Reklama

Reklama

VOD (1)

Strhující milostný příběh, který zachycuje celoživotní přátelství dirigenta a skladatele Leonarda Bernsteina s Felicií Montealegre Cohn Bernsteinovou. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (113)

HellFire 

všechny recenze uživatele

Nejfilmovější film, který drží nad vodou Cooperova bravurní režie. Těžko se mi věří, že tohle je jeho teprve druhý režijní počin – Bradley má rozhodně neskutečný talent. Na druhé straně jsem měl při sledování pocit, že se snaží až moc a hodně těžko jsem hledal cestu k hlavním hrdinům. Vůbec tenhle snobský intelektuální život je mi nadmíru odporný, takže není divu, že jsem sledování protrpěl. Mnohem víc bych uvítal, kdybychom sledovali jen krátké období Bernsteinova života. Tohle bylo jako sledovat desetihodinovou minisérii. Nemůžu se zbavit dojmu, že Netflix na tohle kývnul jen proto, aby měl šanci zabojovat o Oscary. Protože takový film rozhodně nebude trhat rekordy sledovanosti. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tento film mi opět potvrzuje skutečnost, že v dnešním Hollywoodu už není vůbec nic jisté. To, že film produkuje Scorsese, Spielberg a režíruje v dnešní době velice úspěšný Bradley Cooper, totiž ve skutečnosti vůbec nic neznamená. Ve skutečnosti totiž můžete být svědky životopisného filmu o člověku, který Vás vlastně vůbec nezajímá, protože se Bradley pro samé nadšení k Bernsteinově postavě tak moc zahleděl do sebe, až úplně zapomněl, že film netočí pro sebe, ale pro diváky. A pak to tak také vypadá. Bradley tu sice opravdu hraje a jeho proměna je takřka geniální. Jenže nejlepší scény jsou ty, kdy navíc i diriguje. Ty by si zasloužily klidně i Imaxové plátno. Zbytek je ale zbytečná výplň. A ta v tomto provedení nemůže nikoho ani zaujmout. Natož pak zajímat. ()

Reklama

hroubek 

všechny recenze uživatele

Opravdu, ale opravdu moc jsem se těšil na nový film Bradleyho Coopera, a to více mě mrzí, že musím napsat, že mi to tolik nesedlo. Cooper mi u Zrodila se hvězda ukázal, že je šikovný režisér, a že do budoucna bude dobré s ním jako s režisérem počítat. A u Maestro to předvádí znovu, jen to pro mě nebyla zábavná podívaná. Cooper do tohoto projektu dává všechno. Dře před kamerou a i za ní. A ten zápal pro film je cítit s každého záběru. Problém je ve výstavbě příběhu, a to jak na nás působí. Je to chladné, emočně prázdné a místy nijaké. Po řemeslné, technické a herecké stránce nelze filmu, moc co vytknout. Nicméně největší problém je sledovat dvě hodiny film o někom, o kom se toho tolik ve výsledku nedozvíte a reálně vás nezajímá, protože vám ho scénář a režisér nedokáže prodat. Bradley Cooper se dokonale převtělil do Lennyho Bernsteina a má zde parádní momenty. Carey Mulligan znovu hraje perfektně a její výkon se mi líbil. Neříkám, že film je špatný, jelikož špatný není a má několik výborných scén. Ale to je pro mě popravdě málo, hlavně když jsem čekal velkou pecku. Maestro je zajímavý životopisný film, který má co nabídnout, ale divácky není moc vděčný. ()

eileen 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se těšila skoro 5 let. Leonard Bernstein byl velikán klasické hudby i muzikálové hudby a jeho nesmrtelnost mimo jeho skladatelství a dirigenství tkví i v tom, že byl velkým a veleúspěšným popularizátorem klasické hudby. Na jeho "výchovňáky" chodili lidé napříč generacemi, včetně těch nejmenších, ty pak byly zaznamenány na filmový pás a patří k pokladům dodnes. Bradley Cooper je Leonardovi neskutečně podobný a jeho řeč těla je strašně přesvědčivá, je potěšující koukat se na to, že ve filmu o hudebním skladateli hlavní hrdina opravdu hraje na klavír to, co my slyšíme, a že perfektně diriguje, to je balzám. Ale já se těšila, že ve dvouhodinové poctě tomuto velikánovi uvidím průřez jeho životem, že se dozvím, jak studoval, o jeho začátcích, o tom, jak tvořil třeba West Side Story, prostě něco nového a zajímavého. Místo toho jsem se dvě hodiny dívala na to, že byl slavný hlavně svými homosexuálními vztahy. Ano je mi známo, že byl bisexuál, ale to opravdu není to hlavní, co by v tom filmu mělo neustále být připomínáno, lidé takového talentu a vyjímečnosti bývají často výstřední, ale dnes to není lidem podáváno jako zvláštnost, ale jako něco, co je třeba dát do popředí zájmu, to je to, co se dnes nosí, vyzdvihovat tyto detaily. To je "netflixovská" ideologie. Film mě strašně zklamal, jelikož z celé velikosti Bernsteinovy osobnosti vidíme jen člověka, který se zmítá mezi láskou k ženě, s kterou si rozumí po duševní stránce, láskou k dětem a potřebou tělesného vztahu k mladým studentům mužského pohlaví. Trochu málo na tak zajímavý život. Zůstává tedy jen krásná hudba a skvělý výkon Coopera jako herce, po režijní stránce hodně zklamal a slavní producenti taktéž. Smutný pohled na dnešní USA. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Bradley Cooper Oscara moc chce. Ale nedostane ho. Ještě pár let. Potřebuje dozrát, získat větší odstup. Maestro je v mnohém výborný film, až na to, že ho divák prakticky nezajímá a spíše je do sebe zahleděný a v mnoha bodech ztrácí na obsahu. Navíc když čtu popisek filmu, tak slovo "strhující" je opravdu hodně vzdálené realitě. Ano, dirigování je působivé, Cooperova přeměna velmi výstižná, ale zbytek filmu jako by neexistoval a některé postavy přicházejí a odcházejí, aniž by je divák potřeboval znát. Chybí tomu to srdce, ta opravdovost. ()

Galerie (214)

Zajímavosti (15)

  • V jedné z posledních scén filmu je možné z rádia v autě slyšet píseň „It's The End of The World as We Know It (And I Feel Fine)“ od americké rockové skupiny R.E.M. V textu této písně je mimo jiné zmíněn právě Leonard Bernstein (Bradley Cooper). Zmíněné auto má poznávací značku „MAESTRO“. (HydraCZ)
  • Hoci Netflix verejne neuvádza tržby z kín, IndieWire odhaduje, že film zarobil počas otváracieho víkendu v ôsmich kinách približne 200 000 dolárov (a celkovo 300 000 dolárov počas päťdňového rámca v rámci sviatkov Dňa vďakyvzdania), čo by z neho urobilo najúspešnejší debut Netflixu minimálne od roku 2019. (Arsenal83)

Související novinky

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

23.01.2024

V úterý 23. ledna 2024 byl v Samuel Goldwyn Theater v Beverly Hills z úst herců Jacka Quaida a Zazie Beetz oznámen kompletní výčet nominací pro nadcházející 96. ročník předávání cen americké Akademie… (více)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Byly vyhlášeny nominace pro 81. Zlaté glóby

Byly vyhlášeny nominace pro 81. Zlaté glóby

11.12.2023

V pondělí 11. prosince byly vyhlášeny nominace pro nadcházející 81. ročník slavnostního předávání Zlatých glóbů, které dosud každoročně pořádala Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu (Hollywood… (více)

Spielberg našel svého Bullitta

Spielberg našel svého Bullitta

18.11.2022

Známý režisér Steven Spielberg (Mnichov, Jurský park) zdá se našel svůj další projekt. Bude jím „remake“ akční klasiky se Stevem McQueenem (Le Mans, Sedm statečných) Bullitt. Vedle toho už pak tvůrce… (více)

Reklama

Reklama