Reklama

Reklama

Série(1) / Epizody(8)

Obsahy(1)

Historické drama pojednávající o slavném dobyvateli Latinské Ameriky, především Aztécké říše. Po objevení Ameriky Kryštofem Kolombem se rozmohla doba kolonizace. Jedním z hlavních představitelů byl Hernán Cortés (Óscar Jaenada), který dobyl Aztéckou říši a ovládal ji jménem Španělského království. To se však neobešlo bez politických a mocenských bojů s dalšími domorodými kmeny, ale i s problémy přicházejícími z domovského Španělska. (Mariooo)

(více)

Recenze (13)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Opravdu originální seriál, který se usadil někde v prolnutí fikčních světů legendární Joffého Mise a Gibsonova Apocalypta...životní příběh dobyvatele Mexika Hernána Cortése a jeho neuvěřitelná cesta vedoucí k dobytí Aztécké říše, při níž s hrstkou mužů rozvrátil a dobyl obrovskou a mocnou říši císaře Montezuma II, což tvůrci prezentují v mixu akčních bojových scén i obratné politiky, držíce se přitom celkem věrně skutečných historických událostí... Trochu mi vadila pouze jedna věc - seriál není vyprávěn lineárně, ale obsahuje celou řadu flashbacků a střídání časových rovin, což bylo zpočátku dost rušivé, postupně jsem si ale zvykl. Každopádně jde o velmi originální dílo, seriálové ztvárnění osudů španělských conquistadorů tu dosud velmi chybělo... ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tip na nový Historický seriál! Kdo je unaven Vikingy a Barbary, tak Hernán nabízí pohled na Španělského conquistadora Hernána Cortéze, který dobyl Aztéckou říši. Hezky natočený exotický seriál s dobře napsanými postavami ( Hernán a indiánka jsou skvělí), krásným prostředím ( Aztécké pyramidy), hezkou hudbou, slušnými souboji, sice nic epického, ale alespoň jsou tu a zajímavým příběhem, kde se vypráví dvě linie ze současnosti a minulosti současně. Z počátku sice matoucí, ale dá se zvyknout. Líbivé především kvůli prostředí a Máyské kultury života. Příběh****, Akce***, Humor>Ne, Násilí***, Zábavnost****, Hudba****, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí***. 7.5/10. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Celkom pohodový seriál o jednom pozoruhodnom dobrodruhovi a snílkovi. Nejaké tie odlišnosti by ani nevadili. Len škoda tých zbytočných odbočiek v deji, ktoré odvádzali pozornosť, čo miestami viedlo k miernej nude. Ani tie časové skoky neboli bohviečo, dal by som ich menej a rozumne ich porozmiestňoval. Skrátka celá kostra dejovej linky ma moc neoslovila. Technická stránka však bola výborná, aj s hercami. Lepší priemer. 65/100 ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

V dnešní hysterické době, kdy se přepisuje historie a bílý muž je příčinou všeho zla, tak představuje Hernán zjevení svým relativně lidským pojetím Cortése, jako chybující, pochybující postavy, která jedná v intencích dobových ideálů. Seriál má maximální snahu být autentický, španělští, mexičtí herci mluvící dobovými jazyky, nádherná výprava, kostýmy, zbraně, Tenočtitlán jako metropole Aztéků je překrásná. Óscaer Jaenada jako Hernán má charisma a zápal pro svoji výpravu, Ishbel Bautista jako Marina působí věrně jako indiánka v konfliktu identit, která je Cortésovým průvodcem a bez ní by těžko něco zmohl. Seriál představuje jednotlivé postavy, jejich minulost. Další stupeň vzhůru směrem k autentičnosti, vtažení diváka do děje představuje precizní OST, Federico Jusid se vážně vytáhl s kombinací orchestrálních, folklórních motivů, které mají evokovat Mexiky. Příběh není žádnou glorifikací, ale relativně střízlivým podaním událostí, které ukazují, že bez Indiánů by si Španělé ani neškrtli. Seriál není trapně agitační, nebo moralizující, nechává děj plynout, nesnaží se lacině démonizovat, jednu nebu druhou stranu. Příběh, který z historie mnozí znají, je však stále napínavý a poutavý, zajímají vás osudy všech postav. Já osobně nemám, co bych sérii vytknul. Ano, historicfká poznámka, zde a bohužel často ani na školách nezazní, že zlato mělo sloužit na osvobození Jeruzaléma, bylo použito nejen na životní styl královského dvora, ale také pro odražení turecké hrozby, která trvala do konce 17. stol., a až o století později, začala Evropa dobývat zpět území zabraná Turky. Takový ten malý, ale podstatný detail, že to zlato nahamtěné Portugalci, Španěly mělo svůj význam!. Bez Portugalska a Španělska jako velmoci novověku by jsme tady brebentili turecky a vypadalo by to tady, no ani nechci domýšlet jak... ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Z hlediska historického to asi patří k tomu nejvěrnějšímu, co kdy bylo natočeno. Sice se v daném tématu orientuji jen rámcově, ale už jen to, že indiánské kmeny používají různá nářečí, o něčem svědčí. Samotné vyprávění o dvou časových rovinách je ze začátku trochu matoucí a to i proto, že druhá osa postupně dohání tu první, ale dá se na to zvyknout. Stěžovat si nemohu ani na výpravu, ačkoliv je škoda, že tvůrci nedostali trochu štědřejší rozpočet. A sedlo mi to i herecky, přičemž nejvýraznější tváří pro mě byla Ishbel Bautista jako La Malinche. S touhle holkou měl někdo zlatou ruku. 80% a těším se na další řadu. ()

mirekem 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvělý a historicky přesný seriál, navíc výborně natočený, zábavně se tu střídají časové linky, děj odsýpá, původní obyvatelé mluví svými jazyky, tvůrci nepoučují vysvětlivkami, ale předpokládají alespoň částečnou znalost tématu. Ponořte se do příběhu Hernána Cortése a císaře Moctezumy II. Nebudete litovat! ()

KoRner 

všechny recenze uživatele

Konečne poriadny seriál o jednej z najzaujímavejších postáv dejín! Krásne úvodne titulky, pekné kostými a výborne vybraní herci v trošku úsporných exteriéroch. To však nevadí, keďže je to vcelku historicky presné a imponuje mi, že nenadržiava žiadnej zo znepriatelených strán. Na jednej strane zlatom nenásytní Španieli, na druhej krvilační indiáni, favoritov si tak može vybrať divák podľa vlastného uváženia. Jediné, čo mi bráni dať absolútne hodnotenie je štýl rozprávania a tým je neustále preskakovanie medzi časovými rovinami. Keď je to vzdialená minulosť tak si to divák všimne, ale ak je to o pol roka dozadu, potom prítomnosť a následne mesiac späť, človek sa ľahko stráca. Na druhú sériu sa veľmi teším, ale pevne verím v postavu rozprávača, ktorý by to sprehľadnil. ()

AloeB 

všechny recenze uživatele

Abych byl upřímný, jsem neskutečně rád a neskutečně nadšený, že takové sympatické téma jako je Cortézův střet s Aztéky bylo převedeno do podoby seriálu ve vší své dobové a vizuální nádheře. Na stranu druhou jde jen o slabé převedení jednoho momentu z poměrně bohatého života Hernána Cortéze. Seriál zároveň není koncipován, aby stihl další série, které by tam časově moc těžce zapadaly (vzhledem ke zvolenému syžetu). Samozřejmě si myslím, že tato jeho uzavřenost je pouze ku prospěchu věci, ovšem raději bych viděl život slavného dobyvatele v nějaké komplexnější adaptaci. ()

PaulCZE 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý počin v dnešní seriálové záplavě. Výprava je ze začátku trochu slabší a vypadá to, že je Španělů dohromady asi 20, mají s sebou jeden stan a dva koníky. Cortésových dopisů se to víceméně dějově drží, alespoň v hlavních bodech. Scénáristické vsuvky a výmysly to místy trochu kazí, ale jinak není moc co vytknout. Herci výborní, autenticita, cit pro detail. ()

Gig 

všechny recenze uživatele

Syrové, nepřikrášlené vyprávění o dobyvateli Hernánu Cortésovi. Příběh je popisován z různých časových os a člověk musí být soustředěný, aby se v těch časových rovinách neztratil. Pro někoho se může zdát příliš popisný a tím i pomalý, ač se pořád něco děje. Každý díl se věnuje jedné z postav příběhu a vlastně i jejich pohledu a chování. Ala v globále to staví ucelenou mozaiku a prokresluje celý příběh. Jak už tu někdo psal. Kdo má dost Vikingů či Barbarů, tak vřele doporučuji. ()

morricone 

všechny recenze uživatele

Skvělý seriál o konci aztécké kultury a také tom co dokázali Španělé za hrozné prasárny .Samozřejmě vše ve jménu své víry.Během snad tří let ,se jim podařilo zničit jednu z nejpozoruhodnějších civilizací. Trochu mne ze začátku mátlo přeskakování dějové linky ,ale během pár dílů se na to dalo zvyknout. Výprava a výběr herců znamenitý , a titulky jsou snad jedny z nejhezčích co jsem kdy viděl....Každopádně se těším na druhou sérii..... ()

Reklama

Reklama