Reklama

Reklama

Tajemství Velikonočního ostrova

(TV film)
  • Austrálie Easter Island Enigma
Austrálie, 2011, 50 min

Obsahy(1)

Z geografického hlediska je Velikonoční ostrov jednou z nejodlehlejších lokalit na zeměkouli. Právě proto a samozřejmě také pro zdejší notoricky známé sochy záhadného původu odedávna vzrušoval fantazii cestovatelů a vědců. Poté, co na toto místo dopluli v roce 1722 nizozemští dobyvatelé, zrodilo se o vzniku a přepravě soch plno teorií a legend. V našem filmu promluví zanícení historici, odborníci na dané téma, a pokusí se tuto otázku jednou provždy věrohodně zodpovědět. (TV Spektrum)

(více)

Recenze (2)

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Další ze zajímavých dokumentů o Velikonočním ostrově (Rapa Nui), přinášející nové teorie a ucelené názory s hlavní částí, která se věnuje experimentu ohledně přesunu uměle vytvořené pětimetrové sochy Moai. Dokument je nesouměrně rozdělen na delší části s experimentem přesunu sochy a také na část, věnující se historii ostrova a jeho fauny i flory. ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem od toho trochu něco jiného. Ten dařbuján, co tam pobíhal a celým dokumentem provázel, mě docela štval. Zajímavé informace bohužel naředěné nezajímavými exhibicemi dařbujána. Lepší 3* ()

Reklama

Reklama