Reklama

Reklama

Svobodná země

(festivalový název)
  • Německo Freies Land (více)
Trailer

Obsahy(1)

Podzim 1992 na severu nově sjednoceného Německa, bývalý Východ. Místní komunitou otřásl únos dvou nezletilých dívek, ale nikdo k němu nechce nic říct. Případ má vyřešit nepravděpodobná dvojice kriminalistů – Zápaďák Patrick, který dostal misi za trest a místní rodák Markus, jehož předchází složitá pověst. A čím hlouběji se oba noří do pátrání, tím obtížněji se jim spolupracuje. Remake starší španělské kriminálky v režii Christiana Alvarta, jenž platí za nový objev německé kriminálky. (Dny evropského filmu)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (14)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Povedenej(rozuměj na stejné úrovni) remake španělskýho filmu La isla mínima(2014). Už španělskej originál byl zbytečně dlouhej a to měl jen 105 minut. Němčouři zbytečně přidali ještě minuty navíc. Čekal jsem, že španělská verze jasně převálcuje tuhle německou ale ve finále to u mě oba filmy mají shodně za 3 hvězdy. Ale kdybych si musel přeci jen zvolit tak u mě o chlup vítězí La isla mínima. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Německá verze, úspěšné španělské Mokřiny, která byla odpovědí na americký True Detektive. Komu utekl španělský originál, nešlápne zde vedle, ale jinak je zde vše horší a utahanější. ()

Reklama

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Pochmurná podzimní kriminálka z bývalé NDR, kde se obyvatelé pár let po sjednocení Německa adaptují na novou realitu. Atmosféra chudého městečka by se dala krájet i díky výborné kameře. Alvartovy filmy a seriály mají obvykle výborné ústřední postavy a Freies Land v tomhle nezklamal - Felix Kramer jako nejednoznačná postava před časem zazářil v Dogs of Berlin a strhává na sebe pozornost i tady. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Solídna nemecká detektívka s vydareným hudobným "pozadím", v ktorej sa vyšetruje prípad dvoch vrážd prostitútok. Už španielsky originál "La isla mínima" bol vydarenou záležitosťou, pričom komu sa pozdával tamten počin, nebude sklamaný ani v tomto prípade (asi). Snímky spolu úzko súvisia, no nemajú žiadnu nadväznosť. Spokojný. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Kriminálka, která vlastně ani není tolik kriminálka na velmi zajímavým historickým a dobovým pozadím, které svou funkci splňuje dokonale. Plus navíc s dokonalými kamerovými záběry a podzimním prostředí Lužice v Německu. Dynamika a atmosféra šlape velmi pěkně. Velmi rychle. Až moc. Střih na mé poměry je na úrovni Usaina Bolta na kokeši a mnohdy než se stačíte ustanovit v tom, co se vlastně stalo, už skáčete někam jinam. V celku zbytečně to poškozuje atmosféru filmu, který by se nedal brát jako lichým nebo špatným. Každá věc nakonec v rámci komplexnosti dává smysl, i když jsou odměněni pouze ti nejpozornější. To celé nastavuje trochu složitější výsledek, který ale rozhodně není k zahození. Je tady dost zbytečností, které film shazují, ale stále jde o velmi dobrý přírůstek do německé diskuze. Jejich filmografie se moc nezapře. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama