Reklama

Reklama

Queer - Série 16 (2020) (série)


Kvóty: Konec jedné kinematografie (S16E04)

(epizoda)
Česko, 2020, 26 min

Kamera:

Petr Racek

Obsahy(1)

Americká filmová akademie oznámila asi nejvýraznější změnu pravidel v historii filmového klání. Bude se týkat filmů, které usilují o Oscara v hlavní kategorii „Nejlepší film“. Každý takový snímek musí splnit kvóty na reprezentaci minorit před kamerou i za kamerou. Znamená to konec filmu, jak ho známe? Nebo co vlastně? (Česká televize)

Recenze (3)

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Užitečná společenská diskuse nad sociálním inženýrstvím. Se všemi protagonisty mám na věc stejný názor. Nejzajímavější vstupy pro mě měl Kamil Fila. Když se filosofický zamyslíme, jakou moc mají Američané prosadit kvóty u nás, armáda EU je v podstatě neškodná a "bezpečnost" nám zajišťuje US Army prostřednictvím NATO. Země s dvěma miliony obyvatel ve vězení, kde se sexuálně míchá celý svět do jakéhosi ideálního mutanta, kde je epidemie drog, kulturní válka hrozící přerůst v občanskou, pouliční gangy, modlení k Bohu Dolaru  apod. ()

sorrow odpad!

všechny recenze uživatele

Několik lidí z malého českého filmového rybníku se vyjadřuje k velkému americkému tématu ohledně diskriminace, genderu a takových těch věcech které aktuálně hýbou světem, tedy zda je či není správné, aby někdo určoval kdo ve filmu bude či nebude hrát, aby bylo všechno tak nějak dostatečně vyvážené a jak na place před kamerou, tak i ve štábu za kamerou bylo dostatek odlišných kultur, pohlaví, náboženského vyznání a sexuální orientace, tedy aby se ve filmu objevil nějaký ten černoch, indián, homosexuál, transexuál a bylo tam i dost žen. Pokud tyto kvóty nebudou naplněny, s Oskarem se rozlučte. Všichni se vlastně shodnou, že pro český filmový průmysl je toto téma absolutně bezvýznamné, to jim ale nebrání, aby nějaká svá moudra k tomuto tématu divákům sdělili a máme na světe další bezvýznamný dokument České televize. Na celém pořadu Querr mě snad přišlo nejzábavnější to, že ač tato témata otevírají a řeší, sami nejlépe ukazují, jak jsou nevyvážení, neboť v titulcích za pořadem jsem si spočítal všechny lidi co se na výrobě pořadu podíleli (režie, zvuk, střih apod.) a k mému úžasu jsem zjistil, že muži to ženám nandali 11 ku 3 (Novák, Lexa, Anděl, Rudčenko, Moravec, Macek, Musil, Bareš, Racek, Morávek, Šofr x Berkovičová-Raušová, Šplíchalová, Malinová). Vypadá to, že pořad Queer není moc Queer… Lidi, rozum do hrsti. Ať hraje ten, kdo je dobrým hercem, a ne ten kdo se k roli dostane jen díky tomu, aby byly naplněné nějaké kvóty, a to na úkor někoho lepšího. Ať si sám producent a režisér zvolí, kdo jim bude ve filmu hrát. ()

Peddro odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neuvěřitelné, takže nezáleží na kvalitě, ale na tom, zda bude ve štábu správný poměr menšin? To nás teda čeká pořádný úpadek filmové tvorby. V praxi odmítnou například kvalitního kameramana, protože sice je nejlepší, ale nezapadá do povinných kvót. Civilizace se hroutí.... ()

Reklama

Reklama