Reklama

Reklama

Neville Longbottom and The Black Witch

(amatérský film)
Krátkometrážní / Fantasy
Velká Británie, 2019, 16 min

Režie:

Kali Bailey

Scénář:

Kali Bailey

Obsahy(1)

Když se Lord Voldermort, v té době nejmocnější černokněžník světa, dozvěděl o proroctví, že ho jeden z kouzelníků narozený na sklonku července 1980 jednoho dne porazí, rozhodne se jednat. V té době se narodily dvě děti – 30. července Neville Longbottom, o den později Harry Potter. Oba chlapci se narodili do mocných kouzelnických rodin, rodiče obou byli členy Fénixova řádu, byli uznávanými kouzelníky a dokázali několikrát čelit samotnému Pánu zla. Voldemort viděl větší hrozbu v Harrym, měl totiž v sobě stejně jako on sám část mudlovské krve. Jak to nakonec dopadlo ale všichni dobře víme.
Tento fan-film však pojednává o tom, co se stalo bezprostředně po událostech pádu Lorda Voldemorta. Jediné indície vedou do lesů Albánie, kam měl Pán zla po ztrátě svě moci uprchnout. Zde ho také hledá bystrozor Frank Longbottom. Jenže není sám. Po svém pánovi pátrají i smrtijedi, v jejichž čele je Bellatrix Lestrange. Dojde ke konfrontaci a bystrozor je zajat a mučen. Když je Frank pohřešován, Alice předává svého syna Nevilla jeho babičce a vydává se svého manžela hledat. Netuší ale, že na to smrtijedi čekají. (ArsenalEagle)

(více)

Recenze (9)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Príšerná hovadina. Ono je to len 16 minútový kraťas a i tak sa nudíte. Celých 16 minút. Harryho Pottera mám pozretého aj prečítaného odpredu aj odzadu a preto som si tento film predstavoval trochu inak. Nie, nečakal som hollywoodske efekty či miliónový rozpočet, alebo svetových hercov. Ale príbehovo mi to nič nedalo. Prepáčte, nemám informácie o tomto kraťase, či to bolo len fanmade alebo je to nejaká oficiálna J.K.(jebnutá krava) Rowling verzia, každopádne horší krátkometrážny film som jakživ nevidel. (6.5.2022) ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

"Vím nepochybně, že tato osoba se podílela na zajetí a pomocí kletby cruciatus i na mučení bystrozora Franka Longbottoma a jeho ženy!" Tato hláška od Karkarova mi kazí trošku dojem, protože mi to pak logicky úplně nesedí s tím, co jsem právě viděl. Jenže to je tak jediné, k čemu mám výtky. Bellatrix fantastická a nechápu jak amatér dokázal tak skvěle vystihnout HBC, Frank jako by z oka vypadl dospělému Nevillovi a malej Neville je úplně jak Neville co zrovna něco zapomněl. Já se prostě musím rozplývat, protože je to vážně řemeslně zvládnuté a scény ze Svatého Munga patří k vůbec nejsilnějším v knihách a i tady to byla emoční nálož, byť trvala pár sekund. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobre odvedená práca. Film rozvíja príbeh Longbottomovcov, o ktorom sa vo filmoch príliš nedozviete a jeho gro je obsiahnuté hlavne v knihách. Tento fanmade počin sa ich pevne drží a v priebehu 15 minút ponúkne solídnych hercov(Bellatix vedie) i triky a v závere dokonca vyvolá aj nejakú tú emóciu. Najlepší spomedzi amatérskych filmov zo sveta HP Neville Longbottom and the Black Witch nie je (Snape and the Marauders zostalo neprekonané), no aj tak ide o veľmi slušný kúsok. 75% ()

Cuzan 

všechny recenze uživatele

Hodně se mi líbila scéna z nemocnice, která byla v oficiálních filmech zcela vynechaná. Akorát tam trochu hapruje ta zápletka s mučením, s Bartym Skrkem a jejich odhalením... A taky ta snaha stylizovat Belatrix do podoby po útěku z Azkabanu a zkusit napodobit Helen Bonham Carter. To je těžký kalibr. Ocenila bych, kdyby tvůrci filmu šli svou cestou, než napodobovat nenapodobitelné. Efekty a editorská práce jsou nicméně na vysoké úrovni. ()

Khalia 

všechny recenze uživatele

"Někdy si srdce pamatuje věci, které mysl zapomíná." Ze všech HP fan-fiction mě tento oslovil nejvíc. Viděno několikrát a pokaždý to ořvu. :) Co do způsobu provedení, hudby, efektů, obsazení a dějové linie je to opravdu na velmi vysoké úrovni. České titulky jsou příjemný bonus. ()

Miro_CZ 

všechny recenze uživatele

Ze všech HP fan filmů je tenhle rozhodně nejlepší, až mě donutil napsat komentář. Dějově vystihuje vlastně jen jednu událost, která je v knihách popsaná, ale z filmů je vypuštěná, ale zato je to krásně natočené a místy člověk až zapomene, že se kouká na fan film. Neopírá se tolik o efekty kouzel, jako ostatní FF, ale zato má emoce, jako žádný z nich. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Zo všetkých potterovských fan filmov je tento asi najzaujímavejší, aj keď má krátku stopáž. Vizuálne je spravený precízne a aj dejovo to nie je peklo, navyše neherci sa tvárili ako herci a miestami som im to aj uveril. Takže suma sumárum to síce nedvíha tieto fanúšikovské snímky vyššie, ale ako slušný nadpriemer to môžeme nazvať. 65 % ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 7/10 ... Vizuální stránka: 5/10 ... Soundtrack: 5/10 ... Didaktický potenciál: 3/10 ... Celkový dojem: 7/10. ()

Reklama

Reklama