Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Miles Morales, který je nyní na plný úvazek dobrým sousedem Spider-Manem v Brooklynu, se znovu setkává s Gwen Stacyovou, se kterou se vydá na zběsilou jízdu Mnohovesmírem, v němž se setká s novou partou Pavoučích hrdinů, kteří brání samotnou podstatu paralelních světů. Když se však mezi Pavoučími hrdiny objeví rozpor, jak se vypořádat s novým nebezpečím, Miles zjistí, že bude muset přehodnotit, co pro něj znamená být hrdinou, aby zachránil ty, které na světě miluje nejvíc. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 8

Recenze (499)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Vizuálně je to přinejmenším stejná pecka jako první díl. A opět to vypadá, že množství drobných obrazových fórků vyžaduje k odhalení více než jedno shlédnutí. Jenže, proč na film koukat znovu? Vždyť ho většinu zabírají neinvenční dialogové scény mezi Milesem či Gwen a rodiči. A ani po 140 minutách film nemá konec. Jsem zřejmě jeden z mála, co nemusí seriály. Bohužel, za pár let už zřejmě nebude nic jiného ani v kinech... ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Nudná, přeplácaná a nekonečně chaotická píčovina. Se slzou v oku útržkovitě vzpomínám na první díl, který byl příjemným překvapením a dost možná i nejlepší filmem s pavoučí tématikou. Kdybych snad někdy v budoucnu dostal chuť na pokračování, tak se před ním nezapomenu patřičně zdrogovat, protože se nedokážu zbavit pocitu, že právě pro tuto skupinu diváků je film určen. Nenašel jsem si ve filmu nic, co by si dokázalo držet moji pozornost. Od určitého momentu jsem jej dokonce začal sledovat zrychleně, protože jsem naznal, že je můj volný čas příliš cenný na to, abych z něj 2 hodiny věnoval tomuto chaotickému peklu, které se sice snaží být v mnoha směrech invenční a chrlí spoustu nových nápadů, ale nemůžu říci, že by mě kterýkoli z nich oslovil. Když si pročítám zdejší chvalozpěvy a kolikrát se u tohoto omylu kdo vystříkal, tak nestačím žasnout a mám pocit, že si čtu komentáře k něčemu úplně jinému než jsem  měl právě tu smůlu vidět. Ze závěru se mi udělalo zle a musel jsem se vyzvracet vedle gauče při představě, že by tato píčovina měla mít v budoucnu další zhruba 2 hodiny obdobného obsahu. [5 %] ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Ten ryzí wow efekt z čelní srážky s něčím nevídaným a revolučním, dominující zážitku z prvního dílu, se zákonitě už nemůže dostavit. Ale to nic nemění na faktu, že druhý animovaný Spider-Man představuje pohlcující audiovizuální explozi, která pořád dokáže divákům na tváři vykouzlit ten slastně nablblý výraz úžasu a fascinace. Zatímco hrané komiksárny ztrácejí dech a zájem publika, druhý "Spider-Verse" je hyper-dynamický - to nejen ve způsobu ztvárnění pohybu a akce v rámci jednotlivých záběrů i celých sekvencí, ale také co do vyprávění i vyjadřování emocí. Sice má masivní stopáž, ale i při jejím zohlednění zůstává impozantním výkonem, co všechno během ní dokáže odvyprávět. A to ne jen ve smyslu peripetií a dialogů, ale také šíře oněch titulních paralelních světů. Zásadní roli v tom hraje samotné médium animace. Zatímco v předchozím filmu animace vyrážela dech především z hlediska expresivity fyzického pohybu, tentokrát vedle toho nabývá narativně ilustrativní a emocionálně impresivní roli. Konkrétně v orientaci napříč různými paralelními světy i jejich obyvateli pomáhá divákům nejen samotná kresebná stylizace, ale právě že i animační ztvárnění, počínaje technickým provedením až po provedení stylových specifik v čase a prostoru (od skicových elementů a akčních čar, přes řešení pohybu a póz, po míru a způsob užití typografických VFX). Animace také umožňuje kondenzovaně a současně velice účinně vyjadřovat a přenášet emoce - opět od řeči těla a výrazové stylizace mimiky (na rozdíl od hraných komiksáren není animovaný Spider-Man nikterak výrazově limitovaný svou maskou) až po práci s barevnou paletou scény i proporční deformací postav. Vedle toho tu máme také důmyslné meta pojednání o konfliktu osobní vůle s rigidním kánonem, které lze z ústředního příběhu nepřekvapivě vztáhnout také na obrazoboreckou pozici kreativitou sršících animovaných "Paralelních světů" oproti hraným marvelárnám hovícím si konformně v zažitých a automaticky přijímaných mantinelech pseudo-realismu a klišé. Ale to je už spíše třešnička na dokonale promyšleném a fenomenálně ztvárněném dortu. Animovaný Spider-Man nás katapultuje do nové dimenze blockbusteru a bude zajímavé sledovat, jestli se vedle animační konkurence, která už se probrala, chytnou za nos i hraní souputníci. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Toto je čistý príklad choroby menom sequelitis. Drahší, väčší bla bla bla... Naozaj sa tu tlačí na pílu nielen vo vizuálnej forme, ale aj tej príbehovej končiacej aj tak podtitulkom ...to be continued. Predsa len mi to neprišlo ako niečo, čo by mi vymlátilo mozog, avšak oproti pre mňa pomerne nudnej jedničke je tu na čo pozerať a akcie je dosť. Aký bude záver, ktorý skončil prekvapujúcim cliffhangerom, bude zaujímavé očakávať. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Spider-Man: Across the Spider-Verse je skvelé pokračovanie a jeden z najlepších tohtoročných animákov, kde podľa sequelových pravidiel musí byť všetko väčšie, akčnejšie, hlučnejšie a zbesilejšie. A ktorého hlavným problémom je vlastne to, že prichádza až druhé v poradí po vynikajúcom Spider-Man: Into the Spider-Verse. Prvý film totiž šlapal na plné obrátky po každej stránke, zatiaľ čo pokračovanie má predsa len o niečo málo viac zakopnutí. Tým prvým je pomerne prestrelená stopáž, kde nával tých neustálych dialógových prestreliek, frenetickej akcie a zbesilého uháňania vpred s tisícom nových postáv pôsobí predsa len trochu úmorne. Úprimne, viac som si film vychutnával práve v momentoch, kde spomalí a rieši sa ústredný vzťah Milesa a Gwen. Druhým hlavným problémom je, že pokračovanie vôbec nepôsobí ako samostatný, uzavretný film ako jednotka. Nič proti lákaniu na pokračovanie, ale Across the Spider-Verse prakticky nemá žiadne vyvrcholenie a končí akoby vám film niekto vypol v polovici najlepšej scény a odrazu pustil záverečné titulky. Paradoxne, napriek 140 minútovej stopáži tak nakoniec pôsobí ako epizóda seriálu niekde v strede sezóny, a ja by som si chcel film radšej užiť ako samostatný produkt s aspoň nejakým jasným začiatkom a vyvrcholením. Každopádne v tomto prípade som skôr hnidopich, pretože inak to je stále výborný animák, ktorý sa pasuje s tématikou multiverziu sto krát lepšie a zaujímavejšie než celé MCU, skrýva sa tu milión nápadov, easter eggov a perfektná animácia. Akurát sa vytrafil ten wow efekt ako pri prvom filme, no to pokračovanie nemohlo už zákonite zopakovať. Takže vo výsledku stále veľká spokojnosť, aj keď tentoraz s výhradami. CELKOVO: 8/10 ()

Galerie (58)

Zajímavosti (31)

  • Když Miles probíhá kolem klasického Doctora Octopuse, řekne Doctor svou známou hlášku z filmu Spider-Man: Bez domova (2021): „Hello, Peter.“ (SpiderBoy)
  • V hale, kde vidíme spoustu různých Spider-Manů, je přítomen i takzvaný Spider-Cop, který svoji práci policisty dokazuje tím, že tam signalizuje dopravu. (SpiderBoy)
  • V některých částech filmu se stejně jako v komiksech objeví v pravém dolním rohu malý obdélník s poznámkou od autorů. Obvykle představuje nějakou postavu, odkazuje na předešlé komiksy nebo vysvětluje cizí slova. (SpiderBoy)

Související novinky

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

23.01.2024

V úterý 23. ledna 2024 byl v Samuel Goldwyn Theater v Beverly Hills z úst herců Jacka Quaida a Zazie Beetz oznámen kompletní výčet nominací pro nadcházející 96. ročník předávání cen americké Akademie… (více)

29. Critics' Choice Awards - výsledky

29. Critics' Choice Awards - výsledky

14.01.2024

V neděli 14. ledna byly v kalifornské Santa Monice uděleny ceny Critics' Choice Awards tradičně vyzdvihující výjimečné tvůrčí výkony a filmové počiny uplynulého roku. Toto ocenění je zároveň po… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama