Reklama

Reklama

VOD (1)

Úspěšná autorka Veronica Henleyová (Janelle Monáe) je lapena v děsivé realitě. V zápase s vlastním vědomím musí odhalit šokující záhadu dřív, než bude pozdě. Vyvolená je hororový thriller od producentů snímků Uteč a My v režii novátorského dua, které tvoří fenomenální Gerard Bush a Christopher Renz (Bush+Renz). (Vertical Entertainment)

Videa (4)

Trailer 5

Recenze (97)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

do tohoto filmu jsem šel vyloženě na blind aniž bych věděl co mě čeká a zhruba do 2/3 sem si vůbec nebyl jistý na co že to koukám.Pak ale přijde zvrat,díky kterému věci zapadnou a mě to v tu chvíli dostalo.Hororem bych pak Antebellum úplně nenazval,respektive osobně si pod pojmem horor představuji úplně něco jiného a pokud něco,pak je Antebellum takovým tím Peelovským "hororem",protože ta inspirace Peelovou tvorbou (hlavně Get Out) je tu hodně znát.Není to sice film bez chyby,ale i tak dokáže zaujmout a za to a za Janelle Monáe,která je skvělá (a není to porvé) tomu přidám čtvrtou hvězdu..70% ()

Blondsky 

všechny recenze uživatele

Prazvláštnost, u které jsem konec nebral ani vážně. Tak zvláštní, prvoplánové a urážlivé. Ten „velký twist” je vlastně úplně basic vysvětlení, proč film zvolil to, jakým způson bude vyprávěn příběh a kterou jsem ani nebral jako něco WOW. Hlavní herečka nesympatická, hraje dobře, ale mě si zkrátka nezískala. A ty její výrazy na konci byly už moc i na na mě. Je super, že se vžila do role, ale už to bylo kontraproduktivní.Chápu, že je BLM v trendu, ale toto už bylo přepálený. Sorka :/. Díky bohu je tam aspoň skvělá kamera. ()

Reklama

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Filmoví debutanti Gerald Nash a Christopher Renz dle svého scénáře zrežírovali jeden těžce uchopitelný hororový thriller, který si na paškál bere čím dál tím ožehavé téma rasismu. Antebellum je příběhem afroamerické ženy žijící v současnosti, která se objeví v době, kdy Americe vládli plantáže plné afroamerických otroků. V Antebellumu se tak protínají dva zcela odlišné světy, které jsou ale nadále ovlivněny rasovou nenávistí a dá se tak lze nalézt i komentář o tom, že i když od té doby díky Abrahamu Lincolnovi nebo Martinu Lutheru Kingovi došlo k razantním změnám, ideální to nadále není, což dokazuje například i letošní hnutí Black Lives Matter. Samotný koncept Antebellumu je tak velmi zajímavý a aktuální, o to více zamrzí jak tuctově nakonec film dopadne a jak se z toho tématu nedaří vyškrábat tolik jak by to šlo. Samotný koncept je ve finále vytěžen ve finální produkt, který je ve finále tak trochu bezduchý, emocionálně prázdný a víceméně též málo odvážný. Jde přesně o ten typ filmu, který si vybral strašně obtížné a těžce uchopitelné téma a ve finále z toho nedokázal vydolovat téměř nic. Antebellumu se nedá upřít povedený vizuál, slušně budovanou atmosféru a především povedené obsazení. Janelle Monáe je v hlavní roli velmi dobrá a doufám, že bude dostávat čím dál tím více zajímavějších rolí, Jena Malone si svou roli neskutečně užívá, Jack Huston je též povedeně typově obsazen a role parchanta mu neskutečně sedí a i zbytek castingu se povedl. Film zároveň dost dobře utíká a dramaturgicky vyloženě hluchá místa nemá. Závěrečný zvrat se navíc povedl a předvádí, že scenáristé přece jen v rukávu měli jedno eso. Jenomže ta pachuť z nevyužitého potenciálu zůstává i po tom závěru a především si cestu k tomu závěru musíte tak napůl protrpět tím neurážejícím, ale zároveň tak trochu toporným zbytkem. Bush a Renz se svým celovečerním debutem vyloženě neponížili a předvedli, že v nich možná něco je, Antebellum si ale ukousl příliš velké sousto a nedokázal přijít s dostatečně zajímavým kreativním výsledkem. Je to vyloženě tak trochu promarněná šance......... ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Pri tomto filme som mal v jeho druhej polovici veľké deja vu. Nechcem a nemal by som spoilerovať, ale podobný motív sa spracoval už nejakých zhruba 20 rokov dozadu, a nebol prijatý až tak nadšene ( pri čom si myslím, že nezaslúžene ). ANTEBELLUM nie je snímok jedného žánru, neprevláda však ani jeden. Podmotív, ktorým je dnes tak populárny kultúrny problém, snímok tak trochu stláča do mantinelov. Je to podarený snímok, ale k dokonalosti mu chýbajú poriadne kilometre. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Krásný příklad snímku, který soustředěně vykládá karty, sem tam sympaticky utrousí falešnou stopu - a pak mi nadběhne, zaklepe na rameno, já nadskočím a ještě mu poděkuju. Antebellum tak nakonec funguje v úplně jiných souvislostech než jen v žánrově či narativně očekávaných. Až mě mrzí, že si takhle vizuálem důkladně podpořený vypravěčský styl spousta lidí neumí či spíše nechce užít kvůli neschopnosti dohlédnout za první signální. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v New Orleans v Louisianě. (noelcoward73)

Reklama

Reklama