Reklama

Reklama

Filmy našeho dětství

(seriál)
  • USA The Movies That Made Us
USA, (2019–2021), 12 h 38 min (Minutáž: 44–54 min)

Tvůrci:

Brian Volk-Weiss

Hrají:

Dan Aykroyd, Daniel Stern, Ivan Reitman, Chris Columbus, Bruce Willis (a.z.), John McTiernan, Steven E. de Souza, Jan de Bont, Bonnie Bedelia (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(16)

Obsahy(1)

U těchhle kasovních trháků jsme společně užili spoustu zábavy. Seznamte se s herci, režiséry a dalšími lidmi ze zákulisí, kteří je pro vás natočili. (Netflix)

Recenze (38)

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Pozrela som si len niektoré časti, tie, ktoré sú spomienkou na dobu, keď boli filmy uvedené do kín a v kine som ich aj videla. Je to zaujímavý dokument o filmoch, ktoré vznikali v čase, keď ešte neexistovali počítačové triky. Rozhovory s ľuďmi, ktorí stáli pri ich zrode, často nechýbalo veľa a nikdy by neboli natočené a nakoniec zarobili stovky miliónov dolárov. Divák sa dozvie, ako sa skladali najznámejšie scény, ako vznikala filmová hudba a kedy supluje hercov kaskadér (prekvapilo ma, že aj Baby z Hriešneho tanca mala dablérku). ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Výborný dokumentární seriál o tom nejlepším z 80. a 90. let. Ale spousta tam toho chybí, doufám, že bude i druhá řada. Seriál je udělán skvělou zábavnou formou, je to výborně sestříhané, s výborným komentářem... Navíc historky z natáčení, mnohdy ani ne tak příliš veselé, ale vlastně... Prostě super. Radost sledovat. ()

Reklama

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Příjemný dokument od Netflixu, který rozebírá vzniky jednotlivých filmových hitů, které premiérovaly v době mého dětství. Takže nostalgie je hlavní zbraní, jež se také bez ostychu těží.    První řada nabídne Hříšný tanec, Sám doma, Krotitele duchů a Smrtonosnou past a je vážně zajímavé dozvědět se něco navíc o filmech, které dobře znáte. Podobně je to pak v řadě druhé, kdy se dostane Návrat do budoucnosti, Pretty Woman, Jurský park a Forresta Gumpa.  Dokument je to zajímavý, ale jeho forma mi úplně nesedí. Nejvíc mi vadí vyprávěč, který je nadužívaný a vážně otravný (tady očividně Netflix dostal feedback a aspoň trochu to po první řadě změnil). Opakování některých momentů mi přijde také zbytečné, raději bych to o pět minut kratší a údernější. Vložená grafika je občas divná, ale líbí se mi využívání hlášek z filmů do vyprávění příběhu. Teda pokud není opět nadužívané jako Alabama u Forresta. Editace se taky několikrát nepovedla, když to z tvůrců zbytečně dělalo hlupáky jen kvůli vtipu vyprávěče. Kvalitu dokumentu jako celku pak sráží fakt, že chybí účast největších hvězd, i když chápu, že se to chce (nejspíš právě z donucení) tvářit jako dokument ze zákulisí. Na třetí řadu jsem byl docela zvědav, protože slibovala nahlédnutí do mých oblíbených hororových značek. A má očekávání se naplnila tak z poloviny, protože ač jsem se dozvěděl pár nových věcí, tak jich rozhodně nebylo tolik, kolik bych očekával. Navíc se k tomu se pak z nějakého zvláštního rozhodnutí přidaly filmy, které původně vyšly v samostatné vánoční edici a vytvořilo to takový divný mix. Ale pokud znáte zmiňované filmy, tak to stojí za podívání, i když pochybuju, že o tom následně budete nadšeně vypravovat. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Po piatich epizódach ("vianočnú" sériu vynechávam) mľaskajúci konštatujem, že je to veľmi príjemné a miestami na zaujímavosti aj celkom výdatné obzeranie sa za natáčaním vybraných perál z kinematografie tohto obdobia (80-ky a 90-ky rulezzz !!!). Ak to ostane tak, že štyri epizódy na sériu, tak potom čakám ešte aspoň 10 ďalších sérií. Je do čoho načierať! (I want more... morrrrrrrrrrrrrrr) ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Já na dokumenty moc nejsem, ale když už si nějaký najdu, tak to obvykle stojí za to. Filmy našeho dětství je krásná nostalgická vzpomínka pro všechny, kdo jsou tak staří aspoň jako já. Ach bože, jak mi chybí videokazety a půjčovny. To jsou prostě zlaté časy. Sice mi tu chybí několik oblíbených klasik, které bych chtěl vidět stejně zpracované. Ale i tak všemi palci doporučuji. Až na dva filmy, jsem totiž všechny miloval a stále si je občas pustím. Zpracování dokumenty je zábavné, chytré a skvěle předá vtipné zážitky u zajímavé informace. Někdy holt ty největší legendy vzniknou zcela náhodně. Parádní dokument. (80 %) ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama