Reklama

Reklama

Podivín (Nicolas Cage) žijící v divočině státu Oregon se vydává do Portlandu hledat nejen své ukradené „lanýžové“ prasátko, ale i svou minulost. (cerdax2)

Recenze (108)

POMO 

všechny recenze uživatele

Cage by mohl mluvit rychleji a film by nemusel být pomalý jako jeho mluvení, ale je pravda, že s rychlejším tempem by mu zase chyběla akce, které se naopak (úmyslně) vyhýbá. Jako filmařský, nebo spíše scenáristický trénink studie postav je Pig fajn. ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

No tak jsem viděl nejnovější počin Nicolase Cage jménem Pig, kde si Cage žije osaměle se svým lanýžovým prasátkem v chatce v lese, a prodává lanýže. Jenomže jednoho dne, mu jeho prase někdo ukradne a tak se se svým mladým kupcem lanýžu vydává najít prase. Brzo se ukaže, že je to muž s velkou reputací a známou historii. Můžete čekat Johna Wicka s prasátkem místo psa, ale ono ne, je to snad nejvíc anti-revenge film jaký může být. Krásná věc, která je o tom jak se vypořádávají lídé se ztrátou a zármutkem. 9/10! Kdo čeká další Cage meme film bude zklamán, protože tu podává nejlepší výkon za posledních 10-20 let! I všichni ostatní herci jsou skvělý, především Alex Wolff, který brzy zjistí co to znamená být doopravdy někdo a né jen póza. Jsou věci, které považujeme za důležité, opravdu tak důležité? ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se. Námět vypadal skvěle, ale byla to jen divná nuda. Furt jsem čekal, kdy se něco začne dít, a ono nic. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„KDO MÁ MOJE PRASE?…“   Sto let nemytej „houbař“ Nicolas Cage vyráží do města najít svou svini (nutno dodat, že to není obyčejná svině, ale to vy jistě víte…). Navíc má celej film furt rozmlácenej ksicht, takže nečekejte jeho mimický herectví, ale spíš to dialogový (což může znít hrozně). Jenže von ty dialogy má vobčas celkem solidní, a když se začne chovat normálně, je to víc než jen sympatickej film. Nečekejte nějaký „revenge“, jako když někomu unesou dceru. Je to spíš takový komorní drama o lásce, od kterýho jsem čekal (známe kurva Nica…), že bude mnohem horší.   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chcu okrást Pohlreicha. 2.) Miluju svině. A lanýže. ///  Thx za titule „saurix“.                  PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Lehce absurdní, podivná, tesknivá a velmi přesně vyvážená "anti-revenge" story se špetkou humoru, zdařilá hra s divákem, za mě dojemný a pěkný film. Jenom vážně nečekejte pomstychtivý krvák... Cage se zase jednou vynořil ze srajdy zbytečných béčkových akcí a strefil do černý - jeho málomluvný lesní vágus vyzařuje charisma, budí soucit a postupně se odkryje jako postava se zajímavou minulostí. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Říkám si, že na papíře jako scénář to muselo vypadat strašně moc super, ale konečné provedení je přece jenom příliš moc "režijní debut" na to, abych si film mohla doopravdy užít/abych mu aspoň trochu vzdala hold. Kdybych se u filmu nezabývala ručními pracemi, tak bych se při mnoha pasážích ošívala nudou nebo přespříliš přemýšlela o tom, jak moc mi zdejší náhody formující výsledný příběh přijdou uvěřitelné/zdařile zkonstruované. Je rozdíl mezi slow burn vyprávěním a hluchými místy vyplňujícími mezery mezi plot pointy. Každý divák bude mít tu hranici někde jinde, to je jasné, pro mě ji nicméně Pig mnohokrát překročilo, a ani ty zajímavé pasáže, které  zabírají spíš kratší část stopáže, to nemůžou zamaskovat. Plus jsem vážně nepochopila, jak v tomto možném světě může existovat ten underground restaurant fight club. Respektive, určitě existuje možný svět, kde by mohl underground restaurant fight club v pohodě existovat a být velmi bizár cool, ale nic jiného v tomhle konkrétním filmu nejede na stejné vlně jako tahle jedna scéna a tím pádem je to jako pěst na oko, hehe. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„I don´t fuck my pig.“ No já vám nevím.. Zaposlouchali jste se někdy do textu Springsteenova I´m on Fire? Vzhledem k okolnostem a tomu něžnému oslovování „girl“ je těžko říct, kvůli komu tady vlhne prostěradlo.. Ať tak, či onak, Nickymu odcizili prasce. Škrkněte si akt krvavé vendety, protože je to slowburn drama, co má připomínat japonskou báseň haiku a hrabe se v zármutku, opotřebovanosti duše a lidské pomíjivosti. Cage, jehož hlavní hrdina se nedostává do hlav kulkou z Glocku, ale řečmi a kulinářským uměním, je za svůj výkon oceňován, ale mě ten minimalismus (v kostce: tvař se utrápeně, pomalu se pohybuj i mluv) příliš nepřesvědčil. A když si ex-chef, nyní vzhledem vagus po nakládačce od městské policie (nemyšleno okurka), umyje ruce a začne klidnými pohyby chystat a očichávat suroviny k božské maně, začal mě i spolu s režisérem iritovat. Každopádně té postavě by slušelo místo v porotě nového českého Masterchefa, kde by snížila hladinu narcismu.. ()

Eliott odpad!

všechny recenze uživatele

Zkoušel jsem to na dvakrát a stejnak jsem nevydržel déle než do půlky. Jde o jeden z nejnudnějších filmů se kterým jsem se zatím setkal. V příběhu jde jen o zoufalství váguse prasoCage a jeho honbu za ukradeným čůňátkem. Přičemž on jen chodí, vypadá vskutku odpudivě a v podstatě jen klepe různým lidem na dveře a slušně se jich vyptává jestli náhodou neměli k obědu čuněčí. Nenašel jsem žádné klady, kromě té nakládačky co za tuhle roli obdržel. Nuž aspoň v něčem je dílo výjimečné, jelikož už hooodně dlouho jsem něco nedokoukal do konce a tak dozajista nebude zapomenuto. Nedokoukatelno. 5% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Smutná artovka o vzpomínkách na život maskovaná jako kulinářská detektivka, kde zarostlý Nick Cage pátrá po svém praseti, které používá k hledání lanýžů. Sarnoski netlačí na pilu a odkrývá charakter hlavního vágusáka skrze náznaky a i tak na konci nechává spoustu věcí nevyřčených. Cage je výborný, role je mu šitá na míru tak toho využívá naplno a sbírá ztracenou kredibilitu. P.S: Hezčí prasátko jsem ještě neviděl. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Když to člověk pojme trochu jízlivě, tak zadání asi bylo „otáčej hlavou ještě zdlouhavěji, mluv pomalu, tvař se zdrceně“. Začíná to prakticky bez dialogů, je to tiché a pomalé, až to začíná být trochu únavné. A pak prase hlavního hrdiny Nicolase Cage, lovce lanýžů žijícího v divočině, zmizí, což ho vyhání na výpravu za jeho získáním zpět. Nelze však čekat krví nasáklý thriller o pomstě, tvůrci dál volí „líné“ melancholické záběry o opotřebovanosti jedné duše. Postupně se dozvídáme, že to, co po sobě Cage zanechal, je svět špičkové kuchyně, ve kterém patřil k nejlepším. A třeba takové setkání s bývalým podřízeným (kterého vyhodil za převaření těstovin) je povedené. Všichni dobře víme, že Cage měl být v posledních patnácti letech mnohem vybíravější. Předtím hrál v ambiciózních projektech, se zvučnými režiséry, sbíral herecké ceny včetně Oscara, aby v 90. letech platil i za výdělečnou akční hvězdu. Pořád to v sobě má, jen si na můj vkus vybral projekt, o kterém když někdo řekne, že je divný, utrápený nebo ho nedokoukal do konce, hádat se s ním nebudu. ()

*CARNIFEX* odpad!

všechny recenze uživatele

Že hľadá sviňu neriešim. Veď každému domáci “mazlíček” podľa gusta. Lenže toto je z filmárskeho hľadiska tak extrémny prešľap, že človek už skutočne nevie čo si má o tom Cage-ovi myslieť. “Pig” nie je žiadna dráma, lebo dnes sa ťažko buduje emócia v prípade straty človeka najbližšieho, nie to ešte voči prasaťu. “Pig” taktiež nie je žiadny thriller, lebo záver postráda akékoľvek prekvapenie, nakoľko je snáď každému jasné, kam to celé smeruje. Film je uplne bez atmosféry, nemá tempo, napätie, emóciu ani zábavnosť. Pokiaľ niekto túži po adrenalíne, nech si za bieleho dňa vyhoní na námestí v Piešťanoch. So žandármi za chrbtom sa mu dostane toľko akčnosti, koľko sa mu zažiada. Myslel som si, že Cage už na väčšie dno padnúť nemôže, no tieto jeho rozhodnutia ho v poslednej dobe začínajú čoraz viac radiť presne tam, kde žiadny herec patriť nechce, a teda do kategórie “N”, čiže “NEŽIADANÝ”. Každopádne, pokiaľ chce niekto vidieť ošípané v pravom slova zmysle, ktoré by napriek nahlásení nezvestnosti rozhodne nikto nehľadal, treba ísť do Národnej rady. Tam ich je viac než dosť a môžete si ich aj pohladkať .. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Hledá se prase čili ztráty (holení, mýdlo a nůžky) a nálezy (jestli tam kromě štěnic a blech nějaké byli, přehlídla jsem je) Nicolase Cage. Dost to drhne.. ovšem ne tam, kde by bylo třeba. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Do odpadu tohle házet nebudu, ale rozhodně mě to nebavilo. Čekal jsem nějakou divnotu, kdy chlápek žije v lese s prasetem. Místo toho prase vyklidí po 10 minutách prostor a do zbytku filmu sledujeme zvláštního Cage, který se plouží až mě u toho manželka usnula :) 20% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Máte prase, ne psa, prase, to je mnohem inteligentnější, jinej level, a ukradnou vám ho. Co pro jeho nalezení uděláte? Všechno! Jenže tohle není John Wick. Poustevník Cage se tedy vydá na cestu plnou překážek, aby své prase získal zpět. Prase je zde symbol, jelikož film je o lásce, přátelství, ztrátách, životě a smrti. Skvělá kamera a výborná hudba. Lehce minimalistické a velmi, jak by řekl Karel Čapek, člověčenské. Mainstreamový divák nejspíš ohrne nos, pokud vůbec film dokouká. Pro mne jeden z těch silných filmů, kdy si člověk znovu uvědomí smysl a hodnoty života. Cage se v poslední době zhlédl ve filmech, kde téměř nemluví a jeho tvář má po většinu doby kamenný výraz. A tyhle role mu padnou. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

'Pig' je přesně ten typ filmu, který si užijou převážně fajnšmekři - čím menší dává smysl, tím víc je libovější kulinářskou delikatesou. Nicholasi Cageovi tyhle vytříbený role prostě sednou jak prdel na hrnec.... ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Je vlastně pochopitelné, že se většina lidí snaží nové filmy s Nicolasem Cagem ignorovat. Oscarový herec a hvězda filmů jako Skála, Con Air, Tváří v tvář či dvojice filmů Lovci pokladů se v posledních letech uvelebil k mnoha béčkovým projektům, přičemž do většiny musí chodit především i kvůli faktu, že dlužil mnoho peněz na daních. Sám Cage se ovšem vyjádřil, že aktuálně preferuje přítomnost na nezávislé filmové scéně než ve velkých hollywoodských projektech a to především díky více prostoru pro improvizování a experimentování. I proto tak budeme moci pravděpodobně Cage i v následujících letech vidět ve filmech jako právě Pig. Jenže právě ten si opravdu zaslouží pozornost a byla by škoda, kdyby rychle zapadl jen kvůli filmům, kde jsme mohli Cage v posledních pár letech vidět. Dost možná jde totiž o nejlepší hraný film s Nicolasem Cagem od Kick-Asse!   V celovečerním debutu režiséra a scenáristy Michaela Sarnoskiho předvádí Nicolas Cage svůj nejlepší výkon za poslední léta a ukazuje, že na to pořád má. I přesto, že za poslední roky stal Cage obětí různých meme či vtipů, Pig dokazuje, že v něm pořád je ten opravdu dobrý herec, který jen v posledních letech neměl moc štěstí na dobré filmy. Právě Pig je ovšem v rámci jeho kariéry skutečně svěžím větrem, kdy se z téhle nezávislé podívané vyklube skutečně zajímavá psychologická studia muže, který vyměnil svůj život věhlasného šéfkuchaře a stal se z něj poustevník, kterému zbylo pouze jeho milované prase.   Už při oznámení samotné synopse si spoustu lidí utahovalo z toho, že vznikne odvar Johna Wicka, kdy jen místo Keanu Reevese mstícího svého mrtvého psa bude Cage mstít únos svého prasete. Jenže tak tomu opravdu není. Pig není akční film, ale skutečně komorní studie očividné lásky a následné reakce na ztrátu. Funguje to nejen díky skvělému Cageovi, ale také díky víceméně solidnímu scénáři, kterému se podaří za pochodu přijít s várkou zvratů, kdy se tak trochu mění pravidla hry a nic není tak jednoduché. Přesto to ovšem skutečně po celou dobu funguje a skutečně se podaří prodat vztah Cage a jeho milovaného prasete. Přitom všem se pomalu buduje napětí, některé scény jako konfrontace v restauraci jsou vyloženě parádní a pak to dojde k emotivnímu závěru, kdy do sebe vše zapadne a ve finiši se Cageově postavě dodává ještě výraznější rozměr. Sarnoski v tomhle ohledu nemohl udělat lepší práci.   Je to příběh zlomeného muže, kdy Cage prodává o poznání civilnější, přesto nadále vynikající výkon. Přitom všem je to pořád zvláštní film, který tím do kategorie většiny hraných filmů, které Nicolas Cage za poslední léta natočil, přesto to ovšem má pořád daleko k Mandy či Willy´s Wonderland. Především se ovšem přitom opravdu fungují emoce a ´´ bromance/brother-sister romance ´´ mezi Cagem a prasetem přitom všem skutečně funguje.   Je poznat, že film vznikal v nezávislých podmínkách, přesto je natočen skutečně velmi dobře. Zvraty, které v Sarnoskiho scénáři přicházejí fungují a nepůsobí zvláštně a místo fyzického násilí na to Cage především ve finále jde spíše jako Remy v Ratatouille. V průběhu vyprávění se z Pig vlastně vyklube i víc než pouhý film o lásce člověka ke svému milovanému praseti. Dojde k jisté formě kritiky konzumního společenství, odloučení od svého bývalého já, řešení rodinných traumat a především vyrovnávání se se ztrátou blízkého člověka. Dohromady to vše možná nefunguje úplně adekvátně a vše je po čase příliš, přesto to ovšem pořád velmi zvláštním způsobem funguje a utváří dohromady sice velmi zvláštní, ale přesto konzistentní film.   Přitom všem se z Pig vlastně vyklube tak trochu velmi chytrá podívaná, která skutečně dokáže prodat mnoho svých témat. Je to skutečně velmi dobře natočené s velmi povedeným vizuálem (kamera Patricka Scola je bravurní) a ten film přitom skutečně za pochodu pořád mate tělem. A i když má scénář pár slabých míst, ten casting nadále funguje. Kromě skutečně vynikajícího Cage ostatně stojí za zmínku i super Alex Wolff a velmi dobrý Adam Arkin, který je dost možná jedním z nejzajímavějších filmových záporáků za poslední dobu.   Pig rozhodně stojí za pozornost. Nedokonalý, přesto fascinující debut očividně talentovaného filmaře a především skutečně s nejlepším výkonem Nicolase Cage za poslední roky. Ten dokázal, že je pořád naprosto silný herec, který se jen kvůli vlastnímu komfortu rozhodl vydat se spíše cestou nezávislých filmů. A i přes pekla jako Jiu Jitsu se mu to vlastně nedá vyčítat. Právě Pig ukazuje, že na to pořád má a že o svůj talent rozhodně nepřišel. Sám se osobně vyjádřil, že Pig nikdy neuvidí, od diváků by si měl přesto tenhle výrazný film zasloužit šanci..... () (méně) (více)

HAL 

všechny recenze uživatele

Pig je arthouse John Wick. Fakt mě bavilo jak identická je tu struktura vyprávění a podivný undergroundový svět lidí dělajících ve stravovacím businessu... akorát Nick Cage tady své nepřátele neničí tím že by jim napálil dvě do hrudi a jednu do hlavy, ale tím že si s nimi dá skvělé jídlo a psychoanalyticky je rozloží. Přičemž pořád vypadá jako houmles kterého pávě zmlátila a pochcala banda cikánů.  Bavilo mě od něj už Mandy i Barva z Vesmíru, ale tady teprve udělal to pravé terno a jeho lehce šílené a těžce melancholické putování za ukradeným prasátkem jsem si hodně užil. V Pig přitom hraje zdaleka nejumírněněji ze svých posledních rolí, ale pořád je svůj - našel se, a já se teď vyloženě těším s čím přijde příště. 8/10 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak mám za sebou třetí film s N. Cagem v řadě(po tomhle si dám od N. Cage a jeho filmů na nějakej delší čas voraz) a za mě z těch tří taky ten nejlepší. ...Uteklo prase zasé... Tuhle hlášku jsme měli možnost slyšet v české komedii Dědictví aneb Kurvahošigutntág(1992). S prasetem v tomhle filmu je to ale trochu jinak. To bylo totiž uneseno. A chudák Nicolas Cage ho pak celej film hledá. A není to primárně kvůli tomu aby mu zase mohlo hledat lanýže. Tohle je čistě o přátelství. Protože tak jako někdo má za čtyřnohýho kamaráda psa nebo kočku on má prase. Po cestě se dozvídáme něco z minulosti N. Cage respektive o postavě hledající prase. Rozhodně ale nečekejte žádnou revenge jízdu nabitou akcí. Tohle je film s hodně pomalým tempem. N. Cage má povětšinu filmu kamennou tvář a moc toho nenamluví takže tady mi ani nevadil. Pig nebude filmem pro masy svý fanoušky si ale určitě najde. Za mě lepší 3hvězdy ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Zvěsti o pomalém anti-revenge filmu byly pravdivé, žádného zběsilého thrilleru se zde diváci rozhodně nedočkají. Pig je zádumčivé, takřka stoické drama o ztrátách a odloučení, jemuž vévodí tichý, avšak soustředěný herecký výkon Nicolase Cage. Velmi vytříbená kulinářská podívaná pro ty, kteří jsou otevřeni nevšedním chutím. ()

Související novinky

Třetí Tiché místo mění režiséra

Třetí Tiché místo mění režiséra

12.01.2022

Po komerčním úspěchu hororu Tiché místo z roku 2018, který s rozpočtem 17 milionů dolarů vydělal celosvětově 350 milionů, i jeho loňského pokračování, které stálo 60 milionů a utržilo i navzdory… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Nejlepší letošní filmy podle Baracka Obamy

Nejlepší letošní filmy podle Baracka Obamy

19.12.2021

Jako každý rok, i letos si bývalý americký prezident a zároveň obří filmový fanoušek Barack Obama sedl, aby sestavil své oblíbené kulturní žebříčky. Vedle knížek tak došlo pochopitelně i na filmovou… (více)

Nicolas Cage opouští roli Joa Exotica

Nicolas Cage opouští roli Joa Exotica

14.07.2021

Když na jaře loňského roku vypustil Netflix do světa dokumentární minisérii Pán tygrů o excentrických chovatelích kočkovitých šelem, zaznamenal s ní obří úspěch díky dramaticky bohaté „true crime“… (více)

Reklama

Reklama