Reklama

Reklama

Spider-Man: Bez domova

  • USA Spider-Man: No Way Home (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Vůbec poprvé ve filmové historii je odhalena totožnost Spider-Mana a náš dobrý soused již nedokáže oddělit svou zodpovědnost superhrdiny od běžného života, čímž se jeho nebližší ocitnou ve velkém nebezpečí. Spider-Man požádá Doctora Strange, aby mu pomohl jeho tajemství obnovit. Kouzlo však způsobí v realitě obrovskou trhlinu, jíž do světa proniknou ti nejmocnější zloduši, kteří kdy bojovali se Spider-Manem v paralelním světě. Peter tak musí překonat svou doposud největší výzvu, která navždy změní nejen jeho budoucnost, ale i budoucnost paralelních světů. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 5

Recenze (1 003)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Já to říkám pořád, že fanservis se už dávno stal svébytným žánrem, se kterým umí jednoznačně nejlépe pracovat Marvel a tady se z toho stal jeden z těch žánrů nejdůležitějších. A vůbec to nevadí, protože to funguje perfektně a jasně ukazuje, že Marvel rozhodně není po Endgame vyprázdněný a stále dokáže vyrábět zajímavé příběhy, které další díly téhle monstr-série ještě dotáhnou do dokonalosti (co si zde dr. Strange začal, to si dokončí ve své sólovce). Nemá cenu se tu rozepisovat nad jednotlivými částmi filmu, protože všechny jsou když ne skvělé, tak minimálně značně nadprůměrné, nostalgie funguje i u toho, kdo kdo k půlce postav nikdy nic moc necítil a jakkoliv spousta Marvelovek trpí tím, že komediální linka jasně vítězí nad scénami, které jsou smutné a emocionální, zde se díky masivnímu budování Spider-světa v mnoha předchozích dílech daří vyloženě zavlhčit oči do takové míry, že jsem předstíral, že jsem se jen do hřbetu ruky bodl vidličkou, kterou si od teď budu pro podobné případy do kinosálu vždy nosit. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Ukecána potomkem k návštěvě kina jsem dala šanci pavoukovi bez domovské pavučinky. Pro mě prozívaný čas zhruba dvě třetiny filmu.  Děj jakoby pořád stál, nechtěl se vyvíjet, jednoduše nudil.  Netvrdím, že všechno bylo špatně. Poslední třetinka se trochu rozjela a nabídla mým smyslům zajímavou akční baštu včetně návratu z minulosti. Taky mi nikdy neseděl současný hlavní představitel lidského osminožce a jeho genderově schválení nejlepší kamarádi mi rovněž dělali velký problém. Ale stokrát lépe tak, než když se Amíci snaží kujvit klasické pohádky nebo příběhy a legendy středověké Evropy. ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Dospívání je b*tch a to obzvlášť, když jste Spider-Man. Jon Watts natočil nejlepší díl své spidermanovské trilogie, spolu s Tobeyho dvojkou a animovaným Into the Spider-Verse se ale zároveň jedná o nejdospělejší a nejemocionálnější pavoučí dobrodružství, jaké jsme doteď viděli. Nadšení z akční stránky, hlášek nebo konkrétních detailů hlásit nebudu (spoilery, duh...), protože v tomhle mě bavila celá trilogie stejně, ten zbytek a jak to tentokrát bylo rámováno z toho ale za mě činí jeden z nejsilnějších Marvel filmů doposud, a já se fakt nemůžu dočkat, až si to dám v kině podruhé. 10/10 ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Zdařilý popcorňák a solidní "spajdrmenovka" o přerodu Petera z náctiletého cápka v muže, která však naprosto selhává ve dvou aspektech. Paradoxně v těch, na kterých by měla stavět a stát; ve využití starých známých a ve fan-servisu. V době kdy spider-universum nabídlo v posledních několika mála letech takové skvosty jako Paralelní světy (takto se pracuje s možnostmi "mnohasvětů"), Life Story (takto vypadá skutečný fan-servis) či insomniackou reimaginaci (takto se pracuje s vážnými tématy ve Spideyho podání), tak přijít s něčím, co si sice skvěle rozsype na zem veškeré dostupné kostičky LEGA, ale nesestaví z nich vůbec nic než přesně to co čekáte, to je na přes držku. Přitom času i prostoru je dostatek, ale není zde ani náznak snahy o cokoli více než "XY sundá masku, rozezní se jeho hudební motiv, padne jeho hláška, diváku vyšiluj". Žádný nápad, žádná hravost, nic nad rámec několika vteřin nostalgie. To není fan-servis důstojný tolika es v rukávu, kolik jich tu je. A že jich tu je! Z toho se dalo (a mělo!) vytřískat tolik. No dalo, ale nevytřískalo. A tak je výsledkem prostě jen ten zdařilý popcorňák a solidní "spajdrmenovka" na jedno použití. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Hektická, uječená, spider-manovská soap opera. Aneb když nevíš co s příběhem, udělej mišmaš s časovými rovinami a multiversem, následně jde všechno lépe, protože to v podstatě může být o čemkoliv. A prostor pro akčnění je unlimited. Nechápu ty nadšenecké reakce, protože je to úmorných 150 minut. Fajn návrat kamarádů a některých prověřených záporáků, ale v reálném čase se děje úplné kulové. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (159)

  • Ve vitríně plných věcí s Peterem / Spider-Manem (Tom Holland) si můžeme všimnout i několika štítků, na kterých jsou uvedena jména autorů komiksů se Spider-Manem. „Peter Unmasked By J.M. Straczynski“ odkazuje na stejnojmenného autora, který napsal sešit „The Amazing Spider-Man #553 (Civil War: Spider-Man Unmasked)“ z června 2006. „Costume Class Designed by T. DeFalco“ odkazuje na komiks „The Amazing Spider-Man #252“ z ledna 1984 od Toma DeFalca, v němž má Spider-Man na sobě poprvé „černý kostým.“ „Sculpting Class Sculpted By K. Busiek“ vzdává hold Kurtu Busiekovi, jenž napsal například „Untold Tales of Spider-Man“. A „Future Engineers Club P. David“ odkazuje na sérii „Spider-Man 2099“, kterou pomohl Peter David vytvořit. (Kubaaa97)
  • Během televizních zpráv si můžeme všimnout na banneru zprávu, která se zmiňuje o České republice: „Interpol Issues Arrest Warrant for the Czech Republic’s Night Monkey.“ (Kubaaa97)
  • Mezi transparenty demonstrujících proti Peterovi (Tom Holland) si můžeme všimnout jednoho, kde je Peterova fotka s čertími rohy. Tuto fotku má Peter na svém pasu ve vystřižené scéně z filmu Spider-Man: Daleko od domova (2019). (Kubaaa97)

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

03.03.2024

Před dvěma lety se i měsíce po premiéře kina stále bortila pod nápory nadšených fanoušků, kteří dotlačili tři pavoučí hrdiny k obřím tržbám ve filmu Spider-Man: Bez domova. Právě tento film ukázal,… (více)

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

07.05.2023

Čtvrtá, ani začátek páté fáze marvelovského univerza mírně řečeno nenadchla, od vyvrcholení trilogie Strážců Galaxie, které na plátna dorazilo ve čtvrtek, se nicméně očekávaly velké věci. A film,… (více)

Super Mario zdolal 1 miliardu

Super Mario zdolal 1 miliardu

01.05.2023

Snímek Super Mario Bros. ve filmu od společností Nintendo a Illumination oficiálně po 26 dnech od premiéry překonal hranici 1 miliardy dolarů. Dohromady to je 490 milionů ze Severní Ameriky a 532 ze… (více)

Marvel zpomaluje kadenci obsahu

Marvel zpomaluje kadenci obsahu

16.02.2023

Všude kam se podíváte, najdete momentálně na stranu marvelovek jenom samou kritiku. V tuhle chvíli není pochyb o tom, že slavná komiksová franšíza zažívá krizi způsobenou záplavou nových filmů a… (více)

Reklama

Reklama