Reklama

Reklama

Tváří v tvář

(seriál)
Trailer 1

Série(3) / Epizody(24)

Vyšetřování dceřiny smrti uvrhá policejního komisaře do boje s mafií, policií i vlastním svědomím... Hvězdně obsazený mrazivý kriminální thriller sleduje Bjørna (vynikající Ulrich Thomsen) v zoufalé snaze vyšetřit na vlastní pěst smrt jediné dcery. Vyprávění je rozloženo do osmi prostředí a osmi výslechů, které promyšleně rozkrývají nejen faktické pozadí událostí, ale především psychologii a vztahy postav. Výsledkem je strhující psychologická studie kriminálního prostředí i patologických mezilidských vztahů. Vedle Ulricha Thomsena se v seriálu objeví celá plejáda předních dánských hvězd: Trine Dyrholmová, Katrine Greis-Rosenthalová, Lars Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas a další. (Česká televize)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (29)

angel74 

všechny recenze uživatele

Za tuhle celkem originálně pojatou a nadmíru strhující detektivní podívanou musím seveřanům vyseknout poklonu. Díky krátké stopáži jednotlivých dílů se divák takřka nestihne nadechnout, mnohdy dost otravná vata je totiž rázem pryč, což nesmírně prospívá dynamice příběhu. Ani bych se nedivila, kdyby se ryze dánským konceptem nechali inspirovat také filmaři z jiných zemí. Seriál se může pyšnit nejen kvalitním scénářem, ale i skvostným hereckým obsazením a výbornými hereckými výkony v podstatě všech aktérů, přičemž napínavou atmosféru dotváří patřičně temný hudební doprovod. (90%) ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrá kriminálka, ktorá zbehne ako voda, nakoľko každá časť nemá ani polhodinu. A pritom má čo ponúknuť, je plná obsahu, odpadla zbytočná vata. Navyše tu máme plejádu tých najlepších škandinávskych hercov. Myslím, že dobrá inšpirácia aj pre iných tvorcov - dobré krimi s výbornou atmosférou sa dá natočiť aj takto akoby z rýchlika. ()

Reklama

Tosi 

všechny recenze uživatele

Ulrich Thomsen jako mírně psychopatický otec páchá násilí proti všem. Epizody jsou krátké a v každém díle musí Thomsen vypáčit střípek ke smrti své dcery z někoho jiného, povětšinou z elitních dánských herců. Můj oblíbec Nikolaj Lie Kaas nemohl chybět a tak to hodnotím jako výbornou dánskou krimi sérii. ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Severská estráda známých herců v čele s Ulrichem Thomsenem, který si zde zahrál šokovaného otce, kterému znenadání umře dcera. Všichni mu říkají, že je to jasná sebevražda, ale jeho otcovský a superdetektivní instinkt mu říká něco jiného. Ale místo toho, aby truchlil a oplakával svou dcerušku jako každej normální fotřík, tak si začne vylejvat svůj profesionální vztek na svědcích, kteří by o tom mohli něco vědět. Přitom se dozví mnoho nepříjemných věcí o své roztomilé ratolesti, ale to ho nerozhodí a čím blíž se přibližuje k odhalení skutečného viníka, tím ortodoxnější praktiky vyslýchání používá. V některých praktikách by se dalo podotknout, jestli tím neporušuje zákon, ale co byste chtěli od čestného policajta, který právě ztratil dceru. Velice zajímavé podání tohoto dánského seriálu a hlavně stopáž každého dílu, která je přibližně stejná jako u běžného dílu Simpsonových, ale ve které se vždy dobereme o kus blíž k pravdě tohoto zamotaného kriminálního propletence. K hereckým výkonům není co dodat, protože spoluhráči se již setkali v mnoha skvělých filmech nepočítaje například Blikající světla, Adamova jablka, ale taktéž v kriminálních seriálech jako je Most anebo Vražda. Zajímavý koncept s komorním podáním, kdy hlavní hrdina si jde tvrdě za svým cílem a dalo by se říct, že zde funguje pravidlo zrady a pomsty si v každém díle vybere jednoho svědka, kterého doslova vyždíme jako houbu a vyndá z něj i to co neví. Je to vcelku zábavné, když z počátku hlavnímu hrdinovi držíte palce a tak trošku s ním i soucítíte, tak v dalších dílech bytse se mu určitě nechtěli dostat pod ruku a člověk v tu chvíli začne přemýšlet, kdo je tady vlastně oběť. Ale díky tomuto postupu tohoto tak trochu psychopatického otce se dozvíme překvapivé rozuzlení této hádanky a silně pochybuji, že někdo předvídal takovýto konec. Za mě dávám zasloužených 80%. ()

octopuska 

všechny recenze uživatele

Solo pro Ulricha Thomsena, který samozřejmě patří do mé oblíbené partičky dánské herecké elity. A opět dokázal, že umí na jedničku a toho psychotickýho poldu a tátu na baterky si rozhodně užil. Velmi zajímavě podaná krimi o osmi dílech, velice komorní atmosféra a opět perfektně vystihnutá hloubka psychologie postav. V každém dílu Ulrich a k němu jedna postava, jako protihráč. Skvělými jmény se to jen hemží a pro mě jednoznačně, jako stěžejní čtvrtý díl, kde se střetne s Nikolou Šohajem, to je lahůdková podívaná. Vlastně jen konverzace v restauraci, ale přesto to jiskření a charisma mezi nimi je dokonalé. Je vidět, že spolu leccos natočili a jsou perfektně sehraní. Neobvyklá stopáž po 20 minutách, tomu vůbec neublížila, naopak. Tady moc akce nehledejte, tohle je hlavně pro milovníky konverzačního hodokvasu a skvělých hereckých výkonů. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (5)

  • Seriál bol natočený v Kodani (Dánsko). (Arsenal83)
  • Filippa Wallestam, šéfka služby Viaplay, ktorá seriál publikovala, povedala: „Inovatívny spôsob, akým Christoffer Boe predstavuje svoje postavy a ich dramatické príbehy, a spôsob, akým pomaly, ale isto rozvíja príbeh, je úplne jedinečný. Seriál Tvárou v tvár redukuje severský noir na to podstatné – napätie, psychológiu a štýl. Vytvára tak platformu pre nezabudnuteľné výkony a kinematografiu a pretvára možnosti celého žánru.“ (Arsenal83)

Reklama

Reklama