Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Život je jako bonboniéra. Nebo jako úchvatný scénář, který najdete úplnou náhodou. Tenhle skromný příběh se i přes trable s obsazením a rozpočtem stal klasikou 90. let. (Netflix)

Recenze (4)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sedí na lavičce a vypráví o své roli v národním fotbalovém družstvu, válečného hrdiny z Vietnamu, mistra světa v ping-pongu, podílníka krevetářské společnosti, běžce z jednoho břehu Spojených států na druhý, milého milované Jenny i otce kluka, který zřejmě nebude hloupý. Forrest Gump dokonale okouzlil diváky i kritiky. Stál za ním malý, ale nadšený tvůrčí tým, který věřil průměrné knížce. Za mnohé může tehdy začínající producentka s dobrou intuicí. Příběh fajn, ale scénář se studiu nezamlouval, takže musel zasáhnout mistr adaptovaných scénářů Eric Roth. Přípravy se táhly a když už se začalo točit, studio chtělo stáhnout z rozpočtu 10 milionů. Zasáhl Zemeckis s Hanksem, kteří projektu jednoduše věřili. Dozvíme se, jak Hankse ovlivnila intonace hlasu dětského herce, jak to bylo s vybroušenými triky, s nohami poručíka Dana či s prosazením skvělého soundtracku plného velkých amerických hitů. Povedené. Alabama! ()

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podľa mňa najlepší diel tejto série, ktorý dostatočne obsiahlo mapuje vznik mnohými milovanej klasiky. A aj keď ma Forrest Gump ani zďaleka nebaví tak ako v detstve, tak som si s radosťou vychutnal tento dokument, ktorému sa miestami darí diváka aj dojať. Bolo zaujímavé sledovať jak osvedčený režisér a herecká hviezda musela neustále bojovať so štúdiom o každý cent. Tentokrát to nevyústilo v kreatívne kompromisy, ale k vzdaniu sa honoráru na úkor zisku z tržieb, čo sa nakoniec štúdiu viac predražilo, hehe. Už si nepamätám koľko informácii z tohto dokumentu pokryli bonusy na BD, ale pre mňa tu bolo dostatok nových informácií, aby som sa nenudil, takže dávam spokojných 8/10. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Forrest Gump je krásny film. Filmová klasika. Dokument o tom, ako film vznikal je fajn, ale keď porovnám napríklad s epizódou Dirty Dancing, tak tu mi niečo do plného počtu chýba. Hmh, asi to bude Tom Hanks, s ním by to bolo ešte zaujímavejšie. Life is like a box of chocolates. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trhák, na kterým chtělo studio škudlit (a když se zamýšlím, tak nad jakým filmem nechtělo :D). Nejvíc se mi líbil závěr s nadací Garyho Sinise, v tom ten film dostal ještě větší smysl. ()

Reklama

Reklama