Reklama

Reklama

Správný čas žít

  • USA Then Came You (více)
Trailer 1

VOD (1)

Vtipný a dojemný film o dospívání oslavující přátelství, lásku a život... Správný čas žít vypráví povznášející příběh, který nám připomíná, že není důležité, jak dlouhý život máme, ale zda jej dokážeme prožít naplno. Snímek se točí kolem Skye (Maisie Williams), energické dospívající dívky sužované nevyléčitelnou nemocí, která se spřátelí s devatenáctiletým hypochondrem Calvinem (Asa Butterfield). Calvin, který se bojí vlastního stínu, pomáhá Skye plnit její výstřední seznam úkolů. Přitom se učí čelit a překonávat vlastní obavy a nakonec se zamiluje do krásné, ale zdánlivě nedotknutelné Izzy (Nina Dobrevová). (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (41)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Keby už nebolo toľko filmov s podobnou tematikou, tak by som bol zrejme oveľa viac nadšený. Lenže bohužiaľ, toto už má od originality pomerne ďaleko a v podstate sa tie filmy už líšia viacmenej len postavami a kulisami. Inak jadro veci zostáva za každým rovnaké. Štandardná zápletka s očakávaným vyústením teda nijako obzvlášť nezaujala, ale aspoň to priateľské putu medzi Calom a Skye bolo v tomto prípade milým osviežením, hoci musím uznať, že to excentrické správanie Skye v prvých fázach filmu mi išlo dosť na nervy. Každopádne, nebolo to zlé, ale ani nič výnimočné. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Filmov s témou - umieram, ale mám to pod kontrolou - je už neúrekom. Niektoré sa vydaria, niektoré menej, či vôbec. Then Came You je celkom vydarený film. Má príjemnú atmosféru a muziku, Asa mi tentokrát vôbec nevadil a Maisie ja nepoznám .. takže herecky tiež slušné. Aj hlášky len tak medzi rečou mám rada. A priznávam, že priania od Sky na záver filmu nerozosmutnili len Calvina, ale aj mňa. 3,5* ()

Reklama

tomik99 

všechny recenze uživatele

Je až zvláštní, jak někdo nemocný může naplno žít a užívat si svůj život, zatímco zdravý člověk ho neskutečně promrhávat. To je pro mě hlavním poselstvím tohoto filmu, i když dost možná chtěl autor vyprávět o zcela něčem jiném. Někdy si neuvědomujeme, kolik mladých lidí kolem nás může být vážně nemocných, i když mají život před sebou. Bylo velice příjemné v roli těžce nemocné Skye vidět Maisie Williams, která si svou roli dosyta užívala. Po Aryii z Game of Thrones to byla příjemná změna. I Nina Dobrev potěšila, na které oči musíte nechat v každé scéně. Jediný, kdo mě trošku iritoval, byl Asa Butterfield, i když zčásti za to může jeho prkenně napsaná role. Herec to bezesporu dobrý je, ale ani za boha jsem mu nežral jeho vztah s Ninou Dobrev. Ne, ne a ne. Ti dva se k sobě absolutně nehodí, nemůžete dohromady dávat vyspělou a krásnou ženu s ještě dětinským klukem. To jediné mi na filmu vadilo, jinak fajn, leč smutný, snímek. ()

blazma 

všechny recenze uživatele

Super příjemný film a příběh. Něco co napadlo snad každého a je jedno jestli vám zbývá jen určitý čas života díky nemoci nebo jste naprosto zdravý. Každý má sen a ''seznam'' věcí které by rád zažil nebo viděl nebo udělal. I já takový mám a proto se mi tento film strašně líbil. Herecká trojice je navíc taky super. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Dalo by se říct, že víc než o samotný příběh jde spíš o pocitovou záležitost, což výrazně podporuje i příjemně rozjuchaný místy až melancholicky laděný soundtrack. Jestli se snad stane zázrak, díky němuž představitel devatenáctiletého neduživého Calvina Asa Butterfield v budoucnu trochu zmužní, tak zřejmě svým pronikavým pohledem uhrane nejednu dívku. (80%) ()

Galerie (18)

Zajímavosti (10)

  • Skye nosí po celou dobu punčochy a boty Converse All Stars, protože je Maisie Williams považovala za něco, co se výborně hodí k charakteru postavy. (filmovyfan)
  • Scéna, kde Skye (Maisie Williams) pracuje v pánském holičství, byla natočena v populárním Pugsly's Barbershop v Kingstonu v New Yorku. V této čtvrti se natáčela většina filmu. (filmovyfan)
  • Název filmu se poprvé objeví až před závěrečnými titulky. (filmovyfan)

Reklama

Reklama