Reklama

Reklama

Vrahoun přiznavač

(seriál)
  • USA The Confession Killer
Trailer
USA, 2019, 4 h (Minutáž: 45–50 min)

VOD (1)

Epizody(5)

Obsahy(1)

Vrah a tulák Henry Lee Lucas se při soudním líčení doznal ke stovkám dalších zabití. Dokumentární seriál zjišťuje, jestli byla jeho doznání pravdivá. (Netflix)

Recenze (18)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Nádherný portrét... korupce. Minisérie, která opět otevírá otázku, jako v případě jiných velkých jmen, kolik zločinů ti lidé reálně spáchali a kolik jim bylo přišito, jen aby se případ uzavřel. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Skvěle zpracovaný dokument o jednom patologickém lháři a všudypřítomné korupci, která celý tento příběh posouvá do neuvěřitelných a mnohdy i smutně absurdních situací. (Netflix) ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Je lepší být známý kvůli zločinu,než nebýt známý vůbec.Místy fascinující a místy až absurdní minisérie,kde vlastně nejsou vůbec zajímáve samotné zločiny a nakonec ani to kdo je udělal,ale spíš to jak si frajer s IQ 80 vodil na začátku skoro všechny,aby se to poté zvrhlo v posedlost šerifů mít co nejvíc uzavřených případů za jakoukoliv cenu,nazdory důkazům...navzdory všemu..Henry Lee Lucas nejspíš opravdu byl vrah,ale o to v téhle sérii jde až tak ve třetím sledu...80% ()

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Z diváckého hlediska si to sice nejvyšší hodnocení nezaslouží, nicméně z hlediska faktografického ano. Lucasův případ patří mezi ty největší v dějinách amerického zločinu, a o to větší váhu mají informace, které tento dokument přináší. Nevím o jiném snímku, který by zkoumal Lucasovo a Tooleho řádění zevrubněji. Ne, že by tento zevrubností nějak zvlášť oplýval, nicméně odhaluje tento případ v úplně jiném světle, než by divák očekával. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Tohle mě dostalo. Nikdy jsem o Lucasovi neslyšela ani nečetla, což mě překvapuje, jelikož o takové "temné" záhady a věci se zajímám. O to víc mě to zaujalo. Některá místa v seriálu jsou až příliš prázdná a nudná, nejlepší byl začátek, kdy se přiznával ke všem vraždám a pak následné odhalování, že to pravda až tak nebyla. Místy to bylo až šokující, kdy mi překvapením padla brada, ale na druhou stranu to bylo občas i zdlouhavé. Nicméně je to zajímavé téma, o kterém podle mě mnoho lidí v Česku neví, takže by je to mohlo zaujmout. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Vůbec ne tak dobré a vůbec ne tak strhující jako série o Tedu Bundym, možná proto, že celý případ Henry Lee Lucase není tak zajímavý. A navíc mi místy připadalo, že těch pět dílů je možná tentokrát trochu moc. A jestli ne moc, tak že mohly být kratší. Ovšem zajímavé to opět bylo a já se dozvěděl spoustu nových informací. V tomhle dokumentárním seriálu jde především o to, jestli Lucas vůbec byl vrah a pokud ano, tak jestli opravdu spáchal zločiny, ze kterých byl obviněn a ke kterým se přiznal - a jestli je spáchal všechny.... protože některé informace byly opravdu šokující. Opět oceňuji za bohaté dobové autentické záběry a informační hodnotu. 85%. ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsou mým dlouholetým koníčkem sériový vrazi a četla jsem o nich už snad všechny publikace, tento dokument mi fakt podrazil nohy. Vyhledejte si jakoukoliv publikaci o sériových vrazích USA a mezi prvními bude "nejplodnější" Henry Lee Lucas, který zabil možná až 600 lidí. A tímhle (spolu s informací, že vraždil po celých státech) šokující životopis Lucase většinou končí. Tento dokument ale odkrývá korupci policie a fakt, že Lucas měl IQ 70, měl rád pozornost a byl notorický lhář, takže se rád přiznával k vraždám, které nespáchal. Policajti si odškrtly nevyřešenou vraždu jako vyřešenou a Lucas dostal milkshake a publicitu. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle dokument je ovšem ostrej jako břitva!!! Neskutečná pecka. Spojené státy amatérské. O USA, respektive o Američanech mluví lidi často s despektem, zmiňují jejich omezenost a orientaci výhradně na vnitrostátní dění. Když ale vidím, co se jim tam kolikrát děje, tak chápu, že už nemají na nic dalšího kapacitu. Případ Vica Feazella absolutně děsivý, ani komunisti snad neorganizovali v osmdesátkách podobný štvanice na nepohodlný lidi. Jinak pochopitelně doufám, že ty případy HLL znovu otevřou, tento seriál je zjevným důkazem, že by to za to stálo. ()

Dr Lizal 

všechny recenze uživatele

Když jsou takhle debilní legendární texasští Rangers, jak můžou být chytří poldové z nějaké prdele? Další ukázka špatného systému justice v USA od Netflixu. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Opět kvalitně zpracovaný dokument, který mě zaujal už jen tím, že jsem o dotyčném vrahovi nikdy neslyšel a bylo pro mě velkým překvapením, co všechno se okolo jeho případu dělo. Jde poznat, že si tvůrci s dokumentem dali opravdu velkou práci, podařilo se jim nasbírat hromadu dobového materiálu, zajímavé byly i rozhovory s bývalými policisty či rodinnými příslušníky zavražděných. Délka epizod i celé minisérie mi přišla tak akorát, i když se mi místy zdálo, že se některé záběry v každé epizodě opakují, což se samozřejmě odrazilo na tempu a poutavosti. To je však asi jediná vada a kráse, jinak jsem s dokumentem moc spokojený, příběh Henryho Lee Lucase je velmi zajímavý, zpracování je povedené a díky značnému množství informací má opravdu velkou vypovídající hodnotu. 8/10. ()

Cooller 

všechny recenze uživatele

Henry Lee Lucas polodement z jedličkarny si vysloužil homodaptaci od buznafixu, nemám s tím problém, ale proč v každém dilu je neustále dokola zmiňováno to samé + menší teasing z "budoucnosti" obsah je naprosto dokonale popsán samotným netflixem s vyjimkou teda toho faktu, že ten serial nic nezjišťuje, oni už to dávno věděli nebojte. Film by stačil, dokonce bych mu dal v takovém provedení třeba 4* ale proč to mám dát tomuhle když mi stačí prvni epizoda a pak posledních 10 minut z každý nadcházející? ()

Arkagas1989 

všechny recenze uživatele

Henry Lee Lucas - jméno, které jste možná už zaslechli v souvislosti s tím, že se dopustil stovek vražd. Když byl souzen, řekl soudci:" a co ta další 100 lidí co jsem zabil?" A tady se rozebíhá příběh tohoto dokumentu. Lucas byl umístěn do vězení, byla vytvořena vyšetřovací skupina, která koordinovala jeho výslechy, protože za ním jezdili vyšetřovatelé z celé Ameriky. Konečné číslo bylo 360 vražd. Ale díky pozornosti jednoho člověka se přišlo na to, že je spáchat prostě nemohl. Vyšetřovatelé mu ukázali úplně vše - fotky z místa činu, zprávy z pitevny, co měli oběti na sobě.. on už pak jen vše převyprávěl svými slovy. Blázen, který toužil po uznání a věděl, že tohle mu zajistí pozornost. Jenže většina vyšetřovatelů byla ráda, že má vraždy z krku a tak jen uzavírali případy. Vždyť se k nim přece přiznal. Mezitím ale postoupil výzkum využívání DNA a ti opravdoví vyšetřovatelé dosvědčili, že Lucas nemá na svědomí ani jednu z těchto vražd. Všichni byli sice spokojení - vyšetřovatelé měli někoho za mříří, rodiny měly vraha, ale ti skuteční běhali venku.. Navíc si to Lucas užíval, protože měl vše o co si řekl - cigarety, milkshaky, pozornost. Stala se z něj hvězda. A ano, byl to sice vrah, který zabil 3 lidi, ale především to byl notorický lhář. Dokument o tom, jak snadno se lidé v soudnictví nechají ovlivnit. Drsná a výborná záležitost. Kdo neviděl ještě na Netflixu dokument o Tedu Bundovi, doporučuji též. ()

riza-do 

všechny recenze uživatele

Případ jsem znal už z jiných sérií, takže pro mě jen krásné shrnutí toho, co jsou volení zástupci (šerif) a policie schopni udělat jen pro uzavření případů, které nejsou schopni sami vyřešit. ()

argo.smile 

všechny recenze uživatele

Ja si myslím, že tento dokument si zaslúži 4* lebo je faktograficky na vysokej úrovni ako bolo už v komentároch spomenuté. Aj keď na konci ostávajú stále otázky na Lucase či bol až tak zmanipulovaný vo výpovediach keď zistili jeho psychiatrický a duševný stav alebo nie. Odporúčam lebo za zhliadnutie a doplnenie informácií je to viac ako dostačujúce. ()

haack 

všechny recenze uživatele

Toto je víc, než jen portrét jedné osoby, toto je portrét celé tehdejší společnosti a nálady sedmdesátých a osmdesátých let v USA, kdy ambice a sláva jsou víc, než skutečná pravda. 9/10 ()

stret 

všechny recenze uživatele

Skvelé. Ešte skvelejšie je, že sa si Američania o tom dokážu natočiť seriál a poučiť sa. Ako sme na tom u nás? Ešte horšie ako za čias tých rangerov na začiatku. ()

Reklama

Reklama