Reklama

Reklama

Z Cherryho (Tom Holland), který nedokončil vysokou školu, se stane vojenský zdravotník v Iráku. Jediným pevným bodem je pro něj Emily (Ciara Bravo), jeho pravá láska. Po návratu z války však Cherry trpí posttraumatickou stresovou poruchou, a protože neví, co s životem, posupně propadne drogám a zločinu. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Russoovci si po megahitu Endgame a před nejdražším filmem Netflixu Gray Man vyzkoušeli natočit něco divácky mnohem méně přístupného pro streamovací službu, která sice může rozhazovat penězi, fanouškovskou základnu má ale stále zanedbatelnou. Cherry je rozvleklé drama, které střídá pozoruhodné pasáže s až uspávajícími, má ovšem v rukávu úžasného Hollanda a precizní hudební podklad. A pokud bude Apple do budoucna dávat zelenou takhle alespoň technicky promakaným flákům, budu (v případě, že si zrovna koupím nějakou novou Apple hračičku a budu mít službu na rok zadarmo) u toho. [viděno na Apple TV+ 23.10.2021] ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Bratři Russovci měli našlápnuto k aspiraci na 'Olověnou vestu' pro 21. století - namísto toho divák dostane relativně rigidní anamnézu o americké opiátové krizi a PTSD jako suvenýru z války v Iráku. 'Cherry' bezpochyby vyniká svým svérázným experimentováním se stylizací a formou - to často avšak podkopává afekt s nímž tvůrci poměrně vágně pojímají syžet a jiná společenská témata s ním spjatá, takže snímek se se superlativy moc nepochlubí, a všeobecně vzato mixováním různých žánrů působí jako scenáristický galimatyáš, který nemá hlavu ani patu, a nemá ponětí, jestli chce vyprávět o vykrádání bank, posttraumatu amerických válečných veteránů, anebo o tom, jaký to je být v neustálým drogovým rauši - což zamrzí. Každopádně Tom 'soused Spider-man' Holland již od svého debutu v 'Nic nás nerozdělí' i zde v archetypální roli bezejmenného narkomana dokazuje, že jeho herecký talent a potenciál netkví v MCU, ale v osvojení dramatických rolí, do nichž se dokáže vždy velice autenticky vžít.... // VERDIKT: 7,2 mikrogramů kvalitního kolumbijského heroinu z 10 // 🍒 ()

Reklama

UhLee 

všechny recenze uživatele

(8/10). 2. Z nejočekávanějších filmů roku 2021. Vždycky jsem považoval Toma Hollanda za takové dítě štěstěny. Že nebyl až tak dobrým hercem, ale bylo ho všude plno. Ovšem v Cherry mi dokázal, že je fakt dobrým hercem. Jakože fakt dobrým. Fakt jsem si to jeho hraní užíval a hlavně díky němu je ten film moc dobrý. Dost mě oslovil způsob vyprávění, jakým Russovci film prezentují. Dělí se na jednotlivé části a mění se také styl jednotlivých scén. Osobně jsem obrovským fanouškem první poloviny filmu = romantická + části z války. Tyto části byly nádherné. U druhé poloviny už to bylo dlouhé. Nalijme si čistého vína - ten film mohl být klidně o těch cca. 30 minut kratší a nikdo by se nezlobil. Bylo to svým způsobem fakt nepříjemné sledovat, co dokáže s člověkem udělat VÁLKA. Člověk až někdy nevěřil vlastním očím. Podle mě to bylo napsané fakt dobře a Russovci si tady v žádném případě nepotřebovali cokoliv dokazovat. Dalším skvělým aspektem byla hudba Henryho Jackmana, která tady sedla skvěle. Ještě teď mi její přenádherné tóny zní v hlavě. Tohle bylo fakt velké a příjemné překvapení a trefa do červeného od Apple. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Tretí a zároveň posledný film od produkcie apple tv. Aspoň tento týždeň, Cherry mierne prekvapil. Ale nechápem tie nizké hodnotenia od pár užívateľov. Je to celkom dosť natiahnuté. Ale mňa to bavilo. Aj vďaka tomu že ma baví pozerať na vykrádanie banky. Holland predviedol opäť skvelý výkon. Takisto aj tvorcovia Avengers. Za mňa dobrý film. Ktorý si zaslúži byť v červených číslach. Navyše jasný dôkaz toho čo drogy spravia s človekom. 4* ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Dekadentní Forrest Gump. Takový dost ulítlý. Vlastně přesný opak toho jaký by Gump vůbec mohl být. Film, který velice jednoduše nadnese ukázky toho jak se asi bude odvíjet. Je to docela psycho. Ale pak to nezačne být narativní psycho jako spíše obecné. Vlastně se dost jednoduše zdá, že to není jeden film jako spíše asi čtyři v jednom. Minimálně. Dost schizofrenické. Režiséři si po Avengers dali něco více autorského a asi jim to svědčí. Věřím, že autor bude nadšen. Film je to dost svérázný a vlastně dost zapamatovatelný. Jenže stejně tak neuvěřitelně nudný. Protože se nikam moc neposouvá a člověk asi není schopný ani nějak říct o čem byl. Byla to silná dekadentní jízda, která se zdála dost zvláštní a taková i zůstala. Těžce uchopitelný film i samotným scénářem, který není nijak dynamický, ani nijak neodsýpá. Hlavním tahounem je opět Holland, který jednoduše ukazuje jak dokonalý je. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (6)

  • Vo filme si zahral cameo rolu aj brat Toma Hollanda Harry (ako drogový díler). Nebolo to prvýkrát, predtým sa objavil už v cameo úlohe vo filme Spider-Man: No Way Home (2021). Rovnako je možné vo filme zazrieť aj jedného z režisérskeho dua, keďže majiteľa reštaurácie, kde pracoval hlavný aktér, stvárnil Joe Russo. (MikaelSVK)
  • Tom Holland kvůli své roli zhubl téměř 13 kilogramů váhy. (ČSFD)

Reklama

Reklama