Reklama

Reklama

Filmy našeho dětství - Série 4 (2021) (série)


Noční můra v Elm Street (S04E03)

(epizoda)
  • USA A Nightmare on Elm Street

Obsahy(1)

Krvák s prvky nadpřirozena se stal kasovním hitem i díky kreativnímu režisérovi, démonickému herci v hlavní roli a studiu, které na tenhle film vsadilo úplně všechno. (Netflix)

Recenze (6)

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Hasiči z toho boli dosť nesvoji.“ Nočná mora z Elm Street je zo Svätej trojice (Halloween, Piatok 13) môj najobľúbenejší kúsok, preto som sa na to tento dokument tešil. Nakoniec je to fajn nadpriemer plný informácií, ale nedá sa povedať, že by som sa dozvedel niečo závratne nové. Počas natáčania boli problémy s rozpočtom, ale napokon všetko dopadlo dobre. Na výpomoc bol dokonca (aby sa stíhalo) na chvíľu privolaný Cravenov kamarát s režisér Piatku 13 Sean S. Cunningham, čo som nevedel. Englund sa tu predstavuje ako sympaťák... ale to som dávno vedel, že ním v civile je. Nepoteší absencia Johnnyho Deppa. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Tati, dej mu tu roli, nebo uteču z domu!“ Zhruba taková byla reakce Cravenovy dcery na možnost obsadit do filmu Johnnyho Deppa. Robert Englund je luxusní démon, nicméně pořád trochu nechápu, že se to stalo takovým kultem. Atmosféra je samozřejmě bez debat geniální a rád jsem se podíval, jak vznikaly jednotlivé (kultovní) scény – třeba ta ze speciální vany, ve které se mezi nohama dívky objeví zabijákova ruka. Zajímavá je i zmínka o uprchlících, kteří trpěli znepokojivými nočními můrami. Přesto tohle zvrácené dítě Wese Cravena nemělo zdaleka na růžích ustláno. Studiím se látka nezamlouvala, dokonce ani jeho kamarád Sean S. Cunningham, který měl režírovat scénu roztékajících se schodů, měl nejprve k námětu výhrady. I když natáčení přesto začalo, tvůrci se potýkali s obdobím, kdy neměli dostat zaplaceno. Látce věřil až Robert Shaye, který prakticky na koleně založil společnost New Line Cinema. Ta do světa vypouštěla samá finanční selhání a (ne)úspěch Freddyho měl být pro další „život“ studia klíčový. Nakonec stejně jako třeba u Halloweenu dostala film (finančně) nahoru klasická šeptanda. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už mi ten komediálny nádych tejto dokumentárnej série začína fakt vadiť. Snaha o vtipy je až príliš v popredí na úkor nejakým zaujímavých informácií. Sú oveľa lepšie dokumenty o tejto klasike. Napríklad Never Sleep Again: The Elm Street Legacy skvele mapuje celú sériu. 5/10. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za vysvetlenie špeciálnych efektov by to bolo na 5*, za vytieranie tupučkých mozočkov o tom ako bububu katolík Wes Craven mal byť pastorom lebo vyrastal v bububu katolíckej rodine a na vysokoškolskom internáte nerobil fajky za 20 eur aby nemusel na večeru žrať psiaču konzervu dole jedna hviezdička, ďalšia ide dole za bububu katolícke filmy o škodlivosti mňam mňam mňam marihuany (libtárdny vytretý mozog Ti vymlú rovnako ako s plandémiou po ktorej budeš platiť zo svojho úbohého platu za energie o 40 perecnt viac a budeš krútiť tou vypatlanou hlavou kto toto volil a sám si im drbol hlasovací lístok), za mladú sebavedomú ženu dcérku Wesa vďaka ktorej už feministky všetkých krajov spojte svoje klito rys ostrovid nepadajú vo filmoch na tie vytreté gebule a nakoľko ho šikanoval bububu spolužiak (všetci zlí boli pochopiteľne belosi) dostali ľudia návod že je ideálne požičiať si milión dolárov a natočiť vlastný film. Už teraz ľutujem tých odvážlivcov ktorý dostanú nápad vziať si z ľubovoľnej Prvej komerčnej pôžičku lebo si vďaka idiotom z Netflixu budú veriť a Ty si videl ich krátkometrážnu sračku a vieš že dom ich rodičov ktorí sa za nich zaručia nakoniec skončí v rukách banky. Ktoré Netflix štedro dotujú. Toto si nočná Miky Mora nezaslúžila. Je dobré že sa Wes Craven tejto sračky nedožil. Tancovať na hroboch rodičov kahuliča trávy to je pre zhúlené dementné hovädá tak typické...ale vo vlastných vytretých lebkách si myslia že oni aké intelektuálne debaty dávajú... ()

chrispe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to prakticky u každého dílu, ale stejně mě nepřestane fascinovat, jak vzniká z prdu kulička. A že se prostě někdo rozhodne udělat film a po mnoha peripetiích ho prostě udělá. Nadšení, kreativita, kopec štěstí. Konec mě svým způsobem dojal. Freddie vyšlapal cestu mnoha dalším. ()

Reklama

Reklama