Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neil Curry žije šťastně se svou tichou manželkou Barbarou na předměstí a pracuje jako sezonní dělník na stavbě. Jednoho dne je nepříjemně zaskočen příjezdem své bývalé ženy Emily. Ta strávila dvanáct let ve vězeňské cele, k nimž ji soud odsoudil za vraždu. Přes tak dlouhou dobu ji s Neilem však stále spojuje láska a pocit zrady. Kvůli nim se před lety dokonce odhodlala k zoufalému činu, odstranění manželovy milenky. Ani se svojí současnou situací se Emily nehodlá příliš smířit a stále hledá způsob, jak se pomstít... [44. MFFKV 2009] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Nenápadný thriller, na první pohled vlastně vyniká jen tím, že Anthony Perkins tentokrát nehraje psychopata, ale oběť. Ale pozor! Daleko větší pozornost zasluhuje Geraldine Chaplinová v netypické a záhadné roli. Úplně mě přinutila přehodnotit názor na její herecké ne/kvality (uznejte, že třeba v Na stromě byla hrozná). Zvlášť po pointě, která ji vrhne do úplně jiného světla. Zajímavé. 60% ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Chaplinová již dávno vystoupila ze stínu svého otce a Pamatuj si mé jméno je toho jednoznačným důkazem. Zato Anthony Perkins svoji životní roli nepřekonal. Příběh o životním zadostiučinění nepostrádá naléhavost ani atmosféru, doplácí však až na příliš úzkoprsou režii, která nedokáže natolik přiblížit vnitřní prožívání hlavních hrdinů, což je u tolik zajímavých postav poněkud na škodu. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Je to trochu škoda, ale celkem zajímavý námět poskytující velké pole možností je pohřben fádní režií. Film, který po shlédnutí do dvou dnů zapomenete a nebo budete jen matně lovit v paměti. A nic na tom nezmění ani herci, kteří svým postavám velmi dobře vdechli život nebo skvěle zvolené prostředí, kde se děj odehrává. ()

kyselina 

všechny recenze uživatele

Mám problém s filmy, kde si nemůžu najít postavu, která by mi byla aspoň trošku sympatická. Nicméně Anthony Perkins boduje jednoznačně!! ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Alan Rudolph nie je v CZ a SK koncinach znamy, pre filmuznaleho divaka, ktory zaviedol filmovu prax /= pozerat co najviac filmov/ pred filmovou teoriou je ale Rudolph symbol toho, ze sa uprednostni nalada a atmosfera film upred dejovou liniou. Fakt ako, z tohoto by taky verbal nemal radost, je toskor artovy film, rozhodne nema strhujucu dejovu liniu a je bez akcnych scen. Perkins mi bol vzdy odporny, uz od Hitchovho Psycha, naopak Geraldine Chaplin bola vyborna, mala hodne do seba. Film skor pre artove hnedopichy nez pre mainstreamoveho divaka . 68 % ()

wovsi 

všechny recenze uživatele

Ten film je strašně cizí. Není tam žádná postava, s kterou byste se mohli ztotožnit, fandit jí, vciťovat se do ní. Navíc je to dost pomalé a dost o ničem. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Po delší době starší film a první z thrilerů roku 1978. No on to v podstatě ani thriler není. Chaplinová hraje (výborně) narušenou ženskou, která se po propuštění z vězení upne na jednu ženskou v domácnosti. Proč to dělá se ve filmu dovíme až po hodině děje, ovšem díky obsahu ČSFD jsem to měl vyspoilované hned. Člověk čeká nějaký stupňovaný teror, ovšem ten se nekoná (hrdinka se zmůže max rozhrabat kytky), tempo je mrtvolné a namísto nějakého finále se to tak nějak rozplizne do ztracena. Jsou tu solidní herci - kromě Chaplinové Perkins jako prolhaný nevěrný manžel a v menší roličce Goldblum; ale herci ten děj/neděj víc jak na 2* nevytáhnou. ()

Reklama

Reklama