Reklama

Reklama

Filmy našeho dětství - Série 1 (2019) (série)


Hříšný tanec (S01E01)

(epizoda)
  • USA Dirty Dancing

VOD (1)

Obsahy(1)

I přes napětí mezi herci v hlavních rolích a skromný rozpočet se ženám, které vytvořily tenhle film pro holky, podařilo protančit se k úspěchu a oslovit miliony diváků. (Netflix)

Recenze (13)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pohádka o naivní dívce z dobré rodiny, která propadne pouličnímu tanci plného tření, ohýbání a kontaktu a především tanečníku Johnnymu. Pohádka řešící i mnohá sociální témata, která vlastně vůbec nemusela spatřit světlo světa. Látka nezaujala a studia se prakticky jen omlouvala. Nakonec vznikla, ovšem za mizivý budget (jen 6 milionů, tržby se přitom vyšvihly celosvětově na astronomických 217 milionů dolarů). Přesto jeden z důležitých poradců, který viděl hrubý sestřih, naznal, že by měl výsledek skončit v koši. Ačkoliv z nich byla na zkouškách cítit solidní chemie, ani duo Jennifer Grey a Patrick Swayze ze společné spolupráce příliš radosti neměli. Nakonec to zvládli i s Patrickovým bolavým kolenem, jednoduchým příběhem i s památnou replikou, že „Baby nebude sedět v koutě!“ Kouzelné, milé a stále fungující. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemám problém s romantickými filmy i když hudební nebo muzikály fakt nemusím. Hříšný tanec sem bral vždycky jako fajn oddechovou zábavu na nedělní večer jednou za pět let. Přiznám se že jsem ale byl vždycky trochu ulítlej na hudbu z toho filmu a ploužáky v pubertě na diskotéce na Time of my Life byly legendární. V každým případě jsem úplně první epizodu týhle dokumentární série viděl paradoxně jako poslední a byla jednoznačně nejlepší. Tvůrci asi záměrně upustili od citového vydírání kdy na konci běží fotky zesnulých herců a tvůrců a je to kurevská škoda. Protože když už máte 4* koncept, přidejte štěňátko, smutnou hudbu nebo vzpomínku na někoho kdo zemřel a máte 5* koncept. Sem měkká sračka, slza ukápla. Za Patricka prostě 5*. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvelý dokument o natáčaní plný zaujímavostí, ktoré sú doplnené zábermi z natáčania alebo skúšok. Najviac ma pobavil v skúške neskutočne nemotorne tancujúci Billy Zane ako pôvodný Johnny. Rozhodne je zaujímavé aj celé pozadie vzniku filmu, ktoré všetky štúdia odmietli a tak ho natočila firmička, ktorá dovtedy uvádzala na VHS brakové a erotické filmy a pár rokov po vzniku Dirty Dancing skrachovala. Proste nádherný príbeh jak v jednu chvíľu všetko čo malo do seba zapadnúť aj zapadlo a vznikla klasika, ktorú niektorí milujú a iní nenávidia, ale všetci ju videli. 8/10. ()

topi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nikdy jsem Hříšný tanec neprožíval a asi už ani prožívat nebudu, ale za to, jak je dokument zpracován a kolik zajímavých informací obsahuje, si rozhodně zaslouží plný počet. ()

Figu 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je hrozně zajímavý, jak za těhle 50 minut dostanete úplně jinej pohled na tuhle protancovanou legendární lovestory! Ta omáčka okolo vzniku Hříšňáku je opravdu zajímavá a baví. Ze závěru dokumentu jsem byl dost naměkko a i když je to lehce citový vydírání, na mě to zafungovalo. 90% ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dirty Dancing milujem, ani neviem koľkokrát som ho videla. Postavu Baby by mohla hrať ktorákoľvek herečka, ale Patrick Swayze je nenahraditeľný!!! Toto je super dokument, z ktorého som sa dozvedela veľa nových a zaujímavých informácií. Ako málo chýbalo a tento kultový film by nikdy nevznikol. Asi jediné, čo mi tu chýbalo (okrem Patricka samozrejme) je účasť Jennifer Grey, ktorá sa s nami tiež mohla podeliť o svoje dojmy a zážitky z nakrúcania. ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle byla překvapivě hodně dobrá zábava o tom, jak vzniknul úplně jiný film, než jaký měl vzniknout. Za úspěchem není vždycky dokonale vysoustružený plán, ale někdy i znouzectnost. Zábavné vzpomínání na VHS klasiku. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zpracování dokumentu mi nesedí, působí hodně zastarale. Patřím k fandům Hříšňáku, i když je to naivní pohádka. Miluju.soundtrack. Dokument o hercích asi neřekl nic moc navíc, co by už člověk nečetl přes léto v kdejakým bulvárním plátku - nicméně záběry z castingů mají u mě za jedna (a vůbec se nedivím, že se do Patricka hned zamilovali, to charisma a sex z něj jen sršelo). Zajímavá byla tedy hlavně nesnadná cesta k tomu, aby film vůbec vznikl, nicméně osobně by mě asi zajímaly spíš jiné, konkrétnější věci ohledně natáčení a vzniku různých scén - ale to asi nebylo zajímavý. ()

celticek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další věc z produkce Netflixu, něco na způsob historek z natáčení. Zajímavý projekt, o pozadí filmu jsem nevěděl vůbec nic. Dobrý střih, baví mě to. Swayze byl bojovník a snímek, který vydělává 32 let v kuse zaslouží respekt. ()

SONY_ 

všechny recenze uživatele

Hříšný tanec na mě nezapůsobil, jako na jiné, ale jsem rád, že jsem se mohl podívat na záběry z natáčení a také na nějakou tu zajímavost, takže dobrý. /65%/ ()

Luxocculta 

všechny recenze uživatele

Skvělý dokument, díky kterému zjistíte, že tahle klasika vůbec nemusela vzniknout a když už dostala tu možnost, bylo všechno včetně rozpočtu neuvěřitelně na hraně. Skutečný příběh, který stojí za pozadím vzniku toho filmového, by se klidně sám mohl stát filmem. Po jeho zhlédnutí prostě nejde nemít Hříšňák v oblibě. ()

Reklama

Reklama