Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý Grigory se narodil do rodiny ruského oligarchy. Zhýčkaný mladík si je svým privilegovaným postavením stoprocentně jistý. Myslí si, že se na něj nevztahují zákony a je nedotknutelný. Když jednoho dne zajde ve svých eskapádách příliš daleko, jeho otec se rozhodne podniknout drastické opatření. Za pomoci svého přítele psychologa vymyslí originální a velmi radikální plán, jak dát neposlušnému synovi opravdu nezapomenutelnou lekci. (Febiofest)

(více)

Recenze (29)

RelaxMan 

všechny recenze uživatele

Skvělá romantická komedie. Dlouho jsem neviděl film, který by měl tak vtipný a originální scénář. Casting herců se také velmi povedl. Má to i dobrý soundtrack, kterému vévodí skvělí remix Lambady. PS: Jak jsem nikdy neměl rád Ruskou kinematografii, tak za poslední roky, se tedy hodně zlepšila. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Výborný film s naprosto geniálním nápadem. Sedlák se zaměřuje na syna ruského boháče, který je tak trochu namyšlený frajer, který si myslí, že se na něj žádné zákony nevztahují a když už otci dochází trpělivost, rozhodne se dát synovi lekci v poměrně atraktivním trestu, je odeslán do umělě vytvořené vesnice z 19. století, kde si hlavní hrdina bude muset projít očistcem a zažít drsný život tehdejší doby. Díky skvělému nápadu je o zábavu víceméně postaráno, herci jsou sympatičtí, holky nádherné, romantická linie je nerušivá a velmi příjemná a ke konci jsem byl k slzám dojatý. Není to sice komedie, kde bych smíchy padal k zemi, nějaké zapamatovatelné hlášky zde chybí, ale moc dobře se film sleduje a věřte, že jej sledovat budete s úsměvem. Plusy: Skvělí herci. Geniální nápad. Dojemný konec. Zábavné a neokoukané prostředí. Mínusy- K absolutnímu spokojení zde rozhodně chyběl nějaký velký záchvat smíchu. 8/10 ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Šikovne podsunutý ruský národný mýtus v rozprávke o naprávaní nenapraviteľného. Súčasnosť plodí zbohatlíckych synáčikov, ktorí sú nad zákonom, lebo vedia, že tatko ich vytiahne z každej kaše. Niečo je však za niečo. Tatko je totiž uvedomelý Rus, a popri tom, že za nezdarného potomka ťahá všetky horúce zemiaky z ohňa, financuje vybavenie policajnej stanice technikou a vozidlami, čím vlastne prispieva k celkovému zníženiu zločinnosti. S jemným prižmúrením oficiálnych očí nad výčinmi jedného nezbedníka. Tatko je však ešte uvedomelejší ako sa zdá byť na prvý pohľad. Pod cynickým povrchom ultra-bohatého magnáta sa skrýva široká ruská duša, ktorá dá prácu desiatkam hercov a celému štábu, aby zmenil pokrivenú dušu na dušu číru - nesebeckú. Navyše v sebe sám objaví lásku. A Ty divák pozeraj, akí oduševnení sú dnešní ruskí miliardári! Umne spracovaná propaganda v skvele a chytro nakrútenej novodobej byline (bylina = ruský epický hrdinský básnický útvar, ospevujúci hrdinstvá bohatierov). Rozprávku, spôsob nakrútenia, fascinujúce a dôveryhodné kostýmy prepojené so súčasnosťou oceňujem, typické proruské velebenie múdrosti prostého ruského ľudu, tiahnúce sa históriou a jemné velebenie poddanských cárskych čias už menej. Vo filme okrem iného zaznie nenápadné a komicky vložené pripodobnenie prezidenta Ruskej federácie Vladimíra Putina k niekdajšiemu cárovi, čo je pre tento film príznačné. P. S. Nuž a slovo "xолоп (cholop)" znamená v preklade ozaj nevoľník, žiadny sedliak, ako správne pripomína Hombre8. Sedliak je крестьянин (kresťjanin). ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Celkem pěkná ruská pohádka, o jednom nenapravitelném synáčkovi (povoláním syn), kdy tatíkovi jednoho dne dojde trpělivost a připraví pro něj nápravné zařízení v podobě vesnice z roku 1860. Herci a herečky jsou v pohodě, Běloruskou krásku Alexandru bych si vybral i já, sice dojde na několik klasických klišé, hlavně v závěru, ale čert to vem, bavilo mě to. (18. hodnocení, 1. komentář) ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Komédia, ktorá pripomína Truman Show, ale nemá toľko vtipu a je samozrejme viac ladený tak nejak do rozprávky pre dospelých. Vadim Demčog je pre mňa herec bez charizmy a celkovo to bola taka priemerná romantická povesť s poučením a happy endom. Nič výnimočné. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Začiatok je na úrovni, má vtip a dokáže pobaviť, potom príde k neoriginálnej snahe prevychovať zhýralého synáčika, až sa dostaneme k presladenému záveru. Večná škoda. Ale pre nenáročného diváka slušná záležitosť. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Takové lepší tři kousky. Je to místy poměrně vtipná parafráze Truman Show, v něčem povedenější, v něčem míň. Ale uteklo mi to a celkem jsem se občas bavil. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Námět skýtal spoustu možností pro hromadu gagů, ale Rusům se ten potenciál nepodařilo naplno využít. Vyloženě jsem se zasmál vlastně až v závěru, ale na druhou stranu usmíval jsem se skoro pořád. Těch pár hluchých míst se dalo přežít, herci jsou v pohodě a nakonec to všechno dopadlo tak jak mělo. Příjemná jednohubka. Nic víc, nic míň. 60% ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Super ruská komédia, ktorá síce čerpá inšpiráciu z The Truman Show, ale má to absolútne inší rozmer, a taktiež úplne iné posolstvo. Narozdiel od Trumana to bola jednoznačná komédia so všetkým čo k tomu patrí. Výborne zvládnutá výprava, to prostredie "skanzenu" z 19.storočia a najatí herci, to bolo fakt výborné. Rovnako ako aj dynamický vývoj Grigoryho správania, ktoré sa stalo nepredvídateľným, takže "režiséri" museli rýchlo meniť okolnosti vývoja. Po všetkých stránkach veľmi vydarené, vtipné, dobre zahrané, a dokonca aj s kvalitným posolstvom, takže zaslúžených 5*. P.S. Mongoli nemali chybu :D ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Hlavny herec Milos Bikovic /Južny Vetar/ je Srb, takze toho Rusa som mu neveril. Rustina je na mile daleko od srbstiny, Srbstina je mix - trochu maju aj grecke vplyvy. takze tak, vidno to bolo, ta Bikovicova rustina bola ... so srbskym prizvukom. Film je nametovo dobry, rozmaznany synacik sa uci drsnemu zivotu na ruskom vidieku. Kulisy su ale plane, dialogy casto len vatovo plane plky ...... dam nadpriemer za peknu prirodu a par krasnych bab : 70 % ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Je nutné říct, že tenhle film se povedl. Zajímavý nápad, který byl dobře podaný. Stejně tak i volba herců. Sice to místy odpovídalo definici, tak blbé, až je to vtipné, ale to u tohoto žánru nevadí. Celkově jsem se dobře bavil, a to je to hlavní. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Vyborny namet a vlastne skvela pohadka pro mlade Rusy. A nejen pro ne. Myslim, ze takova naprava by mohla fungovat.-). Misty je film neskutecne vtipny, originalni a Vadim Demcog v roli Grigorije je taky dobry. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Kdybys nebyl hlupákem, nestal byses pacholkem. Taková příjemná, osekanější, light verze třeba kultuvní The Game. Dalo by se samozřejmě vytvořit i peklo, ale tady se šlo do komedie...72%. ()

nonick1 

všechny recenze uživatele

Zábavná komedie o svérázném způsobu napravení jednoho z příslušníků ruské "zlaté" mládeže - takové Obrácení Ferdyše Pištory na ruský způsob. Z filmu na člověka doslova dýchne atmosféra doby, v níž napsal Gogol svého Revizora a musím říci, že jsem se u tohoto filmu bavil od jeho oligarchického začátku až po romanticky dojemný happy end. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Po veľmi dlhom čase jedno príjemné prekvapenie z Ruska. Samotný nápad síce nie je úplne originálny, avšak jeho premiestnenie do „modernej“ doby a celková výprava dodajú ten potrebný plus k tomu, aby z toho celkom slušný príspevok do žánru komédii. Film a hlavne príbeh „mladého“ Grigory je predovšetkým dobré na to, aby sme znovu pripomenuli, že ako by sa niektorí ľudia mali a hlavne nemali chovať (viac vo filme a Grigoryov život + jeho povaha). Niektoré časti by však mohli byť lepšie vypracované – postrácam chytľavejšie a zábavnejšie scény ako aj vtipnejšie dialógy – nie všetky potenciály, ktoré príbeh a samotné prostredie („minulá doba“) ponúkajú sú využité. Od Miloša Bikoviča som čakal trochu výraznejší výkon. Samotný záver, akože „späť do súčasnosti“, nie je úplne dobre zvládnutý. Napriek tomu tomuto filmu z Ruska ide palec hore a z mojej strany dávam na to silnejšiu „trojku“ (bližšiu k hranici „štvorky)“. Osobné hodnotenie: 76% (***) ()

Reklama

Reklama