Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Francie v roce 2035. Korporace se předhánějí v nabízení produktů, bez ohledu na jejich škodlivost. Zisky jim plynou z milionů nezaměstnaných a odevzdaných lidí. Zlegalizování obchodu s vlastními těly, za účelem testování nových látek, vede k tisícovkám mrtvých. Aby korporace ukázaly, jak účinné jejich preparáty jsou, sponzorují zápasníky, kteří je používají jako povolený doping. Arès (Ola Rapace) se stal jedním z nich. Podaří se mu zvítězit nejen v kleci, ale také proti korporaci, která je pro zisk ochotná obětovat životy tisíců lidí? A co ho to bude stát? (Martrix)

(více)

Recenze (13)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Vizuálně to vůbec není špatný snímek, ale vzhledem k tomu, jak se tvůrci snažili v tomhle ohledu, je skoro škoda, že to je využito v podstatě jen proto, aby se párkrát objevily docela pěkné exteriéry. Příběh se jinak soustředí na chudinské drama, kdy chudoby je možné zbavit se vítězstvím v brutálních zápasech. Nic překvapivě silného. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Solidní temné Sci-Fi odehrávající se v budoucnosti, kde stát Francie zbankrotoval, je 15 miliónů nezaměstnaných, vládu převzal institut konsorcia a jeden z mála způsobů jak přijít k penězům je v bojové aréně, kde se zlegalizoval doping a různé firmy samozřejmě soutěží, kdo vynalezne účinnější drogu. Skvělý nápad, ponurá až špinavá atmosféra, výborná akce a fajn tempo, možná škoda, že tak dobře nastřelený nápad neměl větší ambice, protože s lepším scénaristou se zde dalo kouzlit mnohem lépe, ale i tak slušný film, který si zaslouží se dostat více do podvědomí. Hlavní hrdina Ola Rapace jakoby Adkinsovi z oka vypadl. 7/10. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nebolo to vyslovene zlé, ale ani som neskákal od nadšenia. To najlepšie na snímku je precízne odvedená práca čo sa týka technickej stránky - naozaj pekná kamera, strih, dobre hrajúci herci a príhodne vybraná hudba. Dejovo to už bolo slabšie, no najviac ma mrzí, že to z čoho mohol film vyťažiť najviac bolo zároveň aj tou najväčšou slabinou - samotné zápasy. Málo divácky atraktívne a s minimom napínavosti. A hlavne bolo ich veľmi riedko. Keďže nejde o nejaký hlbokomyseľný vypointovaný film, tak sa mali autori zamerať hlavne na túto stránku, aby pri sledovaní divák aspoň slintal pohľadom. No odflákli to. Slabší priemer. 55/100 ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Ten levičácký a queer/transgender podtext mne na tom vyloženě štval. Historka by taky vystačila tak na 40 minut a je zbytečně utahaná i při těch 80 minutách. Ale zase výtvarník s architektem se vyřádili, lokace se snaží připomínat Blade Runnera (proč vlastně z toho filmu všichni ten vzhled měst opisují?). Ale jinak je to docela dovedně natočené, nic nového pod sluncem, co bychom stokrát neviděli, ale koukat se na to dá. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Stát zbankrotoval, vládu převzala konsorcia a lidské tělo se stalo obchodovatelným artiklem, takže jednou z mála možností, jak přijít legálně k penězům, je nechat na sobě dělat pokusy. Anebo zápasit v aréně, což díky povolenému dopingu získalo zcela jiný rozměr a jednotlivé laboratoře soupeří v tom, kdo vyvine účinnější látku. Ono se v zásadě nejedná o nic světoborného, protože nástinů budoucnosti, kdy zemi ovládají firemní trusty, tu bylo dost a dost, ale mě Arés obvzláště sedl. Bavili mě herci, líbil se mi ten sociální přesah, který působil přirozeně, Benesovi se podařilo vyhnout klasickým klišé i v případě ohrané rodinné linky a zápasnické vložky měly také něco do sebe. Navíc díky rozumné, až překvapivě krátké stopáži si film udržoval od začátku do konce slušné tempo. Pro mě příjemné překvápko. 80% ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Francie v roce 2035. Korporace se předhánějí v nabízení produktů, bez ohledu na jejich škodlivost. Zisky jim plynou z milionů nezaměstnaných a odevzdaných lidí. Zlegalizování obchodu s vlastními těly, za účelem testování nových látek, vede k tisícovkám mrtvých. Aby korporace ukázaly, jak účinné jejich preparáty jsou, sponzorují zápasníky, kteří je používají jako povolený doping. Arés se stal jedním z nich. Podaří se mu zvítězit nejen v kleci, ale také proti korporaci, která je pro zisk ochotná obětovat životy tisíců lidí? A co ho to bude stát? Tak nějak takto by mohl znít obsah Arése. A k tomu pak stačí jen napsat, že i přes vcelku atraktivní prostředí zápasů, nemá tento film dynamiku, dramatický oblouk...prostě je zvláštně sterilní. Ola Rapace je takový hodně jalový švédský Adkins, ostatní postavy jsou s výjimkou transexuála podivně nevýrazné...prostě to nemá šťávu, drive, ani dostatečně zajímavý nápad. Všechno se odehrává tak nějak polopasivně a v klidu si spěje k nevyhnutelnému konci. ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Od Arese jsem moc nečekal a dostal jsem solidní Sci-Fi jednohubku, kde ale technická stránka jednoznačně převažuje nad scénářem. Líbí se mi, že se to nesnaží nijak filozofovat, naopak se jedná o jednoduchý film, kde se fighter snaží zničit firmu, která v zemi vládne. Jen škoda těch odfláknutých zápasů, to měl být highlight a místo toho je to to nejslabší, co Ares nabídnul. Čisté 3* ()

a0001 

všechny recenze uživatele

V hladine príbehu priemerný film nebyť skvelej atmosféry, ktorá úplne ponorí do špinavého scifi sveta kde ľudský život nemá žiadnu hodnotu. Alebo som iba ponorený do reality od začiatku.. ?! ()

Ja.Malachi 

všechny recenze uživatele

výborný film...síce som bol skeptický podla komentárov ale našťastie som sa nedal a pozrel som si to,výborná hudba aj herci,uveritelný surový film,nieje to film vystavaný hlavne na tupých mlátičkách..ako si zjavne niektorý mysleli.:) ()

Pimburger 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že se mi film hodně líbil. Na Frantíky opravdu velice slušná podívaná, souboje pěkné a konec neočekávaný (nebo jen zčásti). Občas se člověk diví, co zvládnou evropští filmaři za zlomky amerických rozpočtů. Samozřejmě to není až takový top, ale i tak dávám pět hvězd za to, že jsem se nenudil. ()

Reklama

Reklama