Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Teenager Jadin Bell (Reid Miller) oznámi svojmu otcovi Joeovi (Mark Wahlberg), že je v škole šikanovaný, pretože je gay. Keď Joe nepomôže svojmu synovi dostatočne rázne, situácia sa vyhrotí a prinesie tragické následky. Joe sa rozhodne pre nevídaný čin - na vzbudenie pozornosti o šikane na školách chce prejsť peši naprieč USA z Oregonu až do New Yorku. Natočené podľa skutočnej udalosti z roku 2015. (Arsenal83)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (13)

embee 

všechny recenze uživatele

Nevím, asi zde mělo jít hlavně o pocity, myšlenky a utrpení toho otce - už podle názvu filmu, ale stejně bych tam dala víc prostoru i tomu tragicky zemřelému synovi. O tom jak moc,/jak dlouho byl šikanován a  jak  se kvůli tomu cítil, toho ve filmu moc nevidíme. Škoda, protože výkon Reida Millera byl mnohem víc uvěřitelný než ten Marka Wahlberga. Příběh je to silný, myslím si ale, že zdaleka nebyl zpracován tak, aby náležitě upoutal diváky a donutil je k zamyšlení nad tématem. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

hodně filmů a seriálů se snaží vyvolat dojem,že být gay na střední je čupr.Joe Bell na to jde z druhé strany a ukazuje tu odvrácenou (a realističtější) stránku.Mladý Jayden Bell je za svojí homosexualitu šikanován a poté co jeho otec (Wahlberg) nijak nezakročí,situace postupně vygraduje k tragické události.Wahlberg si posléze uvědomí svoji chybu a vydává se na pěší cestu přes US&A aby šířil osvětu a nenchal případ svého syna zapadnout.Docela mě mrzí,že film s potenciálem být silným kusem je nakonec natočen tak průměrně a zpráva kterou přináší tak úplně neosloví a celé tohle dílko nakonec zapadne...60% ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Good Joe Bell je emočně velice, ale opravdu velice silná a přesvědčivá podívaná, nad kterou jsem tedy před jejím shlédnutím vzhledem k tématu upřímně ohrnoval nos, jelikož mi to neustálé a především čím dál více se stupňující kňourání všech těch všemožných menšin již krapet leze krkem, ovšem zde je to úplně jiná písnička a i když se tedy jedná o téma ne zcela originální a již mnohokráte zpracované, tak v tomto případě to na mě zapůsobilo opravdu silným dojmem, kdy se mi nejednou zalily oči slzami a nejednou jsem si skutečně uvědomil, že lidé jsou prostě vážně jen nemyslící, zlí, zapšklí a netolerantní hovada, nad kterými se dá jen kroutit hlavou a ptát se, kam ten svět kurva spěje. Každopádně příběh Joe Bella a jeho syna Jadina je úžasně smutným filmovým zážitkem, disponující působivou atmosférou, perfektně vyhrocenými dramatickými momenty, ale především skvělými hereckými výkony, na čele s Reid Millerem, který svou postavu zahrál doslova strhujícím způsobem, kdy tak přesvědčivý výkon jsem již dlouho neviděl a fakt mu za to tleskám. Nicméně v čem mě osobně celý tento film dostal ale asi nejvíc, tak to byla přímo Wahlbergova postava, do níž jsem se dokázal skutečně vžít a vcítit, naprosto jsem ho chápal a od první minuty jsem se s ním absolutně ztotožňoval, to byla vážně upřímně lidsky napsaná postava, kdy ani nepamatuji, že by mi byla nějaká jiná filmová postava tak blízká, prostě i v tomto ohledu to musím považovat za parádní práci. Já tudíž nechápu to všeobecně chladné přijetí této podívané, za mě se totiž jedná o skutečně prvotřídní silný filmový zážitek, který mě opravdu dojal a dokonale oslovil. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Vyrovnání se s šikanou dospívajícího syna (a konečné přijmutí jeho homosexuality) formou "terapeutické" pěší pouti přes Spojené státy šíří osvětu vcelku vkusně a nestrojeně, leč obecnými pravdami. Kvůli náhlé tragické tečce zůstává nedořečeno bez rozhřešení, vlastně nijak zvlášť neosloví ani nerezonuje, akorát slušně pozdraví a projde kolem. ()

petrsv 

všechny recenze uživatele

Všichni se furt milujou a modlí, ale výsledek je mrtvý teenager a nakonec vlastně ještě jeho otec. Nicméně je to podle skutečnosti, takže k filmu. Stručně - moc se čekat nedá. Kromě výše uvedeného se dovíme, že Jadin byl šikanován, tvůrci už nám ale nesdělili podrobnosti. Také se nedovíme, co vlastně ten otec lidem na cestách vyprávěl. Podle filmu to vypadá, že prakticky jen obecné řeči. Z filmu je však dobré si zapamatovat 2 důležité momenty - 1. když Jadin oznamuje otci, že ho šikanují, tak ten reaguje tak, že ho snad učil bojovat. To se mi líbí, protože fňukáním ještě nikdo ničeho nedosáhl. Jenže v zápětí mu syn odpoví, že nechce trávit život tím, že bude bojovat proti všem. To opravdu nelze. 2. moment je ve chvíli, kdy Jadin říká otci, že ti lidé v motelu jsou problém, ne ti na jeho sezeních. Film bohužel nemůže nabídnout řešení, protože je podle skutečnosti. Toto je třeba hledat jinde. Základní myšlenka ale třeba způsobí, že se nad tím někdo zamyslí. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama