Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohádka, v níž je ve vlka zaklet zlý chlapec Jirka. Odmítl totiž rozdělit se s čarodějem o jablka, která ukradl Karkulce, když se vracela od nemocné babičky. Protože vlk nahání hrůzu lidem v okolí lesa, připravuje se na radnici za pomoci krejčího Nitky, radního Smůly a ponocného Vrány výprava vedená rychtářem. Než však seberou odvahu k opravdové honbě na vlka, vlk sežere babičku a ohrožuje i Karkulku. Naštěstí jde kolem babiččiny chalupy lesník Dubský a vlka zastřelí... (ČSFD)

(více)

Recenze (17)

nunka 

všechny recenze uživatele

Ak by mi rodičia v troch rokoch pustili takuto rozpravku, celý život nerozdýcham fóbiu z Červenej Karkulky... ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Hodnotím a komentuji pochopitelně jen viděné torzo. Karkulka je sladce nablblá, babička je krásné psisko, kterému neobyčejně sluší brýle a čepeček. Myslete si každý, co si myslet chcete, mě to upřímně nadchlo. ()

Zodd

všechny recenze uživatele

Z toho kanýna nemůžu, málem jsem spadl ze židle. A to mě nutí si najít celý film. Bohužel osud jej potkal stejný jako drtivou většinu filmů němé éry, když po kinopremiérách ztratily na aktuálnosti a nebylo tehdy možnost je prodat do televize. Stručně řečeno - je to nemožné. ()

Zajímavosti (3)

  • Představitelku babičky, kterou měl sežrat vlk, museli namazat sladkým roztokem, aby se na ni německý ovčák alias vlk vrhl a lízal jí, což vypadalo jako že ji žere. (cariada)
  • První zpracování klasické pohádky v českém filmu, které bylo určeno dětskému divákovi. Zdroj: Český hraný film 1898-1930, NFA 1995. (ČSFD)

Reklama

Reklama