Reklama

Reklama

VOD (1)

Bez milosti zabíjela v Tokiu, ale při poslední misi jí podstrčili jed. Teď má necelých 24 hodin na to, aby zjistila, kdo si objednal její smrt, a pomstila se. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (246)

Wysch 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že pro Mary Elizabeth mám vcelku slabost už takovejch patnáct let. Možná víc. Odpustím jí spoustu věcí. Myslím, že před těmi patnácti lety promeškala ohromnou příležitost stát se hvězdou typu Scarlett Johansson. A zatímco Scarlett se v tomhle věku nejspíš pomalu loučí s akční kariérou, Mary Elizabeth se snaží znovu začít. Gemini Man, Birds of Prey a nyní Kate v hlavní roli. Tahle role měla přijít před deseti lety. Pravdou je, že před deseti lety by tenhle film ale nejspíš ani nevznikl. Zaprvé před deseti lety ještě nebyl John Wick, a zadruhé před deseti lety by tuhle roli slízla některá z hollywoodštějších hvězd. Kate je totiž Jane Wick v mnoha ohledech.  Charakterově: místy až příliš "tough", drsná, ale pořád je v podání MEW velmi charismatická. Fyzicky je zároveň MEW podle mě hodně uvěřitelná a šikovná kaskadérka taky dost pomůže, když už Mary nemůže. Produkčně: jeden z režisérů Johna Wicka je producentem tohohle filmu, a očividně se mu tyhle neo-noirový akčňáky s hlavníma hrdinkama, který jsou schopný vymlátit celý město, líběj (viz Atomic Blonde). Stylizačně: audiovizuálně by Kate klidně mohla být součástí Wick Universa. David Leitch je zároveň jistotou kvalitní práce stunt teamu a akčních scén. (Škoda jen, že zrovna v akčních scénách má režisér občas až moc divnejch nápadů.)  Podobně jako Atomic Blonde si divák s Kate nemůže utvořit pouto, protože postava je prostě ploše napsaná. Zatímco Keanu jako John Wick má s divákem pouto v podobě pohřbu a štěněte, Kate s divákem nepojí nic. Proto tudíž Kate na spoustu lidí bude působit jako další laciná kopie femme fatales typu Nevěsta, Nikita, atd. Takovejch postaviček jsme totiž měli v poslední době strašně moc (že jo, Jolt!). Přitom je to škoda, vizuálně má film celou sérii nápaditých scén, videoherních platformních rubaček (viz někdy v úvodu pobíhání po střechách), docela solidní akci a díky Netflixu si Kate může dovolit být i míň mainstream, protože film se nemusí prosazovat v amerických kinech.  Potenciál tu byl ale imho imho zahozen plochým scénářem a podle mého by na režisérské stolici měl sedět někdo trošičku jiný. Byť, jak říkám, vizuálně má film spoustu nápadů.  ______ Jo, a až Netflix bude chtít dělat něco C(k)yberpunkovýho, doufám, že se obrátí právě na Davida Leitche. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách zcela zapomenutelná akční podívaná, která zaujme pouze několika skvěle nasnímanými sekvencemi a atraktivními lokacemi Tokia. Bohužel ale nedostaneme žádnou další přidanou hodnotu, pročež tyto dva atributy ani zdaleka nestačí ani na alespoň průměrnou podívanou. Ve finále tedy dostaneme snímek, na který si za pár měsíců vzpomene vážně jen málokdo. A to je vzhledem k sympaticky se snažící Mary Elizabeth Winstead vážně velká škoda. Tak snad příště! (Netflix) „Death is the time for beginnings. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Ide o taký pokus na Kill Bill, no nemalo to režisérske kvality formátu Tarantina. Musím ale uznať, že sa na to nepozeralo zle, aj keď ten dej bol niekedy viac ako uplácaný. Vyrušovalo aj to nezmyslené terminátorovanie hlavnej postavy. Rozuzlenie sa tiež dalo čakať. A osobne by som privítal viac práce s mečom a menej guliek vo filme. Inak spokojnosť. Lepší priemer. 65/100 ()

choze 

všechny recenze uživatele

Scénář je ta největší klišé rutina (a motiv otravy jen vede ke srovnávání s Crankem, který nabízí úplně jiný level nápaditosti a zběsilosti), motivace hrdinky mi přišla chabá (já bych si prostě někam zalezl a chcípl), tu autohoničku na začátku snad vystřihli z počítačové hry a neónový vizuál je už těžký provar. Ale přestřelky a bitky jsou solidně ochoreografované, natočené i brutální (jen to finále je docela nuda) a Winstead ta unavená zabijákyně sedí. Žádný zázrak, ale za mě nejlepší z vlny filmů o zabijákyních posledních let. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Akční jednohubka s Mary Elizabeth Winstead, které tyto role zkrátka v pohodě uvěříte. Už v Počátku Věci byla výborná. Tady navíc vypadá jako by z oka vypadla Ripleyové. Film neobsahuje vůbec špatné akční scény, přičemž jedna z nich zhruba uprostřed filmu s parádní hudebním podkresem krásně vyčuhuje. 60% ()

Galerie (6)

Zajímavosti (7)

  • Členky japonskej heavy metalovej skupiny BAND-MAID si vo filme zahrali samé seba. (beso74)
  • Film se natáčel v USA, Japonsku a Thajsku. (Grimaldi)

Reklama

Reklama