Tvůrci:
Brian Volk-WeissRežie:
Brian Volk-WeissHrají:
Bruce Willis (a.z.), John McTiernan, Steven E. de Souza, Jan de Bont, Bonnie Bedelia, Alan Rickman (a.z.), Reginald VelJohnson, Alexander Godunov (a.z.) (více)VOD (1)
Epizody(4)
Hříšný tanec (S01E01)
Sám doma (S01E02)
Krotitelé duchů (S01E03)
Smrtonosná past (S01E04)
První návraty k filmům, které ovlivnily několik generací diváků. Začneme pohádkou o naivní dívce z dobré rodiny, která propadne tanci plného tření, ohýbání a kontaktů s tanečníkem Johnnym, pokračujeme kouskem, který redefinoval žánr vánočního filmu a vznikl tak zázrak, kterak musí malý kluk bránit svůj dům před dvěma lupiči, neopomeneme kultovní hudbu a herecké výkony chlapíků s laserovými děly, abychom to celé završili nasraným bosým poldou, v jehož případě tvůrci změnili zvyklosti spojené s akčním žánrem. Kolikrát sice chybí klíčoví herci či stěžejní tvůrci, přesto se k nám dostává množství zajímavých informací. Trable se scénářem zažívali Krotitelé duchů i Smrtonosná past, kdy byl scénárista jen pár stránek před natáčením. Komedie Sám doma zase vůbec nemusela vzniknout, protože studio chtělo kvůli navyšování rozpočtu natáčení ukončit. A Hříšný tanec? Studia se jen omlouvala, látka je nezaujala. K natáčení nakonec došlo, ovšem jeden z důležitých poradců, když viděl hrubý sestřih, naznal, že by měl výsledek skončit v koši. A nakonec jde o nesmrtelné klasiky. Yipee-yi-yea, mother-fucker! ()
8/10. První série je hodně dobrá. Sice jsem neviděl Hříšný tanec a ani Krotitelé duchu ale ostatní jsem viděl. Jsem zvědav na druhou sérii. ()
Photo © Netflix