Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lukáš (úspěšný majitel firmy) a Zuzana (marketingová manažerka) se sami přihlásili, že by rádi natáčeli a stali se součástí cyklu. V době, kdy s nimi štáb začal točit, se jednalo o pár, který představoval generaci zlaté „mládeže“. Oba byli úspěšní ve své kariéře, Lukáš vlastnil svoji firmu, která prosperovala, Zuzana byla schopná a výkonná manažerka. Zuzka a Lukáš se poznali přes sociální sítě, chvíli spolu chodili a pak se hned vzápětí vzali. V době svatby byla Zuzana již těhotná s jejich synem Šimonem. Lukáš měl již jednoho syna Matouška z předchozího vztahu. Vše vypadalo velice optimisticky. Bohužel příchod dítěte hluboce poznamenal vztahy jak mezi Zuzanou a Lukášem, tak mezi Zuzanou a Matoušem. Nastala krize, kterou se snažili vyřešit dalším dítětem, dcerou Eliškou. Pád byl ale již nezastavitelný. Necelé tři roky od svatby se pár dramaticky rozešel a následoval dlouhý soudní spor o děti a rozvod. (Česká televize)

(více)

Recenze (16)

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příběh Zuzany a Lukáše mohl být skutečně zajímavou zprávou o dnešní době. ale chtělo by to minimálně dvojnásobnou délku. Zatímco v první polovině všechny výpovědi vedl Lukáš, Zuzana se rozpovídala až po prohře. A to není dobré, snadno to takto vede ke zkratkovitým soudům a hodnocením. Můžeme jen například předpokládat, že Zuzana nebyla zralá (a ani zvědavá) na roli matky trojice dětí, což by v praxi mohlo znamenat pomalu i deset let doma. Pokud si Lukáš byl vědom svých priorit, úspěchu v práci a osobního neúspěchu své ženy, jak máme vnímat jeho zpětné řešení, že příště si bude hledat ženu výhradně pasivní? Nejzajímavější na tom celém je drobný detail, kterému zdánlivě nebyla věnována velká pozornost, totiž klasický problém, že původní zaměstnavatel Zuzany jí krátce po porodu odmítl přijmout zpět na zkrácený úvazek. Chytrý zaměstnavatel totiž ví, že kvalitní zaměstnanec není pouze ten, který bez ohledu na cokoli maká denně dvanáctku . ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zde jsem nevěděl komu fandit. Ona má podivnou chladnou dikci, on neukazuje´žádné emoce. Když se políbí, je to jen rituální polibek mechanicky udržující vztah. Rozchod je cítit ve vzduchu od začátku. Ob jsou navyklí na soběstačný životní standard. On má již syna z předešlého vztahu. Rodinu nechá doma, a jede s kamarády surfovat nebo na hory. On je také nerada doma a neustále platí chůvy, které ale odmítají pracovat tolik hodin. „V práci se daří extrémně, ale rodina se komplikuje,“ zazní tu brzy. Po rozchodu po třech letech od svatby začne boj o peníze a potomky u soudu. ()

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jednak zase poděkování všem, za to že nás pustili takhle blízko. Je třeba si uvědomit že to co oba partneři ukazují na kameru, nemusí být pravdivý obraz... To co hodně napovídá o tom kdo by mohl být příčinou nesouladu je ten, kdo se vyhýbá terapii a není ochotný si přiznat chyby. Tady je to překvapivě obráceně, většinou jsou to ženy které jsou otevřeny terapii. Vypadá to že Lukáš udělal co mohl. Zuzana se stále usmívá a říká nevím. Buď je v tom fakt na první dobrou jen ta závist vůči partnerovi že se mu daří a ji ne, nebo nějaké destruktivní vědomé či nevědomé programy... Moc rád bych viděl Zuzaninu maminku...🤭 P.s. Strkat do ruky takhle malým dětem mobily tablety, nevím jestli je to to pravé ořechové... ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čo spočiatku vyzerá ako partnerská idylka, sa pár rokmi mení na niečo celkom iné. Nesúdim, len nechápem, ako si niekto môže myslieť, že ak vzťah nefunguje, tak sa napraví ďalším dieťaťom. –––– No asi jasný, že bych si neměl hledat jako by ty ambiciózní ženy. A hledat si jiný. –––– To teď tak beru, že jsem si pořídila otce pro svý děti, ale nepořídila jsem si partnera pro sebe. –––– Je s ním zábava, jenže to nestačí. Bavit jsme se uměli, ale vyřešit jakejkoliv problém spolu, to ne. ()

cypp 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Viděl jsem závist Zuzany vůči Lukášovi a jeho úspěchu v práci. Myslím, že Zuzana se vůbec nesmířila s rolí matky. Sice zmiňovala jak jsou děti super, ale pak jde po pěti měsících po porodu do práce a nechá děti chůvě. Nechci však soudit. Lukáš se docela snažil a děti má evidentně rád. Bohužel si vybral ženu toužící po kariéře a od toho se vše odvíjelo. Pro mě jeden z nejzajímavějších dílů nové generace. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Uff... poslední díl a mně je z něj trochu úzko. Těžko soudit z těch střípků, co se k nám dostaly. A ony asi žádné soudy nejsou třeba, že jo. Zuzana mi přišla strašně ztracená a já s ní soucítila. U této dvojice jsem asi u jediné měla pocit, že se přetvařovala a že se účelově lhalo. Je mi líto dětí. ()

BigBang 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tato epizoda ukazuje možná meze zvoleného formátu, protože u sebevědomé městské třídy je běžné mít vlastní život a osobnost jako projekt: protagonisté jsou zvyklí na cílevědomou sebekontrolu a do kamery říkají jen to, co je v souladu s jejich životním projektem. Vznikl zdánlivě méně zajímavý díl bez větších dramat. Ale pro mě byl i tak silný: jakožto velký fanoušek všech Etud jsem byl docela šokovaný, když jsem si uvědomil, v jakém blahobytu žije současná pražská střední třída: chůvy, uklízečka, psychologové, kouč. Porovnejme to s účastníky první série, kteří na začátku 80. let taky nebyli nějaká hladovějící chudina, ale takovýto komfort si neuměli ani představit A stejně mají ve vztahu stejné problémy jako jiní. Požadavky mužské a ženské role v životě jsou zjevně silnější než třída, majetek a životní styl. Žena s novorozeným dítětem vyžaduje od muže to samé, ať je technařka nebo korporátní kouzelnice. Ještě bych jako hezký moment vyzdvihl otcovskou odpovědnost Lukáše: ocenil jsem jeho jasnou a hlubokou představu o tom, co je správné, aby udělal pro syna z předchozího vztahu. ()

gemi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První opravdu nesympatický pár, pro který je na prvním místě vlastní kariéra. Zajímavé přitom je, že v tomto ohledu pociťují rivalitu i vzájemně mezi sebou, což je zarážející. Lukáš je od pohledu nepříjemný - nemusí ani nic říkat, je to prostě energií, která z něj vyzařuje. Říkat prvňáčkovi při jeho prvním vysvědčení "vole" a dát mu za něj iPhone je dokonalá ukázka jeho rodičovské mimózy, stejně jako soudně usilovat o to, aby dostal půlroční dceru do střídavé péče. Ale abych nekritizoval jenom Lukášove, tento pár se rozhodl vyřešit manželskou krizi druhým dítětem, což je katalogová pitomost, na které se museli shodnout oba. ()

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z nové generace je tohle díl, kdy na rozdíl od předešlých dvojic tihle mají peníze, resp. docela dobře vydělávají, takže tohle není priorita, co řeší. On teda vydělává, aspoň to tvrdí, že dobře, chce větší byt, je rozhodně pro rodinu. Ona je naopak velmi divná, jeden neví, co si o ní má myslet. Podle ní ta kjize nastala už po prvním dítěti. Takže si pořídili 2 děti a začali se rozvádět, až se rozvedli. Tolik v kostce. ()

sorrow 

všechny recenze uživatele

Popravdě nechápu, proč mají lidé potřebu se přihlašovat do takovýchto projektů, když jsou finančně zabezpečeni (u Výměny manželek to chápu, tam se lidi přihlašují zejména z důvodu peněz, což ani většinou nezakrývají, proto tam vystupuje taková společenská „elita“). Tento pár si nechá šmírovat soukromí a asi si myslí, že se podílí na něčem velkém, avšak nakonec se vše smrskne jen na to, jak je tento pár neschopný a hloupý. Ono pořídit si dítě je závazek na celý život a není to o tom si pořídit dítě a pak koukat jen na své sebestředné zájmy a věnovat se kariéře, jezdit si na jachtu a dítě strčit nějaké chůvě. A když to začíná ve vztahu skřípat, no ano, tak si pořídíme další dítě a tím se určitě vše vyřeší, stupidnější řešení manželské krize snad neexistuje. Tak se narodí další dítě a je potřeba zaměstnat plno dalších lidí – Lukáš má svoji psycholožku, a dokonce i kouče, Zuzana má chůvu na plný úvazek, aby se mohla realizovat v práci, rodiče tráví čas v práci, večer se doma pohádají a děti vyrůstají s chůvou, super dětství. Pak už je vše neúnosné, a tak se Zuzana odstěhuje a pak teprve začíná ten pravý masakr, tahanice o děti, praní špinavého prádla na veřejnosti, jak v tomto dokumentu, tak i před soudem, pomlouvání, kydání hnoje na toho druhého. Dokonce pak zaslechneme i stěžování si na stát, jak dva psychologové mají vypracovat znalecké posudky na jejich děti a trvá jim to půl roku, možná by bylo lepší se zamyslet sám nad sebou, zda je normální děti vystavovat tomu, aby se v jejich hlavách šťoural nějaký psycholog, a to jen kvůli rozmarům rodičů, kteří si pořídili děti, ale moc je nebaví se o ně starat, tak se rozvedou. Jen by mě zajímalo, proč se o děti nestarali v manželství, to oba chtěli pracovat a o děti se starala chůva, ale po odstěhování Zuzany najednou děti chtějí oba a najednou čas na děti mít budou, nebo jen pro dobrý pocit budou u nich doma a starat se o ně bude nadále chůva? Děti by měly vyrůstat s rodiči, a ne s cizí chůvou. Lukáš už má syna z prvního manželství, teď má další dvě děti z druhého manželství, tak honem Lukáši do dalšího vztahu a udělat další dítě, které bude vyrůstat v rozpadlé rodině, hlavně, že ti frčí podnikání, máš svého kouče a myslíš si o sobě, že jsi boží, protože Lukášovi je 40 a pořád prostě neví co vlastně chce. Když si pořídíte děti, starejte se o ně, Vám ale záleží hlavně na vlastní seberealizaci. Bohužel i díky takovýmto lidem stále více dětí vyrůstá v rozpadlých rodinách, což dobře určitě není. ()

Leonisa 

všechny recenze uživatele

V tomto díle mi vadilo jednostranné zaměření na Lukáše. Bylo poznat, kdo se chtěl natáčení účastnit víc a kdo je tedy přihlásil. Dost si protiřečil a je škoda, že na jeho odsuzování nereagovala Zuzana. ()

Víteček 

všechny recenze uživatele

Lukáš nám pěkně ochotně řekl, že si vše promyslel a dospěl k přesvědčení, že za všechny problémy mohla jeho žena. Zuzana nám naopak neřekla nic. Jenže Lukáš si i na své dovolené na pláži udělal seznam, co všechno je potřeba spravit, zatímco sobecká Zuzana se doma starala o dítě a žádný seznam neudělal. Takže je jasné, že za vše, z pozice závistivé chamtivky, která chce pracovat, může jen a jen ona, zatímco strašně úspěšný Lukášek, který se mezitím realizoval je jen nebohou obětí. Hlavně že pan dokonalý chce manželku, která bude aktivní, bude chtít pracovat, nebude jen doma utírat harantům zadky, ale zároveň potřebuje dle vlastních slov pasivní ženu, pro které bude domácnost prioritou. Extrémně strojené, extrémně nesympatické. Jak byly předchozí díly nezajímavé, tak tenhle byl odpuzující. Bylo rozhodně poznat, kdo z nich je přihlásil a že to rád využil k budování svého dobrého obrazu. ()

Awer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak trochu telenovela a polárně odlišný obraz oproti původním normalizačním etudám. Dvě osobnosti, které od začátku vědí, že chtějí zůstat samy sebou. Za mě ale i dva úžasné rodičovské vzory, i když vzájemně nekompatibilní. Taky báječně otevření (nechali byste se kontinuálně natáčet v těch krizích?) a připadá mi, že Ha.Třeštíková tu maximálně využívá "peer-to-peer" přístup, který může inovovaným etudním příběhům přinést. ()

Kralovna.Noc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hvězdičky za dobré zpracování, jinak nesnáším tento typ žen, které se pro kariéru nevěnují dětem a tato navíc byla velmi na peníze a měla jsem pocit, že jí moc nezáleží ani na manželovi. I ten mě zpočátku vytáčel, ukázal se však jako mnohem charakternější člověk, než jeho žena. ()

Bilqis 

všechny recenze uživatele

Prý spolu nedokáží komunikovat o zásadních věcech. Když vezmu v úvahu svůj pocit zmatku po shlédnutí, tak si říkám, že to nejspíš bude pravda. ()

Reklama

Reklama