Reklama

Reklama

Když se ostřílený psanec Henry postaví do čela bandy zabijáků, kteří se chystají spáchat riskantní bankovní loupež, očekává, že jim všem zajistí finanční svobodu i příležitost začít nový život jižně od mexických hranic. Akce se bohužel zvrhne v krveprolití a gangsteři jsou během ní nuceni zabít amerického maršála. Zatímco je na jejich hlavy vypsána jedna z největších odměn v dějinách amerického Západu, vydávají se napříč nebezpečnou krajinou směrem na jih. Polomrtví, bez koní, jídla a vody konečně narazí na dům George Tildona, jeho ženy a dvou dcer, který stojí na samotě kousek od hranic. Členové gangu nemají na vybranou, a tak se před překročením hranic rozhodnou obtěžovat rodinu a přenocovat u ní. Následuje série děsivých událostí. Na povrch vyplují rodinná tajemství, vytvoří se nepravděpodobná pouta a Henry stane tváří v tvář podivné a nečekané šanci na vykoupení. (Cinemax)

(více)

Recenze (40)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

O tomhle jsem přesně psal v Pistolnici Jane, kde se leckdo rozčiloval nad tím, že to bylo málo brutální. Tak takhle to tedy mělo být? Jistě si nemusíme nalhávat, že konec devatenáctého století v Americe obzvláště na venkově nebyl žádný med. Zubatá tehdy měla co to všechno stíhat obíhat. Nemoci, úrazy, bitky, přestřelky, krádeže a loupeže, věšení lapených... Ale co je moc, to je moc. Sice musím uznat, že to je snad poprvé co se ve westernu řeší pedofilie, ale i tak... Příběhu mám chuť skoro nevěřit, některé postavy se chovaly opravdu podivně. Dávám tedy za 3 ukradené měšce se zlatem. * * * ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

O inspiraci Tarantinem nemůže být pochyb, hlavně s přibývající stopáží ty dialogy kill billovatěli až tohezký nebylo. Musím filmu nechat že některé scény v domě měli úroveň, ale pokud si pan Mollner myslí, že diváci maj hlavu jen od toho aby měl jak končit krk, tak to není uplně přesná myšlenka, kterou disponuje, někteří třeba těžko můžou uvěřit v takovej kýbl kravin jako je tady. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Úvod spageťácký, příběh jednodušší, o to zemitější, naturalismem se zde nešetří.! Takhle to kdysi mohlo vypadat na Divokém Západě... Ani nepřekvapí spousta krve vystřikující a tekoucí, nicméně místy i přehnané.. proto nemohu dát víc hvězd. Je zde dobře ukázáno, jak může být hranice "dobra" a "zla" tenká, zatraceně tenká a ne vždy vše, co vypadá dobře, je dobré! ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Špinvej western s dostatkem krve, ale s děsně přiblblým a prázdným scénářem. Je až neuvěřitelný, že něco takovýho může mít dvě hodiny. Asi Tarantinův brácha nebo co.... 35% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

To bolo tak hlúpe, až som to skoro nedopozeral. Snažilo sa to hrať na brutalitu a všeobecné násilie kde je normálne zastreliť svoju matku alebo sestru, no jediné čo tým autori dosiahli bolo zdvihnuté obočie a odpornú pachuť na jazyku. Opäť raz premárnený čas pred niečím, čo by malo byť dávno v odpadkovom koši. Jediné čo sa ako tak dalo boli herci a výprava. 20/100 ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Partia bezbožníkov vpadne na večeru do domu zbožníkov a cez noc urobia candrbál bez toho, aby niekto utrpel duševnú ujmu na zdraví. A toto stihnú zatiaľ, čo im je v pätách svojim ukrutne šuchtavým tempom Luke Wilson, ktorý (takmer) všetko vie a len tak ľahko sa nevzdá! Lebo keby si bol švihol, mohol nás ušetriť aspoň dvoch tretín filmu od neuveriteľnej nudy! ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Násilný, krvavý, miestami morbídny príbeh, zasadený do obdobia zlatej éry divokého západu. Natočiť niečo takéto a zaodieť to do westernového šatu bol fajn nápad. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Inspiraci Tarantinem vidím jako plus a že to nedosahuje jeho kvalit, to je mi jedno. Mě tenhle špinavý,brutální a místy i bizarní western bavil po všech stránkách, příběhem počínaje a herci konče a i tady se potvrdilo, že Eastwoodovic famílii to s šestiraňákem a kobylou pod zadkem sedne jako málo komu. Jediná výtka míří ke stopáži, která byla minimálně o dvacet minut přetažená a děj trochu rozmělnila. Nebýt toho, mohlo se jednat o kultovku. Ale i tak se jedná z mého pohledu o parádní debut a vůbec bych se nezlobil, kdyby Mollner zůstal v žánru i příště. 80% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Já mám rád westerny, mám rád pomalé westerny, ale to, co s nimi dokázal udělat Leone, tomu se snímek "Outlaws and Angels" ani nepřibližuje. Ve skutečnosti je to jen pomalé drama o vývoji jedné holky, kterou nijak překvapivě hraje dcera Clinta Eastwooda. Ten její vývoj je dobrý, ale ten film je prostě nudný, samolibý a strašně prvoplánový v zobrazení násilí. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Podla mna hodne nepodareny western inspirovany filmami Quentina Tarantina. Dialogy boli slaboduche, reziser na Tarantina nema ani nahodou : 9 % ()

alchac odpad!

všechny recenze uživatele

Že ale Blonďákovic potěr umí nasrat tatíkovi na pončo! Nejdřív mladej, který cválá americkými hvozdy ve smaženici, kterou označit za kurevsky neortodoxní by ani zdaleka nepostihovalo podstatu onoho lejna, a nyní senior zřejmě držel pětačtyřicítku producentovi u hlavy též kvůli dcérence. A ač se to zdá nemožné, výsledek je mnohonásobně horší, než v případě synátorova experimentování s halucinogeny, protože Františka se zjevně jala ještě o poznání odvážněji prošlapávat cestičku subsubžánru, tentokrát funghi westernu broskvovému, díky čemuž jsem byl zděšen něčím, co by se dalo přirovnat snad jen k několikanásobnému znásilnění Zane Greye Í El Džejmsovou a Pasolinim. Dále bojleruji, ale z vysoce humanitárních pohnutek, takže pokud nechcete trpět jako já, rozhodně nepřestávejte číst! Z ponejprv vkusně se jevící záležitosti, která ve mně budila naději na zhlédnutí konečně standardních zámořských proklatě nízko visících koltů, se záhy vyklubala balada pro banditu pěná během jeho honění muži zákona, jež ovšem velmi prudce metastázovala do honění jeho psaneckého kolegy, tentokrát ohavnými rudokrkými a černochrupými vidlemi poté, co jim onen manuálně rozvodnil švába, přičemž tyto hrůzy jsou pod netečným dohledem incestně pedofilního černoprdelnického tatíka a za doprovodu piána (nenáladové naserenády gay-moll) protahovány na úmorných několik minut hrozících zdravému heterosexuálovi nenávratnou ztrátou libida, a aby toho nebylo dost, následuje uzemňující atak záběrem na z pelechu hrdlořezova se vykutálevší Františku v gatích a s koltem, která, byvší patrně při nočním odvěnčení natržena svým sličným Vilémem, při tom kroutí rachitickou prdelí jak zloděj zámkem. Následně režisér & scénárista v jednom debilovi zprudka rozbalí toho mnohými kokomentátory zde avizovaného QT, pročež nadchází Sedm jebnutých, jejichž do senkruvny ústící mílodlouhé dialogy působí dojmem, že je sepsala krutým svrběním stižená Jane Austinová na opiátech. A když už si jeden myslí, že hůř být nemůže, nechává můzou od hlavy k patě posraný tvůrce pantátu poznat středověk prostřednictvím klády sulcovitého jenkího důdl mongoloida. Vrozený stud, prožité trauma a smysl pro logiku mi následující události nedovolí podrobněji rozvádět, čili již jen stručně poznamenávám, že nejen z uvedených důvodů z toho nakonec vylezly ty nejpřiškvařenější a nejtoxičtější „tex-mex“ halušky, kterými jsem kdy byl týrán – a to naprosto nehumánní dvě hodiny! Upřímně se děsím toho, že bych někdy v reálném světě potkal kohokoliv, kdo tomu zde dal více než dvě. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Niečo ako tarantínovka, ale v lacnejšom prevedení. V lacnejšom po všetkých stránkach. Fakt všetkých. Ale to neznamená, že to bolo zlé. Malo to zápletku, litre krvy, brutálne scény, vyprofilované postavy a zmes pocitov, kedy neviete, či ide o western alebo drámu. A ku koncu sa hranica medi psancami a andelmi zmaže úplne. 3 z 5 ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Když jsem tu spatřil hodnocení, trochu jsem se bál, co to bude. Naštěstí ty dvě hodiny, i přes unylé tempo, utekly poměrně rychle. Je to spíš tak trochu existenciální thriller nad nesmyslností bytí a umírání. Eastwoodova dcera se chtěla po vzoru tatínka asi etablovat ve westernu, ale staré škole odzvonilo, tak je potřeba něco syrového, krutého a svým způsobem hloubavého (na poměry westernu). Trochu jsem se bál, že to nakonec bude nudná slátanina, ale ono to nějakým zvláštním způsobem funguje. Pustý svět plný smyslně nesmyslné smrti, daleko od božích mlýnů i rukou zákona. Autor tak nějak postupně dekonstruuje nejedo očekávání a zaběhlý mechanismus, a to nejen obsahem hlavní i vedlejší (Luke Wilson) dějové linky, tak i těmi linkami samotnými. Z tohohle pohledu je to vlastně i skvělý film, ale obávám se, že tak i tak zůstane zapadlý a samoúčelný, díky tomu, že šlape po divákově očekávání jak po hradu z písku a není lehké přijmout, co se na obrazovce vlastně odehraje, protože díky nenucenému podání se může obyčejný divák cítit podveden a přechytračen. Za mě ale rozhodně zajímavý kousek. ()

Hepy13 

všechny recenze uživatele

Připadalo mi to jako kdyby režisér sjížděl filmy od Tarantina, a taky si chtěl nějakou tu ukecanou westerničinu natočit. ()

septic 

všechny recenze uživatele

vizuál je fajn (maskérna, kostýmy, kamera), ale jinak je to standartní dvouhvězdičťák. Třetí ale dodávám za slušnou mladou Eastwoodovou a I' ve been working on the railroad v podání Keitha Lonekera ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

To byla ale blbost. Konec úplně debilní. Žádný WTF-moment sem nezaznamenal. Kouknul jsem na to jen kvůli Francesce Eastwood, abych viděl, co nám to Clint splodil. No, má oči jak Hurvajs, ale prdelku měla v těch kalhotech excelentní. Tím to končí ... ()

Person 

všechny recenze uživatele

Asi jediné, co mě na tomto westernu oslovilo, bylo téma proměnlivosti života a lidských priorit a hodnot. Například scéna, kdy zlomená opuštěná matka upustí Bibli a obejme pytel zlaťáků, je opravdu působivá. Jinak ale šlo většinou jen o neustálé násilí a výstřiky krve. Dlouhodobě to na mě jako celek moc nezapůsobilo - na rozdíl od Tarantina, který podle mě umí lépe balancovat na hranici vážnosti a nadsázky. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Ako to užívateľ „Enšpígl“ vo svojom hodnotení začína, to, že Mollner sa inšpiroval Tarantinom, je viac ako jednoznačný. Nadávky, výprava a dialógy, krvavé scény a surovosť viac či menej pripomínajú Tarantina, ale to je všetko. To, že aký je výsledok, je už iná vec. Základná koncepcia príbehu, ktorá je načrtnutá na začiatku, sa mení v druhej polovici, kde v centrom pozornosti je už uväznená rodina, hlavne ich dcéra Florance Tildon. Najzaujímavejšou postavou je práve ona, ktorú parádne hrá F. Eastwood (dcéra známeho herca/režiséra). Z hľadiska príbehu, postava L. Wilsona je v podstate zbytočná. Zaujímavý záver. Osobné hodnotenie: 72% (***) ()

Reklama

Reklama