Reklama

Reklama

Grégory

(seriál)
všechny plakáty
Trailer 1
Francie, 2019, 4 h 58 min (Minutáž: 53–69 min)

VOD (1)

Epizody(5)

Obsahy(1)

Někdo zavraždí jejich čtyřletého syna, a tak mladý pár začíná bojovat náročnou bitvu o odhalení a nalezení zdánlivě nepolapitelného zabijáka. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (9)

WugWugs 

všechny recenze uživatele

5 dávam preto, že na rozdiel od populárneho Making a murderer, ktorého tvorcovia sa až príliš zaláskovali do jednostranného príklonu k domnelej obeti, tu sú takýto novinári (ale aj policajti a obhajcovia) ukázaní v nahote svojich domnienok, a čo všetko tým spôsobili. Vidno tu aj špecifiká francúzskej polície a justície. Konflikt žandárov (gendarmarie) s políciou a s ním súvisiacu nie nestrannú, ale strannú prácu vyšetrovateľov. Retardované rodinné vzťahy a sedlácku nenávisť k blížnemu svojmu. Priehľadne zakomplexovaného sudcu, ktorý robí dojem, že by mal nanajvýš predávať točenú zmrzlinu. Bulvár a jeho prácu s emóciami nielen verejnosti, ale aj profesionálov. Nájde sa však aj pár decentných bytostí a výsledkom je oveľa komplexnejší pohľad, ako by mohol ponúknuť film. 4.5 ()

Deleatur 

všechny recenze uživatele

Zatím nejlepší netflixovský krimi dokument o vraždách, protože nezobrazoval nějaká monstra s nepochopitelnejma choutkama, ale jak naprosto běžná lidská závist může mít tragické následky i pro průměrnou rodinu a stáhnout do spirály šílenství, obsesí a násilí je samotné i celé jejich okolí, ba i vyšetřovatele a novináře. Mrazivá byla i vrahem promyšlená provázanost s kulturou - schovával se za Havrana, anonyma ze stejnojmenného filmu s téměř identickým tématem. Teď mě napadá, že tuhle stopu nikdo nesledoval, nikdo se aspoň nepokusil vyloučit podezřelé, kteří by se na filmy pro pamětníky nedívali, natož aby se v nich viděli. I když nevím, zda film nemá ve Francii nějaký kultovní status. Možná má, protože nejvíce hraný - a rušivý - moment minisérie byla ta rozhýbaná lampa, což byla naopak poměrně výrazná scéna filmu. // 87% ()

Reklama

petikacka 

všechny recenze uživatele

Tato rekonstrukce mě fuckt doje*ala. Ze začátku to vypadá jako zcela jasný případ, posléze se z toho stane noční můra a nakonec vám v paměti zůstanou pouze šílené události, šílená tragédie v rozvětvené rodině a šílenodrastickyneukočený případ, který se táhne až do dnešní doby...Tohle by fuck! nechtěl nikdo zažít. Nejvíc mě ovšem dostalo představení médií a způsob jakým můžou totálně změnit myšlení lidí pouze za cílem senzacechtivosti a prodávanosti. Představa, že procházím něčím podobným a neustále mi leze před obličej někdo s kamerou, tak bych mu ten aparát rozbila o xicht, ovšem to by ve finále v "těch" médiích vůbec nevypadalo dobře a jsme zase na začátku...Za mě 98% ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Dokumentaristi odviedli svoju prácu dobre, ale, bohužiaľ, Grégoryho prípad mi nepríde dostatočne zaujímavý na to, aby mu bolo venovaných celých päť častí. Niektoré pasáže preto pôsobia skutočne nadbytočne. Inak som bol ale s výsledkom ďalšej dokumentárnej lahôdky od Netflixu opäť spokojný. ()

celticek 

všechny recenze uživatele

Mazec. Škoda českých titulků. Postavil bych to o něco níž než Making a murderer, ale jenom o desetinku. Šílený příběh. Ani film se na to nechytá. Od telefonů, dopisů, pohřbů, šílené rodinky až po do sebe zahleděné právníky, neurvalé reportéry, nákladné rekonstrukce a konečně dobrého vyšetřovatele, který dostane infarkt a nic si nepamatuje. A nakonec nic. Dodnes. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama