)
  • USA You, Me and the Apocalypse (více)
Trailer
USA / Velká Británie, 2015, 7 h 9 min (Minutáž: 42–43 min)

Tvůrci:

Iain Hollands

Hrají:

Mathew Baynton, Jenna Fischer, Joel Fry, Gaia Scodellaro, Paterson Joseph, Anna Jones, Kyle Soller, Rob Lowe, Fabian McCallum, Bronagh Gallagher (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Se světem se má během pár dní střetnout 13 km dlouhá kometa. Blíží se nevyhnutelná apokalypsa, která dost určitě změní svět jednou provždy. V těchto podmínkách se odehrává příběh několika odlišných lidí, z různých koutů světa. Příběh plný chaosu, strachu o život a jiných mezních situací. Ať se týkají sociálního zařazení, víry či způsobu vypořádávání se s nastolenou skutečností. (geklon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (27)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Mix laciného amerického a suchého britského humoru s prvky apokalyptického dramatu. Tak trochu nekonzistentní směsice, která ovšem výborně fungovala. Do toho trocha biblické mytologie, obyvklý koncosvětový motiv s meteority a spousta dobře i hůře využitých nápadů i postav, které jsou ovšem bez výjimky výborně zahrané. Větší výhrady mám až k samotnému závěru, který sice nechal otevřený prostor pro další řadu a stejně tak celý seriál uzavíral, ale představoval jsem si to jinak a lépe. 75% ()

geklon 

všechny recenze uživatele

V první řadě výborně napsaný a zahraný postavy, obzvlášť ta Roba Lowa, Patersona Josepha a Megan Mullally, její Leanne je kurevsky zábavná a výborně jetá. Za druhé se mi líbí ten něžný existencionální odkaz, s decentními narážkami na nenapravitelnost lidských povah, v kulisách posledních dní světa. Za třetí spád prvních pěti dílů, je strhující, avšak předvídá brzkou zkázu nekonečnosti čekání na schválení druhé řady. A ta bude. ()

Reklama

anderson 

všechny recenze uživatele

Takto nejako som si vždy predstavoval excentrickú britskú zábavu. A až tento britsko-americký seriál moje predstavy zhmotnil. Je to absolútne šialený, divný, zábavný, mierne úchylný, napínavý a prekvapivo funkčný mix všetkých žánrov aj subžánrov aké si len dokážete predstaviť. A herecké obsadenie je absolútne kráľovské, pričom Baynton tu dokazuje svoju nespochybniteľnú hereckú genialitu. A ešte aj chuťovka v podobe Gaie Scodellaro... Nebyť toho otvoreného záveru (som zvedavý či sa niekedy dočkáme SEASON 2) išiel by som na plných päť apokalyptických asteroidov. (20.2.2017) ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

"Necítíš to, Rhondo? To jiskření? Takovéhle to určitě bylo, když Lennon potkal McCartneyho. Dva nejlepší hackeři naší generace. Tváří v tvář. Rád tě poznávám, Kozožužlale2000." Seriál budí dojem, že ho psala sladěná skupinka nadšenců a každý měl na starosti jen zlomek z epizody. Žánr a styl humoru se střídají v takové kadenci, že je nálada příští minuty absolutně neodhadnutelná. Zvrat střídá zvrat a děj křižuje nazdařbůh napříč komedií, dramatem, depresí, existencialismem a melodramatem. Svět který přestává dávat smysl, asi lépe vystihnout nešlo. ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Seriál, který nejde nemilovat. Tragikomedie o blížící se apokalypse a lidech, jež vyšší moc svádí do bunkru na britském předměstí bez toho, aby biblické prvky byly jako pěst na oko. Vynikající obsazení, jemuž vévodí Mathew Baynton v dvojroli, a scénář, který vás zasáhne na tolika frontách, že nebudete vědět, kdy se smát a kdy brečet. Jenom škoda, že pokleslý kněz Roba Lowa není ve všech dílech. ()

Galerie (173)

Zajímavosti (3)

  • Scény v bunkri boli natočené vo filmových štúdiách West London Film Studios. (Arsenal83)
  • Seriál bol po prvej sérii zrušený, hoci mal spočiatku veľmi dobré čísla a úvodnú epizódu videlo 1,28 milióna divákov len v Spojenom kráľovstve. (Arsenal83)
  • Seriál sa odohráva v Slough, kde sa odohrával pôvodný seriál Kancl (od r. 2001). Jenna Fischer sa objavila v americkej verzii Kancl (od r. 2005). (Arsenal83)

Reklama

Reklama