Reklama

Reklama

Risk

Trailer

Obsahy(1)

Bývalý člen speciálních jednotek žije poklidný život se svým synem Taylorem (Matthew Garbacz). Vše se ale změní ve chvíli, kdy je Taylor unesen záhadným Mzamem. Mzamo (Mario Van Peebles) po Nerovi (Scott Adkins) chce, aby odstranil konkurenty zločineckého sindikátu. (mokki5)

Recenze (36)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Na scénáři se musel notně podílet lýkožrout smrkový, poněvadž ho oholil jako šumavské lesy. Adkins suše jezdí od baráku k baráku, kde vždy vykropí nebo jinak vykydlí 10-30 úplně neschopných hlídačů nebo mafiánů. Občas si zavolá se synáčkem, což ho absolutně emočně nerozhazuje, i když je malej drzej dacan někde vězněnej. Chorča není špatná, ale holt ty nejlepší roky má Anglán bohužel za sebou. A závěrečný zúčtování s Van Peeblesem, na který jsem se těšil, je možná morálně fajn, ale tvle do akčního filmu patří akční finish him s ústředním záporákem! Shit the fuck! ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je smutné sledovať, v akej rozpočtovej kategórii sa momentálne pohybujú Scott Adkins a jeho dvorný režisér Isaac Florentine, ktorí síce nikdy netočili pre kiná, ale kompetentné akčné filmy v ich filmografiách rozhodne nechýbajú, ale to sa o tomto filme tak ľahko povedať nedá. Inak to vôbec nie je zlé, štandardný príbeh o snahe zachrániť uneseného syna a likvidáciách členov kartelu, len tá záporná strana tu nie je tak čisto záporná, ako to býva zvykom a celkom to osvieži a tak ma bavili aj tie spoločné dialógy medzi hlavným hrdinom a záporákom, aj keď väčšinou len cez telefón. Ale príliš je tu vidno, že tvorcovia nevedia, ako vyplniť dej a tak sú mnohé scény podstatne dlhšie, než obvykle a tak tu sledujeme Adkinsa, ako v dlhom zábere bez strihu vchádza do reštaurácie, otvára si bránu pre odchod auta a podobne, jednoducho scény, ktoré sa inak riešia strihom sú tu v plnej verzii. Pôsobí to jednoducho trochu odfláknute. Akcia tiež nie je zlá, je jej dostatok, choreografia súbojov a prestreliek je slušná, lokácie nie sú zlé a síce súboje nie sú tak dlhé a náročné, ako býva často u Adkinsa zvykom, nevadí mi to, nemusí pôsobiť v každom filme rovnako, tu sa jednoducho každého čo najrýchlejšie zbaví, len možno až moc rýchlo, nikto mu nedá zabrať a protivníci sú tu ozaj len figúrky na odstrel, prípadne rýchlu elimináciu. Ale aj tak to celé kazí ten lacný vizuál. Opäť strašne viditeľné digitálne výstrely a krv a dokonca aj tej je málo, prišlo mi, že aj na tej šetrili a protivníci sa po zastrelení len väčšinou hodia na zem. Inak je akcia prehľadná, ale v predchádzajcich režisérových počinoch bola určite okulahodnejšia, tu kamera neberie akciu z tých najideálnejších uhlov. Ale predsa len som sa relatívne bavil. A v rámci obsadenia tu za niečo stoja len dve postavy, Scott Adkins tu hrá zase toho svojho sympaťáka, ktorý sa musí vrátiť do akcie, ale dobre to uhral aj Mario Van Peebles. Mimo nich to nestojí za pozornosť, či už Adkinsov syn alebo členovia kartelov. Takže na to jedno pozretie sa to dalo, ale to je pri tejto kombinácii Adkins/Florentin predsa len dosť málo. Pri normálnom rozpočte by to bola slušná žánrovka, ale ten ultra lacný vizuál na úrovni nejakých youtube videí sa pri tom znemožňuje skutočne baviť, 52% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Taková typická spolupráce Florentina a Adkinse. Scott by pochopitelně měl na víc o tom žádná, ale v současné době bohužel asi ne. Je to blbý a levný? Ano, ale i přiměřeně zábavný. Tady nám aspoň nevalí žádný klíny a fake news do hlavy jako v Legacy of lies a film se soustředí na to co Adkins nejlíp umí a to je akce. Pravda kamera mohla bejt lepší, nějaký výtky tady uznávám, ale celkově jsem dostal nakonec i víc než jsem čekal.60% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Videl som Isaaca Florentine-a a Scotta Adkinsa aj v lepšej forme, toto je slabý odvar oproti tomu, čo voľakedy predvádzali. Dve hviezdičky za Scotove rýchle nožičky. Kde sú tie časy, keď aj béčka boli zábavné. 40% - 2* ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(63%) V poslední době už nemám přehnaná očekávání u těchto nízkorozpočtových akčních béček. U Scotta Adkinse ale ještě nějaká ta úroveň je, viz tento vcelku pohodový počin na to jedno shlédnutí, ale zas to neurazilo. Oceňuji, že zde má Adkins hlavní roli (ne, aby byl na plakátku jako hlavní, např. Lundgren atd a přitom měl vedlejší roli) a že je zde dostatek akce. Především tu máme přestřelky a i souboje. Využití schopností bojového umění Adkinse je zde docela akorát, i když bych ještě přidal. Nejvíc se mi líbí bojová scéna v kuchyni a ke konci, kdy je Scott spoutaný – tam jsem se kochal blahem. Přestřelky jsou docela dobře natočeny, ale už ta technická stránka klesá, což je i vinou nízkého rozpočtu. Třeba přestřelka v clubu byla místy nepřehledná, byla tam hovno vidět. Příběh to má jednoduchý, nulový, postavy včetně divného záporáka, mě nebavily. Co k tomu víc dodávat? Mohlo by to být lepší, ale i horší. Natočeno bylo dost béček, a jak tu furt zdůrazňuji dokola, je to víc a víc levnější, takže nemůžu očekávat zázraky. Jednohubka je to ale solidní! ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Presne ako hovorí užívateľ vegetol.mp. Lacné, akčné béčko. A za tie sa 4 hviezdy nedávajú. Už len keď sa zamyslím, koľko špičkových filmov a seriálov bolo len za poslednú dobu natočených v súvislosti s mexickými kartelmi, tak tento počin naozaj vyzerá ako ich nedokonalý až postihnutý bratranec. A nepomohol tomu ani sympatický mexický záporák s hranatým psím obočím. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Nonstop nasili a trocha nahoty. Film je dobry proto, aby vas udivil, co uvarili Adkins a Florentine ze skromneho scenare a skromneho rozpoctu. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch stravitelnějších akčních výletů Scotta Adkinse. Pokud divák naivně neočekává herectví, nebo promyšlený děj, může se slušně pobavit, díky řemeslně zvládnuté akci. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Toto režíroval Florentine? Neverím. Vyzerá to ako klasická sračka od nemehla R. Ellis Fraziera, ktorý tento film produkoval. Kopa mizerne nasnímanej akcie, nefunkčný dej, ale hlavne, že sa točilo v skutočných lokáciach na ktoré máju Frazier a jeho fanúšikovia fetiš. Dej je millónta variácia zápletky v ktorej super duper agentovi vo výslužbe unesú domáce zvieratko prezývané syn, vďaka čomu je donútený vystrieľať polovicu sveta. Záporák v štýle hry Simon prikazuje posiela Adkinsa do jedného domu plného členov mexických kartelov za druhým, aby ich vystielal do posledného muža a to sa neustále opakuje až do záveru. Nijak to poriadne negraduje ani po dramatickej stránke a ani po akčnej. Adkins znudene a bez nejakej námahy strieľa do hlavy jedného zloducha za druhým. Trochu to pripomína headshoty z Johna Wicka, ale ešte viac som mal pocit, jak keby som sledoval niekoho ako drtí nejakú videohru na najslabšiu obtiažnosť. Núdááá. Najväčším sklamaním sú bitky. Je ich tu minimum. Adkins v nich nepredvedie jediný pôsobivejší chvat. Ale naviac sú snímané z debilných uhlov pri ktorých je až príliš očividné, že ku kontaktom nedochádza. Občas je kamera tak nepríjemne rozmazaná. Fakt toto nemohol natočiť Florentine. No čo už. Zase sa raz potvrdilo pravidlo: oholený Adkins = mizerný film. P.S: Neviem čo je kladného alebo nejednoznačného na záporákovi, ktorý chce vyvraždiť všetku svoju konkurenciu. 3/10. ()

Ouwen

všechny recenze uživatele

Tenhle film tak trošku vynechám. Viděl jsem zhruba 70% toho co se děje a ve stručnosti - otřesně natočená akce, at už se jedná o kameru, střihy, nazvučení, choreografie přestřelek a soubojů... podprůměr. Děj tu prostě ani neexistuje, nijak to negraduje, nulové herecké výkony, logika v tuna momentech taky mimo dění... nevim no, zapomenutelný céčkový akčnák. ()

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

Do prdele, je to fakt divný, ale musím se přiznat, že po dlouhý době se Adkinsovi něco povedlo, no nebo spíš rejžovi, kterej točí zdaleka nic dobrého. Docela pecička, jak scénaristicky, ta choreograficky. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

V podstatě stejnej případ jako předchozí spolupráce Adkinse s Florentinem Close Range. Levný, ale akcí nadupaný akční béčko se základním scénářem. Bez čeho bych se nicméně obešel je syn hlavního hrdiny, kterej není vyloženě otravnej, ale moc mě nebavil. Na druhou stranu potěšil nejednoznačnej záporák Maria Van Peeblese, kterýmu zůstaly ještě nějaký morální zásady. Celkově svižná jednohubka, která má čistýho času bleskových 80 minut. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Takyto jednoduchy priamociary nasilny dej by sa ujal este v 70. rokoch. Dnes po skusenostiach s Tarkovskym, Bergmanom, Tarantinom atd atd atd to uz ludi fakt netaha, an pokon ani mna. Tema odstarnit konkurentov zlocineckeho syndikatu vyzera na prvy pohlad dobre, len herci si doslova odbili a reziser je rutiner  : 30 % ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Žid Izák a už na to vyjebal a točí takéto bohapusté píčoviny bez inovácie. Scott bojuje v zlom a tupom filme, s desným príbehom, plochými postavami a bez štipky nápadu. Aspoň podvíhal nohu a boli tam cecky. 2 z 5 ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Nebylo to sice kdo ví co, ale Florentine mě opět mile potěšil a Adkins je prostě borec. Taková lehká akční jednohubka. ()

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

Adkins a Florentine už natočili aj lepšie filmy. Trochu ma iritoval až príliš priamočiary scenár. Ale iba kvôli tomu, že akčné vsuvky neboli tak fajnové ako sme si u Florentina zvykli. Teda takto. Prestrelky boli fajn, miestami to na mňa pôsobilo ako videohra – aj vďaka záberom z „onboard“ kamery na Adkinsovej (prípadne kaskadérovej) veste. Ale bitky boli horšie, s rozkývanou kamerou, ktorá (asi) mala dodať intenzívnejší pocit a vtiahnuť diváka do deja. No nepodarilo sa. Celkovo mi akcia pripadala byť dosť monotónna, a vlastne to je najväčší problém celého filmu. Ak už točíte akčný flick bez scenára založený len a len na akčných scénach, chcelo by to v tomto smere väčšiu rozmanitosť. Pre Scottových fanúšikov povinnosť, pre ostatných, ktorí majú radi béčka v podstate tiež, keďže sa stále v rámci subžánru jedná o to lepšie, čo možno v súčasnosti v ponuke nájsť. 35 % P.S.: Záverečný súboj Adkins vs. Peebles nečakajte. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Spolupráce Isaaca Florentina a božského Scotta Adkinse již přineslo několik velice parádních nářezů, bohužel, Seized se ale k tomu nejlepšímu, co spolu stvořili, nepřiřadí, ovšem v podstatě k tomu došlo jen z jediného důvodu, a to že zde tvůrci v akci výrazně upřednostnili střelbu před osobními souboji, což vůbec nechápu, a hlavně jim to nejsem ani ochoten odpustit, jelikož obsadit současného nejlepšího mimoasijského martial arts mistra a nevyužít na maximum jeho umění, to mi hlava nebere, a tak i přestože ona střílecí akce není zpracována vůbec zle, tak já chtěl prostě především vidět úřadovat Scottovo nohy a ruce, a ne jen hromady vystřílených nábojů. Takže akce sice ok, ale ne ta, kterou jsem doslova vyžadoval. Zápletka je pak vyloženě béčková, což ovšem v tomto případě nevidím jako problém, jelikož je zároveň svižná a zábavná, veškeré postavy si lze jinak i přes jejich tuctovost oblíbit pro svou výraznost a sympatičnost, překvapivě tu navíc funguje napětí a celkově lze tak Seized považovat za vážně příjemné a zábavné akční béčko, kterému lze vytknout skutečně jen nevyužití Adkinsovo umění v maximální míře a pak možná i absenci tvůrčí odvahy udělat film více efektnější a nekompromisnější, ve smyslu drsnosti, syrovosti a krvavosti, jak je tomu ostatně ve většině Scottových filmů osvěžujícím pravidlem. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Teda obsadit Van Peeblese ve filmu jako Mexičana mě překvapilo. Ano, sice se tam narodil, ale opravdu není ukázkový představitel hlavy Mexického kartelu. Ale popojedem. Za celou dobu jsem se nemohl zbavit pocitu, jako by někdo vzal myšlenku z Komanda, aktualizoval pro 21 století (Komando v době mobilních telefonů by moc nefungovalo) a nacpal do videohry. Celé Seized (jméno zatím nezprzněno kreativním CZ distributorem… jak svěží) je totiž normální FPS se stejně nápaditým scénářem… a přemýšlím jak moc mě to u filmu s Adkinsem vadí. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Je to blboučký béčko, ale vcelku zábavný. Akce je slušná, výstřelů a ran pěstí padne fakt hodně, samozřejmě musíte přihmouřit oko (někdy i obě), protože jeden drsoň je schopnej sejmout celý gangy, ale tak s tím se nějak počítá. Naopak role hlavního záporáka je celkem zvláštní, chvílema jeho projev připomíná S. L. Jacksona, nakonec se ukáže, že i on má "srdce na pravým místě". Plusem tady je i krátká stopáž, natahovat to nějak nesmyslně dál by vůbec nemělo smysl, tohle má být jednoduchá a přímočará záležitost na jedno podívání. P.S.: Dojemný promluvy otce se synem jsou tady naprosto zbytečný. ()

Reklama

Reklama