Reklama

Reklama

Manželské etudy: Nová generace

(seriál)
Trailer

VOD (1)

Epizody(5)

Obsahy(1)

Jaká je podoba partnerského soužití v 21. století, proč se v dnešní době lidé berou a co je v prvních letech manželství čeká? Do soukromí vybraných manželských párů nahlédne nová série dokumentů Manželské etudy: Nová generace... Autentický pohled na sny a překážky, se nimiž se potýká současná mladá generace, je zachycen známou časosběrnou metodou, kterou proslavila režisérka Helena Třeštíková. „Časosběrná metoda, kterou jsem převzala z původní série, poodkryje při dnešním zrychleném stylu života mnohem víc, než by se mohlo zdát. Zdánlivě banální situace a zachycení všednodenního života se ve střižně proměňují v cennou výpověď doby o jedné generaci,“ vysvětluje režisérka Hana Třeštíková. Zásadní rozdíly mezi začátkem původních etud a dneškem potvrzuje i dokumentaristka Helena Třeštíková: „V osmdesátých letech se mladí brali kvůli ekonomickému tlaku, byla to šance na byt. Dnes to zkoušejí nanečisto, jsou váhavější a volí soužití na hromádce. A potkávají se nyní s dost odlišnými, avšak často fatálními problémy.“ Úvodní epizodu s názvem Mirka a Kuba vystihuje popis „láska z technopárty aneb sedm let mladého páru“. Režisérka zachytila příběh vztahu od svatby, narození syna a stěhování za město až po krize a konflikty, které lze překonat jen stěží. Druhou epizodou je Irena a Petr, „klasický pražský pár“. Oba pocházejí z centra a chodí spolu již devět let. Jako důvod ke svatbě shodně uvádí, že chtějí vztah posunout, a také udělat velký mejdan pro sebe a své přátele. Svatbu berou jako zábavu. Třetí pár – Alena a Bernard – patří mezi ty nejklasičtější. Zkusili si spolu několik let chodit a pak i bydlet, mají se rádi, oba pracují a tak nic nebránilo, aby se vzali. Během natáčení se jim narodily dvě děti. Režisérka sledovala i učitelku Petru a zaměstnance Památkového úřadu Viktora. Pocházejí z Brna, brali se na Staroměstské radnici a společně bydlí na Vysočině. Oba touží po druhém dítěti a přiznávají, že pro bezproblémové početí se asi poznali příliš pozdě. Posledním párem je majitel firmy Lukáš a marketingová manažerka Zuzana. V době, kdy s nimi štáb začal točit, se jednalo o pár, který představoval generaci zlaté a úspěšné „mládeže". Život jim ale přinesl různá překvapení a úskalí… (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele subic k tomuto seriálu (4)

Mirka a Kuba (2019) (E01) 

Dcera Hana jde ve stopách mamky Heleny a zrovna na pilot se nevybrala jednoduchou dvojici. On je docela výmaz a ona teda hodně za těch 7 let zestárla a změnila se. ()

Irena a Petr (2019) (E02) 

Zvláštní díl, zase tipově jiná dvojice než ostatní, tihle 2 sice žijí spolu, dokonce se hned na začátku dílu vezmou, ale prostě v řadě věcí mi bohužel připomínají mě, oni nežijí spolu ale vedle sebe. A jinak jako celkem nuda, oni se furt tváří spokojeně, tak jakože furt vlastně o nic nejde, mají peníze, mají hypotéku, bydlí si, jak jim to vyhovuje, prostě spíš nuda díl. ()

Alena a Bernard (2019) (E03) 

Tak jako jestli předchozí díl byl takový slabší a nudnější, tak tenhle je teda už velmi slabý a nutný. Ona je docela stíhačka a on je ťunťa, ale zase vydělá dost peněz. Jak tam nejsou žádné hádky, neřeší se dokola peníze, je to prostě nuda. ()

Zuzana a Lukáš (2019) (E05) 

Z nové generace je tohle díl, kdy na rozdíl od předešlých dvojic tihle mají peníze, resp. docela dobře vydělávají, takže tohle není priorita, co řeší. On teda vydělává, aspoň to tvrdí, že dobře, chce větší byt, je rozhodně pro rodinu. Ona je naopak velmi divná, jeden neví, co si o ní má myslet. Podle ní ta kjize nastala už po prvním dítěti. Takže si pořídili 2 děti a začali se rozvádět, až se rozvedli. Tolik v kostce. ()

Reklama

Reklama