Reklama

Reklama

Správný čas žít

  • USA Then Came You (více)
Trailer 1

VOD (1)

Vtipný a dojemný film o dospívání oslavující přátelství, lásku a život... Správný čas žít vypráví povznášející příběh, který nám připomíná, že není důležité, jak dlouhý život máme, ale zda jej dokážeme prožít naplno. Snímek se točí kolem Skye (Maisie Williams), energické dospívající dívky sužované nevyléčitelnou nemocí, která se spřátelí s devatenáctiletým hypochondrem Calvinem (Asa Butterfield). Calvin, který se bojí vlastního stínu, pomáhá Skye plnit její výstřední seznam úkolů. Přitom se učí čelit a překonávat vlastní obavy a nakonec se zamiluje do krásné, ale zdánlivě nedotknutelné Izzy (Nina Dobrevová). (HBO Europe)

(více)

Recenze (41)

misterz 

všechny recenze uživatele

Ďalší film o umieraní, no musím uznať, že sa v tomto prípade aspoň z časti dokázali autori vyhnúť schematickému klišé a nátlakovým citom. Všetko tu funguje hlavne na tých dvoch hercoch, medzi ktorými bola cítiť veľká dávka chémie... to je asi najväčšie pozitívum. Maisie Williams síce poznám predovšetkým z HoT, no ukazuje sa, že v budúcnosti pôjde o celkom zaujímavý herecký typ, vhodný najmä na stvárnenie rebelujúcej ženy, alebo ženy vymykajúcej sa bežným štandardom. Lepší priemer. 65/100 ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Máme tady další povedený bucket list. V podání mladých lidí je toto téma dost hořké, ale film stejně dokáže dobít baterky a vykouzlit úsměv na tváři. Asa i Maisie potvrzují, že jsou budoucí tahouni britské herecké školy a Nina září jen tím, že vejde do záběru. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Krásný, emotivní snímek o rakovině, kde Maisie Williams ukázala, že umí hrát i jinde, než ve Hře o trůny a že jí to jde a hodně dobře. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Žeby si február našiel svoj najlepší film? Že by som ohodnotil zatiaľ film roku 2019? Možné to je. Aj napriek tomu, že by som tu našiel pár vecí, ktoré by som vytkol, tak poviem v prvom rade tie silné pozitíva. Pre mňa. V prvom rade má "Then Came You" srdce na správnom mieste. Vie budovať atmosféru, je veľmi vtipný a má hlavnú hrdinku, s ktorou by som chcel stráviť všetok čas, ktorý by mala. Bez debaty. Maisie Williams je v tomto filme absolútne excelentná a chcel by som byť jej priateľom. Za každých okolností. Asa Butterfield je pre mňa herec, ktorý akosi končí vo filmoch, kde na neho po chvíli zabudnem. Konečne môžem povedať, že za tento film na neho určite nezabudnem, pretože je tu v role, ktorá sa mi páči, má charizmu a hrá hrdinu, ktorého si môžem na základe niečoho zapamätať. Je zaujímavý a vie tomu dodať to srdce. Úprimne poviem, že keby je film len o Calvinovi a Skye, tak by si ma získal asi úplne všetkými desiatimi a vychvaľoval ho do nebies. Pretože všetky časti, kde sa film sústredí na vzťah medzi nimi, je excelentný. Okrem toho sa tu strieľa skutočne vynikajúci humor, ktorý ma dostal do stavu, že som sa po celú dobu rehotal. A robia to absolútne maličkosti. Čo film drží pre mňa trošku späť? Sú dva problémy, ktoré by som povedal. Neovplyvňujú pre mňa film nejako závratne, ale keby tam neboli, bolo by to perfektné. V prvom rade je to Nina Dobrev. A nechápte ma zle, je šikovná, je sympatická, no mám pocit, že v tomto filme reálne byť nemusela. Ale na druhú stranu keby tu nebola, nemali by sme tu jednu vynikajúcu scénku, kde bola s Calvinom na rande v lietadle "from nowhere to nowhere". Takže možno toho jej postava moc nepridala, no zase niečím si ma predsa len získala. Druhý menší problém je, že mám pocit, že skoro počas celého filmu vyzerá Skye veľmi energicky a živo a možno by mala ukázať, že veci nie sú pre ňu také jednoduché. A ku koncu tie scénky prídu, no počas filmu je živá, energická, plná optimizmu a akosi ani nemám z nej pocit, že by mala umrieť. Ale zase na druhú stranu musím povedať, že táto jej stránka robí ten film skvelý. A dáva tomu ten šarm, vďaka ktorému si ma tak získal. Takže aj keď to vnímam mozgom ako mínus, tak vďaka tomu mínusu ten film na mňa pôsobí krajšie. A to je práve to zaujímavé. Má svoje mínusy, ale dokážem si v nich nájsť plusy. A to je pre mňa to naj. Čo viac môžem ešte k tomu povedať, Je tu niekoľko úžasných scénok, na ktoré nikdy nezabudnem - "rande v lietadle" , "Skye prespáva u Calvina" ,"scénka s truhlou" , "narodeninové karty" ... a mohol by som pokračovať. Je to pre mňa skvelý film, na ktorý si na konci roka určite spomeniem. Hudba je skvelá, postavy sú skvelé, scenár ma chytil za srdce a dokázalo to zo mňa reálne dostať emócie. Pre mňa je to nádherný film. A jednoznačne odporúčam k zhliadnutiu. Hodnotenie: A+ ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Filmov s témou - umieram, ale mám to pod kontrolou - je už neúrekom. Niektoré sa vydaria, niektoré menej, či vôbec. Then Came You je celkom vydarený film. Má príjemnú atmosféru a muziku, Asa mi tentokrát vôbec nevadil a Maisie ja nepoznám .. takže herecky tiež slušné. Aj hlášky len tak medzi rečou mám rada. A priznávam, že priania od Sky na záver filmu nerozosmutnili len Calvina, ale aj mňa. 3,5* ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Je zvláštní, jak se dá smát nahlas při filmu, ve kterém má hlavní postava rakovinu. Maisie Williams a Asa Butterfield jsou oba výborní a jejich přátelství je opravdové. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nikto ma nepresvedčí, že Arya je v Game of Thrones len tak akurát, no proste nie je to herečka, na ktorú by som sa chcel obzvlášť dívať, hlavne od kedy vyrástla. To sa už oveľa radšej pozerám na Ohařa. A tiež ma nikto nepresvedčí, že tých rakovinových teenage filmov je už akosi priveľa. Ďalší zo súdka filmov o tom istom. Ťažká diagnóza, ťažký záver, ale inak akože good feeling. Osrať, dajte nám už s tým pokoj. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Krásný film o přátelství Skye, jenž umírá na rakovinu, a introvertního hypochondra Calvina. Extrovertní bláznivá Skye pomůže tichému Calvinovi k lásce a trochu ho posune z jeho introvertních vod do těch společenských. Maisie Williams byla fantastická ve své roli, naprosto jí sedla. Potěšili také Asa Butterfield a Nina Dobrev. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemný film který má v celku i krásný příběh. Herecký je to akorát, hudba skvělá místy takže jsem se bavil. Sice bych si přál kapku větší drama a víc Niny a byl bych více spokojený. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

O smrti zvesela. 1)  Velmi se mi zamlouvá, jak si tvůrci s nadhledem dělají legraci z jednoho z největších tabu naší civilizace - umírání._____ 2)  Chování Skye bylo na ránu pěstí, zvláště zpočátku. Ale tak to asi tvůrci tohoto podivuhodně vtipného příběhu chtěli._____ 3)  Že film ukazuje JEHO příběh a ne JEJÍ bylo jasné hned na začátku. Představoval jsem si jiný konec: Skye se uzdraví a naopak Calvin zjistí, že skutečně rakovinu má. Poslední záběry pak ho postaví před nutnost vypořádat se s věcí po jejím vzoru jako vpravdě životní výzvu. Ale to se, bohužel, nestalo. 4)  Výborný 21letý Angličan Asa Butterfield (hypochondr Calvin), pěkný 31letý Tyler Hoechlin (Calvinův starší bratr Frank) i 42letý Jihoafričan Colin Moss (Skyin otec) uspokojili mé srdce i touhy._____ 5)  Určitě stojí za zmínku i 21letá Angličanka Maisie Williamsová (umírající Skye) a 29letá Kanaďanka (dva roky batolecího věku v Bulharsku jí nepočítám) s kouzelným úsměvem Nina Dobrevová (letuška Izza). ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Keby už nebolo toľko filmov s podobnou tematikou, tak by som bol zrejme oveľa viac nadšený. Lenže bohužiaľ, toto už má od originality pomerne ďaleko a v podstate sa tie filmy už líšia viacmenej len postavami a kulisami. Inak jadro veci zostáva za každým rovnaké. Štandardná zápletka s očakávaným vyústením teda nijako obzvlášť nezaujala, ale aspoň to priateľské putu medzi Calom a Skye bolo v tomto prípade milým osviežením, hoci musím uznať, že to excentrické správanie Skye v prvých fázach filmu mi išlo dosť na nervy. Každopádne, nebolo to zlé, ale ani nič výnimočné. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Je to zvláštní psát o filmu, kde hlavní hrdinka umírá na rakovinu, ale vlastně je to takový milý "feel-good" film. Navíc Maisie Williams ukazuje, že se nemusí ztratit ani po Game of Thrones a Asa Butterfield taky přechod z dětských rolí zvládá skvěle. Příběh byl fajn, hudba povedená, takovýhle filmů klidně víc. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Dalo by se říct, že víc než o samotný příběh jde spíš o pocitovou záležitost, což výrazně podporuje i příjemně rozjuchaný místy až melancholicky laděný soundtrack. Jestli se snad stane zázrak, díky němuž představitel devatenáctiletého neduživého Calvina Asa Butterfield v budoucnu trochu zmužní, tak zřejmě svým pronikavým pohledem uhrane nejednu dívku. (80%) ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Filmy o rakovine a umieraní naozaj nie je ľahké dokázať natočiť tak, aby neboli príliš sentimentálne. Tu sa to podarilo v prvej polovici aj s humorom v rámci všetkej slušnosti, a v záverečnej časti už navážno. Po skončení mi zostal dobrý pocit nepremárneného času, aj keď sa mi zdá, že som to všetko už niekde videl, len vo viacerych filmoch a s iným odtieňom príbehu. –––– Zabavili sme prvotriedny matroš, nedáte si? ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně jsou filmy s Asa Butterfieldem takovou sázkou na jistotu, jelikož až na minimum výjimek účinkoval vždy ve filmech, které měli opravdu něco do sebe a právě u Then Came You tomu není jinak. Filmy s ústředním tématem rakoviny tedy nejsou nikdy zrovna žádná sranda a dají se pojmout mnoha způsoby, to jak je tomu ale zde, to mě vážně oslovilo a i přes onu svinskou chorobu v hlavní roli to nakonec celé vyznívá takovým tím lehounce příjemným dojmem, kde se sice divák dočká i toho nejhoršího a nejedno oko zůstane suché, na druhou stranu to tvůrci uchopili bez nějakého zbytečně kýčovitého emočního nátlaku, čímž to získalo na daleko větší přirozenosti a přesvědčivosti, a navíc se jim do toho všeho podařilo nenásilně našroubovat i milou romantickou linii, a celá ta vzájemná symbióza mezi láskou a nemocí tu krásně funguje a působí. Velkou předností filmu je ale i výtečný casting, v čele s mým oblíbencem Butterfieldem, nicméně i moc pěkně se zde kouká na Ninu Dobrev a jako fajn osvěžení tu pak působí David Koechner a Ken Jeong. Mě zkrátka i přes ono tíživé téma celý tento snímek docela nabil energií a jsem tudíž poměrně spokojen, fungují tu emoce, vztahy, postavy, v rámci možností prostě těžko něco vytýkat. ()

woodsman 

všechny recenze uživatele

rakovina je masaker o clovek proste nechce zazit ta baba o brala z nadhladom co ine jej aj ostavalo Nina Dobrev dobra bohyna ()

Kacitr 

všechny recenze uživatele

Jedna ukecaná holka vleze znuděnýmu klukovi do života. Then came you je film o vzácnosti opravdového přátelství. O radosti. Smutku. Zranitelnosti. Touze a odvaze. Smíření i hledání sebe sama. O tom, naučit se žít a ne jen přežívat. ()

Reklama

Reklama