Reklama

Reklama

Historický špionážní film je založený na skutečném příběhu britského obchodníka, který byl rekrutován tajnou zpravodajskou službou. Odehrává se v období studené války. Sovětský zpravodajský důstojník Oleg Penkovskij (Merab Ninidze) informuje MI6 o možnosti jaderné války a svěří se s obavami o světovou bezpečnost. CIA a MI6 se rozhodnou, že by bylo lepší nepoužívat špióna, ale obyčejného občana. A tak je podnikatel Greville Wynne (Benedict Cumberbatch) požádán, aby se pokusil pomoci ukončit kubánskou krizi. Má dělat to, co normálně dělá, odjet do Moskvy a hledat obchodní příležitosti. Tak se dostane do pravidelného kontaktu s Penkovským, který ho využívá k předávání zpráv a tajných dokumentů týkajících se sovětských jaderných plánů a raket. Jak napětí kolem kubánské krize narůstá, komplikuje se setrvávání Penkovského v tajných službách a kontakt s Wynnem je prozrazen... (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (72)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Hra špiónů doplácí na jednu zásadní věc, a to na doslova miniaturní zápletku, kterou navíc tvůrci nedokázali jakkoliv oživit. Po dlouhém, otravném úvodu je vyslán jeden anglický obchodník do Ruska, odkud má přivážet zpět do vlasti informace a od té chvíle je divák svědkem jen cest tam a zpátky, s několika vloženými nevýraznými miniudálostmi, aby byli ke konci filmu ústřední hrdinové očekávaně odhaleni a uvězněni. Tato závěrečná pasáž má pak sice konečně nějaký ten dramatičtější a emotivnější nádech, ale ani to už nezachrání celkovou nezáživnost veškerého předešlého zmiňovaného dění. Hra špiónů každopádně nedisponuje ani žádným spádem, ani žádnou opravdu napínavou, či strhující scénou, žádným zvratem, nefungují zde ani příliš emoce, dialogy jsou také nepřesvědčivé a vlažné, ten film prostě nenabízí jakékoliv koření, co by dokázalo zaujmout. Vztah mezi ruským a anglickým agentem jinak nemá žádnou jiskru, a je navíc vyzobrazen silně nepřesvědčivě, a co se atmosféry týče, tak ta sice působivá je, nicméně vliv na působivost filmu jako celku má také minimální. Alespoň že ten Benedict Cumbertbach hraje s obvyklým šarmem a jeho výkon patří rozhodně k tomu nejlepšímu, co Hra špiónů vůbec nabízí, pořád je to ale málo, abych mohl film komukoliv doporučit, či sám ho hodnotit lépe, než jako slabý, nezáživný průměr. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Jednou takle večer to dávali v tej televizi, tož sem si to o pár dnů potom stáhnul a kouknul v klidu bez reklam. No a v tej televizi to vypadalo mnohem líp, docela sem se na to těšil, páč filmy s tímhle Ruskem mi dycky přišly zajímavý. Agenti, špióni, tajný zařízení, to všecko zní hrozně lákavě. Ale samotný zpracování filmu nebylo vůbec záživný, nebylo to napínavý. Vlastně sem se docela divil, že sem to dojel až do konce. ()

Reklama

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Děj se odehrává v době , kdy bylo vše jasné. Byl jasný předěl mezi dobrým a zlým, mezi demokracií a totalitou. Věřili jsme , že to tak je a i dnes věřím, že to tak bylo. Bohužel v současnosti to už tak jasné není. Zatímco zlo zůstalo na stejném místě, dobro se nám nějak rozmělnilo a zastřelo. Totiž z kdysi té správné strany teď přicházejí neuvěřitelné zprávy o cenzuře, jen tom jediném správném názoru a potírání toho opačného a dalších totalitních prvků. Děsí mě to, ale stále ještě doufám, že demokracie je silnější a dokáže si najít cestu. Skvělý, silný film o pravdě a lži! ()

Jaro_slav 

všechny recenze uživatele

Bridge of Spies mínus Tom Hanks. Což je pro mne osobně příjemnější podívaná, jakkoliv Benedict sklouzává k témuž, k čemuž sklouzl Tom: bez ohledu na postavu, již ztvárňuje, hraje předevšim Benedicta Cumberbatche. Rozpočet pochopitelně byl ve srovnání s Bridge of Spies velmi nespielbergovský, takže Praha opět lowcostově hrála Moskvu vč. Tatry 603 suplující černý vůz KGB. Ale tohle jsou věci, které mne už dávno neudivují. Poctivejch 75 %. ()

aR3Zz 

všechny recenze uživatele

Řemeslně dobře zvládnutý film z období nejintenzivnější krize studené války. Nechybí příběh (ještě aby ano, když jde o motiv z reálného světa a historie), napětí ani slušné herecké výkony. Dalo se z toho ale vytřískat daleko více, v některých pasážích mohl režisér postavy mnohem déle vykoupat, zkrátka atmosféru a kouzlo okamžiku uťal už příliš brzy. Emotivní scény tak byly sotva dvě - v divadle a ve vězení s manželkou. Škoda. 75% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • Film se natáčel v Praze a Londýně. (Yardak)
  • V čase filmu 20:12, při procházce noční Moskvou, je možno na malý okamžik zahlédnout v levém horním rohu nápis „Kuchyně“ v interiéru restaurace, kolem které postavy prochází. Scéna je natáčená v ulici Rybná v Praze. (Globus_Jirka)
  • Jedna z pražských lokací, kde byl film natáčen, je budova Ministerstva dopravy, která ve filmu představuje objekt americké ambasády v Moskvě. Ve filmu se objeví jak pohled na exteriér budovy (byť dodatečně digitálně upravený), tak i pár záběrů z jejího interiéru (včetně záběru na zdejší funkční páternoster). (HonzaBez)

Reklama

Reklama