Reklama

Reklama

Filmy našeho dětství - Série 4 (2021) (série)


Vetřelci (S04E05)

(epizoda)
  • USA Aliens

VOD (1)

Obsahy(1)

Ambiciózní režisér, vystresovaný štáb, velká očekávání – a titěrný rozpočet. Výbušná kombinace, ze které vzešel první díl slavné ságy. (Netflix)

Recenze (10)

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Votrelci svojho času patrili k jedným z mojich najobľúbenejších filmov, poznal som ich naspamäť a myslel som, že o nich viem všetko. Ak ste sa ma spýtali na meno pilota, druhého pilota alebo Gormanovho zástupcu (Apone!), vedel som to aj o polnoci. Tento vynikajúci dokument však napriek tomu prišiel s pár vecami, ktoré ma zaskočili (vyhrotená britsko-americko-kanadská vojna v anglických ateliéroch), prekvapili (Weaverová ako diplomatická vyjednávačka medzi štábom a horkokrvným, prísnym režisérom alebo Paxton a Reiser ako zabávači a stmelovači kolektívu) a pobavilo ma, že mnohé scény s Jamesom Remarom (pôvodným predstaviteľom Hicksa, kým ho kvôli drogám nevystriedal Biehn) zostali vo filme. Svižné, nabúchané atraktívnymi faktami a šťavnatými informáciami, ale zaskočilo ma, že mnohí kľúčoví sa nedostavili, za čo im píšem päťku (Henriksen, Cameron). Je to o to divnejšie, že napr. predstaviteľ vojaka Frosta Ricco Ross (ktorý má v hotovom filme asi štyri scény?) tu je. Zvláštny dojem som mal tiež z toho, že z Paxtonovej smrti je urobený (dôstojný a dojemný) záver dokumentu, ale o smrti Stana Winstona nepadne ani slovo. Palec hore za príležitosť po rokoch znova vidieť predstaviteľky Vasquezovej a Newt. ()

choze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Informačně nabité včetně řady záběrů z natáčení a komentářem Sigourney Weaver nebo trikařského týmu, bohužel bez Camerona, ale aspoň ho na chvilku vidíme režírovat. Bez toho youtube funny stylu bych se obešel, stejně jako bez závěrečného patosu. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další film, u kterého to vypadalo, že vůbec nevznikne. Tvrdí to alespoň zainteresovaní. A nakonec z toho byl kasovní trhák a žánrový fenomén. Škoda, že chybí samotný Cameron, který se často zaměřoval na silné ženské hrdinky. I proto dostal nabídku napsat k druhému dílu scénář. Zajímavé je, že nikdo se neobtěžoval o pokračování říct samotné Sigourney Weaver. To byla ovšem jen malá kaňka s ohledem na to, co mělo přijít. Známe propírané potíže ohledně autority a respektu jeho kolegů. Právě přesun štábu do Anglie znamenal výraznou slevu v rozpočtu (Vetřelci nestáli ani 20 milionů), ovšem zároveň i značné potíže s nespolehlivým britským týmem – musíme ale brát v potaz i Cameronovo puntičkářství a hnidopišství. Milé byly narážky na pauzy na čaj. Odskákal to třeba asistent režie nebo kameraman. Docela mi vadila absence nezapomenutelného androida Bishopa. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nie je to zlé ale s tými megaobsiahlymi dokumentami, ktoré dokumentami, ktoré dakedy dávno vyšli na DVD sa to nedá zrovnávať. Všetko je tu preto podané z rýchlika.  Plusom je, že tu sú nové rozhovori s rôznymi hercami a členmi štábu, takže vidíme jak vyzerajú po dlhých rokoch. Mínusom je už tradične ten otravný komediálny komentár. Patos ohľadom Paxtonovej smrti ma nedostal. A tá feministická bodka na záver už bola úplne otravná. Takže celkovo mierne nadpriemerný dokumentík, ktorý toho veľa nového neprezradí. 6/10. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Že pozdravujjem filmy na ktorých sme vyrastali a nabudúce vo vlaku drbnem Ripleyovej,mladej sebavedomej žene, kopačku do hlavy. OMFG, ja som si ju pomýlil s chlapom...presne preto o 1* menej... ()

jasse 

všechny recenze uživatele

Perfektní, svižné a vtipné. Potvrdil se mi fakt, že Cameron je despotický zmetek (jak trval na tom označení Vetřelci, on přeci žádnou dvojku netočí!) a Sigourney sympatická, chytrá a diplomatická první dáma tohoto filmu. ()

Utero 

všechny recenze uživatele

Je to moc hezky uděláne, ale ani sebemenší zmínka o Lancu Henriksenovi a jeho geniální androidí postavě Bishopovi mě teda dost zklamala. ()

Reklama

Reklama