Reklama

Reklama

Dar

(seriál)
Trailer 2
Drama / Fantasy / Mysteriózní
Turecko, (2019–2021), 17 h 32 min (Minutáž: 36–55 min)

Předloha:

Sengül Boybas (kniha)

Hrají:

Beren Saat, Mehmet Günsür, Metin Akdülger, Melisa Şenolsun, Başak Köklükaya, Civan Canova, Tim Seyfi, Meral Çetinkaya, Başar Alemdar, Sedat Kalkavan (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Archeologické vykopávky v Anatolii odkryjí záhadný symbol spojený s mladou malířkou (Beren Saat), která se vydává za tajemstvím ze své minulosti. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (11)

Domca94 

všechny recenze uživatele

Tajemno smíchané s romantikou. Tohle mne dostalo. S Atiye jsem strávila víkend a ještě několik dní poté jsem přemýšlela o to, co to vlastně znamená pro druhou řadu. Beren opětovně ukázala, že seriál zvládne utáhnout, ale zde byla doplněna o skvělého Mehmeta Gunsura. Seriál Atiye má zároveň skvělé score, které jen umocňuje samotný prožitek seriálu. ()

Reklama

roabe 

všechny recenze uživatele

Velmi potěšilo, že se příběh odehrává okolo archeologických památek UNESCO, Gobekli Tepe a Nemrut. A také zpočátku střízlivé zobrazení archeologů a archeologického výzkumu (kde snad poprvé ve filmu či seriálu zaznělo, že archeologie není o hledání pokladů, ale o hledání souvislostí a na základě toho možné interpretaci minulosti). Snahu Turků pochlubit se unikátními nalezišti a jejich péčí o ně pohřbila stupidní scéna odstřelu terénu přímo pod jednou z těchto památek. Postupně přibývalo dalších nesmyslů, nelogického chování, až směšné mystiky, a evidentně korekturní snahy Netflixu zabránit prosakování kulturních "odlišností" orientu, ukazující tureckou společnost stále dosti vzdálenou civilizačním hodnotám. Přesto alespoň první řadu, místy i tajemnou a napínavou, lze bez újmy zkonzumovat. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Instantní záhady, instantní romantika, taková lepší turecká telenovela ozvláštněná fantasy prvky, jejímž hlavním plusem jsou nádherné přírodní scenérie... ()

yvona 

všechny recenze uživatele

Bohužel, naprostá ztráta času. Ani s jednou postavou nelze sympatizovat. Všichni jsou jak odosobnění roboti bez špetky logického uvažovaní. Vším se prolínají mystické kecy, kterým určitě nerozuměl ani autor sám,natož vy, takže série celá postrádá jakoukoliv kontinuitu. Je to jen řada nepřetržitých nesmyslů, přičemž se mi ulevilo vždy, když epizoda skončila. Pár erotických scén je absolutně mimo a měl-li to být náznak nějakých citů, tak se to nezdařilo. Právě naopak, vůbec to do toho celkového salátu nezapadlo. 12 hodin čekáte na něco, co nikdy nepřijde, protože ani tvůrci evidentně ani netušili, co by to vlastně mělo být. I fantasy žánr má svá pravidla, ale tady je fakt nečekejte. K tomu všemu velmi podprůměrné herecké výkony. ()

Galerie (76)

Reklama

Reklama