Reklama

Reklama

Ženská pomsta

Trailer
Česko, 2020, 88 min

Režie:

Dušan Rapoš

Kamera:

David Ployhar

Hudba:

Lešek Wronka

Hrají:

Mahulena Bočanová, Robert Jašków, Eva Vejmělková, Miroslav Etzler, Jana Paulová, Petr Rychlý, Jakub Kohák, Jiří Ployhar ml., Dana Morávková, Pavel Zedníček (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Na skupinové psychoterapii se setkají tři ženy zralého věku. Liší se sice profesí i povahově, ale mají stejný problém, který se snaží řešit v rámci psychoterapie. Jejich deprese a trápení mají společného jmenovatele: nevěru manželů, kterým obětovaly desítky, často i nelehkých, let společného života. Spontánně je to sblíží a rozhodnou se, že lepší než drahé sezení u psychoterapeuta, bude pomsta. S tou si vzájemně pomůžou. Pro své nevěrné manžely připraví skutečné peklo na zemi. Film je úsměvným pohledem na mužskou krizi středního věku a oslavou ženské solidarity. (Bohemia MP)

(více)

Recenze (130)

Enšpígl odpad!

všechny recenze uživatele

Přístě bude lepší když naši tvůrci natočí monoskop dopostřed dají reklamu a řeknou "nový český film" a budet to míc větší hodnotu než to co se točí za hovna teď. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Odbornou pomoc by měl vyhledat především Rapoš, když si od manželky nechal vnutit tak dementní scénář. Muži jsou zde podle očekávání za totální hovada. Pro větší míru diváckého pohoršení sledujeme vrcholného politika, elitního manažera a slavného herce. Všichni samozřejmě dostanou za uši. Moc jsem nepobral, proč tam vlastně byl Kohák a Myslivcová alespoň mohla provětrat kůzlata. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Bojové Vozidlo Pěchoty rozjíždí napadrť ostatky svých partnerských omylů. Někde od scény s oplzlým hasičem jsem nabyl dojmu, že pomoc potřebují především tvůrci této trapňoučké taškařice, protože buď jim někdo ošklivě ublížil, a nebo trpí bludy, že by mohli vytvořit něco zábavného, co není úplně na hlavu. Poslední scéna měla končit tak, že terapeut Kohák skočí pod autobus. Já bych ho pochopil.. ()

Spiker01 odpad!

všechny recenze uživatele

Skutečné zlo, tady se nepovedlo vůbec nic a bude se to líbit asi jen ženám v určitém věku. Absolutně se nedokážu vcítit do herců, kteří se snad museli stydět, co hrajou a když Jana Paulová říkala, že roli přijala i kvůli scénáři a režisérovi, tak fakt nevím. Na druhou stranu je tu celkem výškrabek nezajímavých českých herců z pitomých dlouhotrvajících seriálů, takže to jen dotváří výsledný hrůzně obludný dojem. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Na nový film Dušana Rapoše jsem byla zvědavá. Například, jestli to bude ta česko-slovenská tradiční romkom odehrávající se kdesi ve vysněném světě jak z katalogu, jestli bude scénář jen špatným převodem už tak dost špatného románu atd. Ale výsledek je mnohem lepší, než by se kdokoli nadál. Jedná se čistě o český příběh s českými herci zasazený do pražského prostředí - tím jsou vyloučené problémy vážící se k dabingu mezinárodního obsazení a nejsou tu žádné nerealistické lokace. Scénář si pro sebe napsala zkušená manželská dvojice Rapoš - Vejmělková, přičemž oba jsou filmoví veteráni už od 80. let a oba měli dostatek času vnímat vývoj žánru v posledních letech. Product placement tu nijak nebije do očí, pokud už musí být, je funkčně zasazen do děje. Nic nechybí, nic nepřebývá, vše do sebe zapadá. Nejsou tu tradiční nešvary zbytečných dialogů, nadbytečných scén, dokonce se tu vtipně pracuje s hudbou a humorné situace jsou jednoduše zobrazené, ale už nejsou polopaticky dovysvětlené. Jediným mínusem je cameo a velmi slabá píseň Heleny Vondráčkové. Pokud by Rapoš svou Ženskou pomstu uvedl už před deseti lety, mohli jsme si všichni ušetřit čas a nervy nad mnohem horšími žánrovými pokusy a nemuselo se tolik kýčařit. Takto zvedá laťku tam, kde už by tomu nikdo nevěřil a ještě za odměnu vrací do povědomí širší veřejnosti svou krásnou ženu. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Zmar a bieda českého filmu. Fakt nechápem, ako sa môže točiť toľko brakových filmov, ako keby sa tu nedokázalo nič poriadne natočiť. Len filmy ala Urbaníková a podobné romantické kakačky. Nepoviem raz za čas, aby si prišli na svoje aj gazdinky odchované na mexických telenovelách a románoch od Pilcherovej a Steelovej. Ale čo je moc je moc. 30/100  ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

...aneb Co se stane, když se zhulí tři zhrzené, podváděné manželky. Chvílemi docela vtipné a Jana Paulová snad asi nikdy nezestárne, její věk by ji zde jen těžko někdo hádal. Česká i slovenská komedie již klesla daleko hlouběji, než zde, stručně - jednou zhlédnutí se dá přežít. [Kino - Citadela] ()

Vančura odpad!

všechny recenze uživatele

Skutečně odpudivá sračka, která je zoufale nevtipná, trapná a debilní. Vydržet to do konce se rovnalo čistému utrpení a uvědomil jsem si u toho mj., že výskyt Dominiky Myslivcové v jakémkoli filmu je ještě spolehlivějším indikátorem jeho sračkovitosti než Jakub Kohák (a co teprve, pokud se tam vyskytuje Kohák i Myslivcová současně, haha). Btw. zarazil mě ten herecký comeback Vejmělkové (byť k němu došlo již před několika lety, jak jsem zjistil až dodatečně), o které jsem měl za to, že herectví dávno pověsila na hřebík, což jsem považoval za chvályhodné, a tímto jsem byl tedy nepříjemně vyveden z omylu (podobně jako jsem nedávno pro změnu dost trpěl u podobně zestárlé Hrubešové, která mi najednou přijde, že je všude - devadesátky neskončily, devadesátky trvají, zdá se!) Od někoho s filmografií jako má Rapoš snad ani nic jiného čekat nešlo, ale přesto mě až zarazilo, jak děsivě špatné to je. Rád bych zapomněl, že jsem tu scenáristickou zhovadilost kdy viděl. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Člověk tuší, nic nečeká, přesto se to dodívat nedá. Jedna za obsazení Mahu, naopak obsazení slabě hrajících Ostraváků z Míru zklamalo. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Vejmělková napíše scenár o mužoch ako totálnych neschopných hovadách a Rapoš sa k nej pridá a ešte film o tom natočí. On sa v tom náhodou nevidí? ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Dušan Rapoš sa opäť posadil na režisérsku stoličku a výsledok je zrejmý a očakávaný. Rádoby komédia, ťažkopádna a biedna, síce so slušným obsadením, sa nemu a jeho manželke Vejmělkovej vôbec nepodarila. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Abych pravdu řekl, šel jsem do toho jen kvůli Vejmělkové. A trochu Jaškówovi, kterého jsem svého času měl dost rád. Rád jsem je oba viděl, ale to je tak všechno. Příběh je dost sračka, postavy k zblití. 1,5* ()

Necrotongue odpad!

všechny recenze uživatele

Nebudu předstírat, že jsem s tímto hodnocením dopředu už tak trochu nepočítal, ale i přes svá omezení jsem divákem vcelku pružným, takže jsem byl připraven použít i větší množství hvězdiček, kdyby se přece jen zadařilo. No, nezadařilo se. Opět šlo o jednu z typických českých komedií poslední doby, v nichž slouží velmi chabý scénář jen jako základ pro implementování product placementu. Jinak to byl tedy vskutku velmi uvěřitelný příběh z běžného života, vždyť kdo z nás občas neodhodí Ferrari jako prázdnou plechovku od piva, že? Dialogy byly samozřejmě tradičně na pěst. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Jasná vykrádačka amerického filmu Klub odložených žen. Ovšem tenhle počin musí na naší půdě zákonitě narazit. Češi prostě mají úplně jinou mentalitu, než je ta americká. Budu si pamatovat to ženské trijo. Bylo totiž velmi výrazné. To je tak všechno. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Vlastně jsem to čekala horší. To sice není pro film dobrá vizitka, ale mezi třemi hlavními hrdinkami fungovala docela slušná chemie. ()

Reklama

Reklama