Reklama

Reklama

Historický špionážní film je založený na skutečném příběhu britského obchodníka, který byl rekrutován tajnou zpravodajskou službou. Odehrává se v období studené války. Sovětský zpravodajský důstojník Oleg Penkovskij (Merab Ninidze) informuje MI6 o možnosti jaderné války a svěří se s obavami o světovou bezpečnost. CIA a MI6 se rozhodnou, že by bylo lepší nepoužívat špióna, ale obyčejného občana. A tak je podnikatel Greville Wynne (Benedict Cumberbatch) požádán, aby se pokusil pomoci ukončit kubánskou krizi. Má dělat to, co normálně dělá, odjet do Moskvy a hledat obchodní příležitosti. Tak se dostane do pravidelného kontaktu s Penkovským, který ho využívá k předávání zpráv a tajných dokumentů týkajících se sovětských jaderných plánů a raket. Jak napětí kolem kubánské krize narůstá, komplikuje se setrvávání Penkovského v tajných službách a kontakt s Wynnem je prozrazen... (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (72)

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Studená válka vrcholí a britský obchodník Benedict Cumberbatch dostane šanci zabránit katastrofě. Má se stát spojkou mezi západními tajnými službami a Sovětem, který je ochotný podělit se o největší tajemství své země. Jak dlouho jim to bude procházet? The Courier je velmi dobře vypadající dobová podívaná s výtečnými herci, bohužel ovšem bez silnějších emocí a výraznějšího napětí. Profesionálně odvedená, ale nakonec trochu nudná a zbytečně konzervativně pojatá podívaná. ()

xxmurphyxx 

všechny recenze uživatele

Nečakane dobré! Zaujímavý príbeh na základe skutočných udalostí a postáv, ktorý by možno, respektíve určite nedopadol tak dobre nebyť hereckého koncertu v podaní Benedicta Cumberbatcha, ktorému skvelo sekundoval pre mňa do teraz neznámy Merab Ninidze. Radosť pozerať a ich spoločná konfrontácia za stolom pri konci filmu bola úplne famózna. Mega silné tri, zrejme pri druhom pozretí dám rovno štyri. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Pěkně nahrané, dobře natočené a inteligentní thriller. Trochu se to podobá filmu od Spielberga Most špionů o přátelství. Zde se vám to může stát pomalé bez akce. Spoléhá se na dobrý příběh, který buduje napětí a uvěřitelnost. Je to dle skutečné události kdy špion sovětský občan  propašoval ze SSSR do USA tisíce tajných dokumentů a možná tak zabránil jaderné válce během karibské kubánské krize. Cumberbatch je zde opět jiný než v minulých filmech. Lehkovážný a postupně nervózní a zarputilý. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Děj se odehrává v době , kdy bylo vše jasné. Byl jasný předěl mezi dobrým a zlým, mezi demokracií a totalitou. Věřili jsme , že to tak je a i dnes věřím, že to tak bylo. Bohužel v současnosti to už tak jasné není. Zatímco zlo zůstalo na stejném místě, dobro se nám nějak rozmělnilo a zastřelo. Totiž z kdysi té správné strany teď přicházejí neuvěřitelné zprávy o cenzuře, jen tom jediném správném názoru a potírání toho opačného a dalších totalitních prvků. Děsí mě to, ale stále ještě doufám, že demokracie je silnější a dokáže si najít cestu. Skvělý, silný film o pravdě a lži! ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Musím ocenit, že se tvůrcům podařilo skvěle vystihnout dobovou atmosféru. Pak mi doslova vzala dech nebývalá fyzická proměna Benedicta Cumberbatche za účelem co nejvěrohodnějšího ztvárnění dané role. Akorát mě mrzí, že Cookeův snímek postrádá jakoukoliv gradaci a dramatičnost, všechno tak nějak vyšumí do ztracena. (65%) ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • Film se natáčel v Praze a Londýně. (Yardak)
  • V čase filmu 20:12, při procházce noční Moskvou, je možno na malý okamžik zahlédnout v levém horním rohu nápis „Kuchyně“ v interiéru restaurace, kolem které postavy prochází. Scéna je natáčená v ulici Rybná v Praze. (Globus_Jirka)
  • Jedna z pražských lokací, kde byl film natáčen, je budova Ministerstva dopravy, která ve filmu představuje objekt americké ambasády v Moskvě. Ve filmu se objeví jak pohled na exteriér budovy (byť dodatečně digitálně upravený), tak i pár záběrů z jejího interiéru (včetně záběru na zdejší funkční páternoster). (HonzaBez)

Reklama

Reklama