Reklama

Reklama

Ženská pomsta

Trailer
Česko, 2020, 88 min

Režie:

Dušan Rapoš

Kamera:

David Ployhar

Hudba:

Lešek Wronka

Hrají:

Mahulena Bočanová, Robert Jašków, Eva Vejmělková, Miroslav Etzler, Jana Paulová, Petr Rychlý, Jakub Kohák, Jiří Ployhar ml., Dana Morávková, Pavel Zedníček (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Na skupinové psychoterapii se setkají tři ženy zralého věku. Liší se sice profesí i povahově, ale mají stejný problém, který se snaží řešit v rámci psychoterapie. Jejich deprese a trápení mají společného jmenovatele: nevěru manželů, kterým obětovaly desítky, často i nelehkých, let společného života. Spontánně je to sblíží a rozhodnou se, že lepší než drahé sezení u psychoterapeuta, bude pomsta. S tou si vzájemně pomůžou. Pro své nevěrné manžely připraví skutečné peklo na zemi. Film je úsměvným pohledem na mužskou krizi středního věku a oslavou ženské solidarity. (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Největší plus filmu je v tom, že zde není žádná lesba ani teplouš (nic proti nim ať si každý chodí s kým chce ale sere mě poslední dobou v komediích nějací takoví) . Jinak už jsem to kdysi psal a napíšu to znova přál bych si někdy v životě Spáčilovou potkat té ženské by se nelíbil snad ani Forrest Gump neskutečně zakomplexovaná ženská. Jinak spíše průměr nic pobuřující jako třeba oba Špindly ani nic úžasného do televize to bude akorát. 40 procent ()

bobstock odpad!

všechny recenze uživatele

Já jsem si to stejně pustil jen kvůli mé první filmové lásce Evičce Vejmělkové, které to i po padesátce moc sluší. O to víc mi je líto, co vymysleli s manželem, kterýmu zmizel um někde v polovině devadesátek, za nepodařený blábol ze života. O pomstě žen na svých vlivných a zaopatřených hovad bez špetky lidskosti, o kterých to zjistili asi až po 30letech manželství žíjící v přepychu. Jojo takový je ten náš zahnilý, kýčovitý rybníček v českých luzích a hájích s reklamou na prvním leknínu. Mimoch. pan Kohák tam byl vlastně proč? 10%pro Evičku.. ()

Reklama

Colomba666 

všechny recenze uživatele

Kvalita tohoto snímku byla již patrná po zveřejnění jeho obsazení. Dobré české herce, samozřejmě ty žijící, spočítáme na prstech jedné ruky, a ani jeden z nich, světe div se, v tomto škváru nehrál, tak jakou to může mít asi úroveň. Ženskou pomstu bych přirovnala ke klasickému Kameňáku, je to prostě škvár, a ještě k tomu slušně trapný. Na celém filmu jsem našla jedinou celkem slušnou věc, a tou je soundtrack, jinak je to totální blbina. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Je zvláštní, že někteří herci svou roli přijali kvůli scénáři, či osobě režiséra, přitom se v obou případech jedná o naprostou tragédii. Scénář je jednoduchý, velice hloupý, herci strašně přehrávají, spíše než humor většinou předvádějí jen samé trapné scény, o dialozích ani nemluvě. Mnohem více mě pobavil až příliš okatý product placement, až jsem měl někdy pocit, že se dívám na dlouhotrvající reklamu. Z filmařského hlediska je Ženská pomsta typická česká komedie posledních let, hloupá, trapná, nudná, herci prakticky nemají co hrát, byť se někteří trochu snaží, zkrátka absolutní ztráta času. Kdybych se párkrát nezasmál, patrně by film skončil v odpadu, protože nic jiného si podle mě nezaslouží. 2/10. ()

MonarC 

všechny recenze uživatele

Podobnost s americkym filmem Jedna za vsechny ciste nahodna :) S tim rozdilem, ze zatimco si americane vystacili s jednou podvadenou, delsi stopazi, film odsypal a bavil, Cechum se tohle moc nepovedlo. Zacatek filmu se tahne, a kdyz konecne dojde k nejakym pomstam, tak je to spise usmevne, plitke a takove “dietni”. Herecke vykony nekomentuju, tomu zrejme moc nerozumim. Par dobrych momentu film mel ale jako celek nic moc. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (6)

  • Režisér filmu a spoluautor scénáře Dušan Rapoš uvedl: „Bylo to fajn. Celý štáb v čele s mými skvělými kamarády, producentem Petrem Šiškou a kameramanem Davidem Ployharem, odvedl profesionální práci a do filmu o ženské solidaritě dal i něco navíc. Své srdce, talent a trpělivost. Také jsem měl tu čest dělat Ženskou pomstu s výbornými herci, které to bavilo. Na place panovala pohoda a já bych rád, aby se tato pohoda přenesla taky do filmu a potěšila diváky. A to nejen ženy.“ (SONY_)
  • Na to, proč Jana Paulová přijala nabídku hrát ve filmu, řekla: „Předně kvůli osobě režiséra Dušana Rapoše, dále kvůli obsazení a také scénáři. Těšila jsem se na to, že se potkám s Evou Vejmělkovou, což je pro mě úžasně zajímavá bytost. Měly jsme podobný osud, obě jsme na nějaký čas přestaly hrát. Já se jen vrátila za kratší dobu, ona později. Také jsem byla zvědavá na první herecké setkání s Mahulenou Bočanovou a lákalo mě zahrát si partnerský pár s Petrem Rychlým.“  (SONY_)
  • Při natáčení Jana Paulová spadla z koně a musela na pozorování do třinecké nemocnice. (SONY_)

Reklama

Reklama