Reklama

Reklama

Téměř 5000 let poté, co byl obdařen všemocnou mocí egyptských bohů - a stejně rychle uvězněn - je Black Adam (Dwayne Johnson) vysvobozen ze svého pozemského hrobu a připraven rozpoutat v moderním světě svou jedinečnou formu spravedlnosti. (Vertical Entertainment)

Diskuze

higuain

higuain (hodnocení, recenze)

Clark_Cent

Já taky nic neočekávám, ale jsou lidé, kteří do toho vkládali své naděje, protože Gunn a jeho renomé z GoG (což pro mě není argument, ale chápu, že pro některé ano, všichni máme svůj vkus). Bohužel i kdyby na to ty prachy byly (jejich finanční situaci už tolik nesleduju, takže vůči tomu se nijak vyjadřovat nechci), tak v tomhle prostředí nemůže nikdo racionálně věřit tomu, že studio udrží nějakou kontinuitu. Stačí, aby se jeden dva filmy nepovedly nebo jen zkrátka nevydělaly a pravděpodobnost pramenící z jejich historie je taková, že se zase bude všechno překopávat, zas přijdou jiný lidi z velkými plány a kde nic tu nic stále dokola.

Clark_Cent

Clark_Cent (hodnocení, recenze)

higuain

Celé to Gunnovo DCU je momentálně fakticky pohádka. Studio to nemá čím financovat, protože jsou 50 miliard v dluhu. Tudíž nikdo netuší co s DC obecně vůbec bude, protože studio prakticky nevyhnutelně spěje k prodeji. Technicky tu jde jen o to vypadat lukrativně a následně to celé za draho někomu prodat. A až teprve nějaký ten eventuální kupec bude možná něco budovat. Do té doby nemá cenu cokoliv očekávat.

na příspěvěk reagoval higuain

higuain

higuain (hodnocení, recenze)

Dovolím si ještě jeden rýpanec v souvislosti s Cavillovým fiaskem (jak jinak to nazvat...); Gal Gadot se nechala slyšet, že pracuje na WW3 s Gunnem a Safranem. Ještě někdo věří těm pohádkám o komplet restartu? Nic proti návratu Gadot, jen je evidentní, že komplet restart to nebude, zvlášť když ona určitě nebude jediná, co se vrátí. 

na příspěvěk reagoval Clark_Cent

higuain

higuain (hodnocení, recenze)

Ratemus

Lol. No to by trendovalo hodně. Ani nekomentuju, co by byl skutečný důvod tohohle obsazení (asi všichni víme). Ale bylo by to vtipný po argumentu chceme mladšího Supermana, takže ho nebude hrát Cavill, kdyby pak obsadili někoho, kdo je vlastně téměř stejně starý (39 v 35 let).

higuain

higuain (hodnocení, recenze)

rollman1

Dle boxofficemoje první Kick-Ass rozpočet 30 mega, tržby celosvětově 96. Dvojka pak měla rozpočet 28 mega, tržby už jen 60, čili to prakticky pro studio muselo být v mínusu. Takže proto jsme nedostali trojku, bohužel. Jestli by stála za to trojka se starými postavami nevím, jak jsem říkal záleželo by na více okolnostech. Ale taky si nemyslím, že se to stane, takovéhle projekty vznikají čas od času z nostalgie či snahy uzavřít nějakou ságu, ale nějak nevnímám, že by po tom v tomhle případě byla nějaká dostatečně výrazná poptávka.

rollman1

rollman1 (hodnocení, recenze)

higuain

Komiksová trojka je vlastně hned po dvojce a je to neskutečný masakr a finále je fakt boží. Tohle dojebali a dospělá Hit girl a Kick-ass už by tak nefungovali. Měli to udělat v rámci max  5 let. Reboot mě asi nezajímá, teda pokud se to nebude brát podle té nové komiksové série o té vojandě a regulérní trojka už asi nebude tak cool ani žádáná.

na příspěvěk reagoval higuain

Akira777

Akira777 (hodnocení, recenze)

higuain

Souhlasím s tím, že Black Adam mi připomíéná typické filmy MCU, nic světobortného, ale také nic zlého. Black Adam byl pro mě v tomhle trochu zklamání.

na příspěvěk reagoval higuain

higuain

higuain (hodnocení, recenze)

rollman1

Podle mě dvojka byla v pohodě, ale v porovnání s jedničkou to už nebylo to samý. Vaughn zvládnul líp ten balanc na tý over-the-top hraně, že to působilo jako komplexní akční film, zatímco dvojka byla už jen přepálená, byť celkem zábavná. Trojka s dospělou Chloe a Aaronem by mohla bejt zajímavá, rozhodně bych na to byl zvědavej. Ale samozřejmě by záleželo na tom, o čem by to vlastně bylo, kdo by se toho ujal atd.

na příspěvěk reagoval rollman1

rollman1

rollman1 (hodnocení, recenze)

higuain

Dvojka není vyloženě průser, ale rejža dvojky je prostě rutinér. Na druhou stranu, jeho Never Back down miluji :) Jsem zvědav na ten reboot, případně, zda se fakt dočkáme té trojky

na příspěvěk reagoval higuain

higuain

higuain (hodnocení, recenze)

rollman1

Kick-Ass mám taky hodně vysoko a mrzí mě, že nedělal dvojku. I když by to asi stejně nepřekonalo první díl, podobně jako Kingsman. 

na příspěvěk reagoval rollman1

rollman1

rollman1 (hodnocení, recenze)

higuain

S tím, že poslední Kingsmani jsou o něco slabší souhlasím a dvojka je za mě zatím nejhorší. Já miluji jeho Kick-ass, který dokázal dokonale převést z komiksu na plátno a mrzí mě, že nerežíroval i dvojku, případně trojku, která je v komiksu boží. Jsem zvědav na regulérní trojku Kingsmanů a co se týká Rebel Moon, tak na to jsem celkem zvědavý, takže šanci tomu dám, ale tam napoví první trailer. 

na příspěvěk reagoval higuain

higuain

higuain (hodnocení, recenze)

rollman1

Tak ono poslední dva Kingsman filmy už taky nejsou, co to bývalo od Vaughna. Tím neříkám, že byly špatný, myslím, že jsem oběma dal pořád alespoň 4*, ale jeho "forma" je taky stagnující mi přijde - a doufám, že se to zase obrátí k těm "peckám", ačkoliv mám obavy, jestli už nemá ty nejlepší díla za sebou. Snyderova kariéra byla důsledkem mnoha různých vlivů dost turbulentní od roku 2017, tam těžko hledat nějakou kontinuitu v posledních letech a ty nejlepší jeho filmy pro mě vznikly v období před tím (Watchmen, Man of Steel, BvS ultimate edition). U něj je momentálně největší otázka, co vyleze z toho Rebel Moon, protože s Army of the Dead mě teda nějak zvlášť nepřesvědčil.

na příspěvěk reagoval rollman1

rollman1

rollman1 (hodnocení, recenze)

higuain

:D Jasně, chápu, ale absolutně to nemají podobně. Já mám reálně taky asi rád oba, ale prostě Vaughn je úplně někde jinde.... každý jeho film je očekávána pecka, další Snyderův film je jen, no, tak bude mít film no :))) Ale jako vždy mrknu :) ale nejsem typ člověka, který dá filmu odpad jen proto, že Snyder, to zas ne :)

na příspěvěk reagoval higuain

higuain

higuain (hodnocení, recenze)

rollman1 , rollman1

Srovnávám to, že ve filmech mají zdánlivě stejný trademarky (akce plná zpomalovaček a výbuchů, drsné hlášky, ať už to znamená cokoliv, atd.) a přesto ty jejich filmy vypadají úplně jinak - ergo že Black Adam má tyhle věci v nějakém stylu také ještě neznamená, že je to stejný či nějak dost podobný film jako od Snydera nebo Vaughna. Že je Snyder šupák je tvůj názor a že se musíš našňupat koukainem je tvůj problém, s tím ti nepomůžu. Já mám rád jeho i Vaughna, několik mých oblíbených filmů od obou jsem viděl opakovaně a opravdu jsem k tomu nepotřeboval kokain... :D

na příspěvěk reagoval rollman1

higuain

higuain (hodnocení, recenze)

Ratemus

Ehm, všechny? Řekni mi nějaký MCU film, kde tyhle věci nejsou... :D a moc nevím, co si teda představuješ pod pojmy drsný/humorný hlášky, když v Black Adamovi většina těch "drsných" hlášek byla spíš komickou vložkou než čímkoliv jiným. Připomíná to Marvel tím, že tam je všechno, co je v každém takovém filmu, stejný generický mišmaš a že se to v několika vizuálních jednotlivostech možná snaží vypadat jako něco od Snydera na tom nic nemění, protože tyhle vizuální trademarky jsou už tak rozšířený, že bys to mohl nazvat jako něco od kohokoliv. A filmy od Vaughna mi tohle taky nepřipomíná, jak jsem psal níže, jeho rukopis a různé nuance v těch filmech jsou taky dost specifický. O tom to ale je, ty filmy můžou mít zdánlivě stejný obsah (zpomalovačky, hlášky, digi výbuchy atd.), ale i přes to mohou být úplně jiné. Vaughn nebo Snyder jsou jiní v tom, že ten svůj specifický rukopis mají. Režiséři typu Collet-Serra (a tím na něj nechci nějak kydat, není to špatný řemeslník a pár dobrých filmů natočil) jsou schopní tyhle věci tak maximálně napodobit a většinou ani ne moc dobře.

na příspěvěk reagoval Ratemus, Akira777

rollman1

rollman1 (hodnocení, recenze)

higuain

Jediné, co od něm mám rád je fakt Úsvit Mrtvých a Watchmeni. Armáda Mrtvých byla fajn, ale ne proto, že byla režíjně zvládnutá, ale proto, že mám rád zombie žánr a mám pro něj slabost a úplně tam nejde moc co pokazit ;)

na příspěvěk reagoval higuain

rollman1

rollman1 (hodnocení, recenze)

higuain

Jako vážně přirovnáváš šupáka Snydera k Vaughnovi? WTF, jeho filmy jsou aspoň koukatelné a zpomalovačky sice má, ale netrvají hodinu. Jedna zpomalovačka má ve výsledku sekundu a půl a vizuálně se vůbec ti dva nedají srovnávat lol. Jeho filmy jsou zábavné, originálně natočené a hlavně hravě. Snyderův film musím nakoukat pod vlivem kokainu, abych vydržel, lol.

na příspěvěk reagoval higuain

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

higuain

Řekni mi nějaký film od mcu kde je plno výbuchů připomínající Adama. Vaughn má tyhle věci taky ano ale nepřipomíná to rozhodně tak moc Snydera jako Adam . Drsný hlášky MCu nemá, možná jedna v každém filmu a to je hodně, Adam jich má plno a dokonce i dialogy, viz většina dialogů Hawkmana a Adama. Hlášky MCu má tak možná jakože humorné...já se tento film nesnažím nijak urážet jen říkám že je tu fakt zjevně jak se to snaží vypadat za každou cenu snyderovsky, je to ale špatné? To neříkám. Absolutně z filmu není zřejmé že by připomínal Marvel, humorem? Možná ale nikde není psáno že humor v DC hned musí znamenat Marvel 

na příspěvěk reagoval higuain

higuain

higuain (hodnocení, recenze)

Ratemus , Ratemus , dragon94

Ratemus: Já se necítím uražený, jen reaguju na něco, co mi přijde jako nesmysl. Fyi kdyby ses podíval, jak jsem hodnotil všechny Snyderovy filmy, tak bys viděl, že jsem jich docela dost hodnotil průměrně, takže rozhodně nejsem ani zdaleka jeden z těch, co blahořečí všechno, co on pustí do světa. Digi akce a výbuchy a hlášky nucený do každý druhý scény jsou snad největším trademarkem celýho Marvelu (když už se bavíme o těch "povrchních" technických atributech těchto filmů), tak nevím, co se divíš. Ke zpomalovačkám už jsem se tu vyjadřoval před Vánoci. Používá je spousta režisérů, Vaughn je má snad v každý akční scéně, stejně jako má filmy plný výbuchů, hlášek a přisprostlýho pubertálního humoru (aka vše, co jste tu nazvali jako "ala Snyder"). A není sám. Přesto v těch jeho filmech jsou nuance a feeling, ze kterýho je cítit specifický rukopis. Stejně jako u Snydera. Že se Collet-Serra v Black Adamovi v několika dílčích věcech snaží být jako Snyder ještě neznamená, že skutečně je jako Snyder (nebo Vaughn nebo jiné velké jméno, které točí podobné filmy).

dragon94: Viz výše. Jestli něco, tak spíš než "ala Snyder" je to "wannabe Snyder" a to jen v dílčích věcech. Mě ten film přišel teda daleko podobnější standardním Marvelovkám než filmům jako MoS/BvS(UE).

na příspěvěk reagoval Ratemus, rollman1, rollman1

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

higuain

Ale prdlajs. Barevný filtry, zpomalovačky, rádoby temný příběh.. Ten film je hodně ala Snyder. Jediný DCEU film, který se hodně podobá MCU je Aquaman.

na příspěvěk reagoval Ratemus, higuain

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

higuain

Nebo mintwdy vyvrat co píšu, kde je v Marvelu tuna zpomalených záběru, výbuchy a strašně drsné hlášky a pohledy? 

na příspěvěk reagoval higuain

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

higuain

To je věc názoru. Ano humoru je tam více než by měli být ale jinak jsem měl pocit že se to strašně snaží vypadat ala Snyder... upřímně film se mi líbil ale žádná sláva asi jako Snyder cut který je pro mě asi o trochu lepší.. hlavně se necit uražený že jsem si dovolil to přirovnat k Snyderovi, děláš jakoby to bylo něco špatného 

na příspěvěk reagoval higuain

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

No, rozhodně se nejedná o revoluci v DC, jak proklamoval Rock. Je to plné nesmyslných zpomalovaček ala Snyder, plné digi výbuchů ala Snyder, plné drsných rádoby drsných hlášek ala Snyder, nabušené akce, co je tak to jediné, co udržuje pozornost a díky tomu film nenudí. Občas je tam ale humor, který film, který se tváří strašně vážně a drsně sráží. Rozhodně lepší než ty nesmysly, které DC vypotilo v minulosti, ale žádná sláva rozhodně. No a co se týká vizuálu, tady jsme se vrátili místy do Mumie s králem Škorpionem.  Na jednu stranu je to díky téměř nepřetržité akci celkem koukatelné, ale to je fakt vše, protože na druhou stranu je to prostě klasický superhero, který mezi tím kvantem konkurence je někde ve středu. Ohledně týmu JSA, víc zbytečný tým tu ještě nebyl, Atom Smasher a Cyclone naprosto zbytečné, nic nepředvedli, ničím nepřispěli, jen hláškující blb a pohledná černoška která se točí a zpomaleně vypadá jakože cool. Hawkman, který je hrdinsky morálně zásadový až do prdele, Adamovi nedá ani vyrovnaný souboj, jeho jediná výhoda je, že je tedy asi nezničitelný, ale jak je nezničitelný, tak je slabý, no a pak je tu Fate, který se obětuje pro někoho, jehož schopností je reinkarnace, ale alespon jeho magie je pěkná

na příspěvěk reagoval higuain

Ištván87

Ištván87 (hodnocení, recenze)

higuain

Očividne MrHlad už něco četl o filmech od Snydera, akorát se na žádný opravdu nekoukal. Black Adam má pár momentů, které by nejspíš chtěly vypadat jako od Snydera, ale jaksi na to nestačí.

na příspěvěk reagoval higuain

higuain

higuain (hodnocení, recenze)

dragon94

Ach jo, zas ty vaše zpomalovačky... :D Ten film má úplně jiný feeling než MoS nebo BvS. Že tam jsou zpomalovačky a "příběh, co se snaží být temný, ale ve finále je plný dětinského humoru", to samý bych mohl říct například i o většině filmů od Matthew Vaughna, a taky se tu nebavíme o tom, že jeho filmy vypadají stejně jako filmy od Snydera. Protože v těch filmech je řada odlišných nuancí a úplně jiná atmosféra. Když už, tak v Black Adamovi je pár technických "wannabe Snyder" věcí, ale výsledek je úplně jiný.

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

dragon94

Ale to šlo vidět už u ligy, prostě takové drsné hlášky, prohlášení, téměř žádné dialogy, drsné pohledy a vše k posrání zpomalené...úžasný příklad, když Diana seskočí odněkud před Wolfa a řekne Shall we? Nevím, mně to přijde trapný 

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

Ratemus

Jo ta hláška... "Řekni že tě posílá chlap v černém..."

Překrásný příklad toho co bývá tak často kritizováno u MCU filmů.

na příspěvěk reagoval Ratemus

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

dragon94

Tak ono to nějak zevšednělo a přišlo to od Snydera, tmavý filtr, jakože epická hudba, nejlépe co nejvíc zpomalit a drsný výraz v obličeji a pokud možno drsná hláška a hned to nabere takový ten rádoby jakože dospělý level...a ono hovno 

na příspěvěk reagoval dragon94

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

higuain

No jako vypadá :D Vyplzlej filtr, miliony zpomalovaček, a příběh co se snaží být " temný" ale ve finále je plný dětinského humoru. Což o to já si ten humor užil. Nešlo o nic hrozného jako v případě Thora 4, ale určitě nešlo o nic dospělého čímž se pseudo DC fanoušci tak strašně ohánějí.

na příspěvěk reagoval Ratemus, higuain

higuain

higuain (hodnocení, recenze)

MrHlad: "...Black Adam vypadá vlastně úplně stejně jako snyderoviny..."

 

Lol, už to moviezone zavřete proboha, když to produkuje takovýhle "experty".

na příspěvěk reagoval dragon94, Ištván87

 (hodnocení, recenze)

Americké vraždění filmové inteligence pokračuje obrovskými skoky.

higuain

higuain (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Tak to mě je jasný, to ale nic nemění na to, že oznámit Cavillův dlouho očekávaný návrat a následně jeho opětovný de facto vyhazov v horizontu necelých osmi týdnů je ostuda a nechutnost vůči tomu herci, který se pro tu roli narodil a dělal dlouhý roky vše správně, aby jí mohl znovu hrát. Nemluvě o tom, že pořád tu je řada rozpracovaných filmů, co do Gunnova plánu nezapadají a co ještě do kin půjdou, protože těžko je studio vyhodí jen tak do koše, když už za ně dalo stovky milionů. Podle mě ten chaos nezanikne, spíš to teď naopak vypadá, že je ho ještě víc a než se ukončí všechny rozjeté filmy, Gunn může být dávno zase od válu (s ohledem na historii životnosti těchhle velkých plánů od DC je to víc pravděpodobný než naopak).

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

Uživatel Yoshitsune smazal svůj příspěvek.

Související novinky

Nový Svatý se hýbe kupředu

Nový Svatý se hýbe kupředu

23.11.2023

Studio Paramount Pictures se už řadu let chystá oživit jednu ze svých polozapomenutých franšíz, ale až nyní se zdá, že chystaný projekt začíná dostávat reálné obrysy. V přípravách je totiž akční… (více)

Komiksový Blue Beetle má tragický start

Komiksový Blue Beetle má tragický start

20.08.2023

Warneři se sice můžou do konce rukou plácat po zádech za to, jak moc se jim vyplatila sázka na Barbie v režii Grety Gerwig s Margot Robbie v hlavní roli, jenže bokem růžového megahitu se studiu v… (více)

Disney a Flash v kinech zakopli

Disney a Flash v kinech zakopli

19.06.2023

Strastiplná produkce Flashe by vydala na samostatnou knihu, minulý týden ale komiksový blockbuster konečně vběhl do kin a díky nadějným vyhlídkám, kdy podle některých odhadů mohl mířit až na… (více)

Reklama

Reklama