Reklama

Reklama

Vrahoun přiznavač

(seriál)
  • USA The Confession Killer
Trailer
USA, 2019, 4 h (Minutáž: 45–50 min)

VOD (1)

Epizody(5)

Obsahy(1)

Vrah a tulák Henry Lee Lucas se při soudním líčení doznal ke stovkám dalších zabití. Dokumentární seriál zjišťuje, jestli byla jeho doznání pravdivá. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (18)

rublik05 

všechny recenze uživatele

Opět kvalitně zpracovaný dokument, který mě zaujal už jen tím, že jsem o dotyčném vrahovi nikdy neslyšel a bylo pro mě velkým překvapením, co všechno se okolo jeho případu dělo. Jde poznat, že si tvůrci s dokumentem dali opravdu velkou práci, podařilo se jim nasbírat hromadu dobového materiálu, zajímavé byly i rozhovory s bývalými policisty či rodinnými příslušníky zavražděných. Délka epizod i celé minisérie mi přišla tak akorát, i když se mi místy zdálo, že se některé záběry v každé epizodě opakují, což se samozřejmě odrazilo na tempu a poutavosti. To je však asi jediná vada a kráse, jinak jsem s dokumentem moc spokojený, příběh Henryho Lee Lucase je velmi zajímavý, zpracování je povedené a díky značnému množství informací má opravdu velkou vypovídající hodnotu. 8/10. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle dokument je ovšem ostrej jako břitva!!! Neskutečná pecka. Spojené státy amatérské. O USA, respektive o Američanech mluví lidi často s despektem, zmiňují jejich omezenost a orientaci výhradně na vnitrostátní dění. Když ale vidím, co se jim tam kolikrát děje, tak chápu, že už nemají na nic dalšího kapacitu. Případ Vica Feazella absolutně děsivý, ani komunisti snad neorganizovali v osmdesátkách podobný štvanice na nepohodlný lidi. Jinak pochopitelně doufám, že ty případy HLL znovu otevřou, tento seriál je zjevným důkazem, že by to za to stálo. ()

Reklama

Cooller 

všechny recenze uživatele

Henry Lee Lucas polodement z jedličkarny si vysloužil homodaptaci od buznafixu, nemám s tím problém, ale proč v každém dilu je neustále dokola zmiňováno to samé + menší teasing z "budoucnosti" obsah je naprosto dokonale popsán samotným netflixem s vyjimkou teda toho faktu, že ten serial nic nezjišťuje, oni už to dávno věděli nebojte. Film by stačil, dokonce bych mu dal v takovém provedení třeba 4* ale proč to mám dát tomuhle když mi stačí prvni epizoda a pak posledních 10 minut z každý nadcházející? ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Tohle mě dostalo. Nikdy jsem o Lucasovi neslyšela ani nečetla, což mě překvapuje, jelikož o takové "temné" záhady a věci se zajímám. O to víc mě to zaujalo. Některá místa v seriálu jsou až příliš prázdná a nudná, nejlepší byl začátek, kdy se přiznával ke všem vraždám a pak následné odhalování, že to pravda až tak nebyla. Místy to bylo až šokující, kdy mi překvapením padla brada, ale na druhou stranu to bylo občas i zdlouhavé. Nicméně je to zajímavé téma, o kterém podle mě mnoho lidí v Česku neví, takže by je to mohlo zaujmout. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Vůbec ne tak dobré a vůbec ne tak strhující jako série o Tedu Bundym, možná proto, že celý případ Henry Lee Lucase není tak zajímavý. A navíc mi místy připadalo, že těch pět dílů je možná tentokrát trochu moc. A jestli ne moc, tak že mohly být kratší. Ovšem zajímavé to opět bylo a já se dozvěděl spoustu nových informací. V tomhle dokumentárním seriálu jde především o to, jestli Lucas vůbec byl vrah a pokud ano, tak jestli opravdu spáchal zločiny, ze kterých byl obviněn a ke kterým se přiznal - a jestli je spáchal všechny.... protože některé informace byly opravdu šokující. Opět oceňuji za bohaté dobové autentické záběry a informační hodnotu. 85%. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama